Lapin ELY-keskus

Uusi kävely- ja pyöräilytie valmistui Rovaniemelle välille Vitikanpää-Ketavaara

Jaa

Uusi kävely- ja pyöräilytie rakennettiin Rovaniemellä maantien 934 eteläpuolelle noin kolmen kilometrin matkalle välille Vitikanpääntie- Ketavaarantie. Työt aloitettiin keväällä 2020 ja kesällä 2021 tehtiin viimeistelytöitä ja lopulliset päällysteet.

Vitikanpää-Ketavaara kävely- ja pyöräilytie. Kuva: Tomi Tiuraniemi. Kuva on vapaasti käytettävissä.
Vitikanpää-Ketavaara kävely- ja pyöräilytie. Kuva: Tomi Tiuraniemi. Kuva on vapaasti käytettävissä.

Hankkeessa rakennettiin myös uusi silta Takaputaan kohdalle. Sillan yhteyteen rakennettiin kävely- ja pyöräilytie. Lisäksi rakennettiin Myllyojan kohdalle uusi putkisilta kevyttä liikennettä varten.

Koko kävely- ja pyöräilytien osuudelle on rakennettu maantielle uusi LED-valaistus. Valaistus on toteutettu ns. älyvalaistuksena eli lampuissa on liiketunnistimet ja valot kirkastuvat silloin kun tiellä liikkuu ajoneuvo ja himmenee kun siellä ei liikuta. Tunnistimet eivät reagoi jalankulkijoihin eikä pyöräilijöihin eli silloin valot palavat himmeämpänä.

Uuden kävely- ja pyöräilytie parantaa tieosan liikenneturvallisuutta ja kevyen liikenteen yhteyksiä asuntoalueelta kuntakeskukseen.

Samassa urakassa uusittiin Napapiin Energia ja Vesi Oy:n omistamia vesi- ja viemärijohtoja.

Hankkeen urakkahinta oli 3,5 miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana toimi Destia Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Tomi Tiuraniemi, puh. 0295 037 262, tomi.tiuraniemi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Vitikanpää-Ketavaara kävely- ja pyöräilytie. Kuva: Tomi Tiuraniemi. Kuva on vapaasti käytettävissä.
Vitikanpää-Ketavaara kävely- ja pyöräilytie. Kuva: Tomi Tiuraniemi. Kuva on vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Koordinoiden rakennemuutokseen ja kohtaantoon -hanke käynnistyi Lapin ELY-keskuksessa20.9.2021 10:45:42 EEST | Tiedote

Hankkeessa rakennetaan Lapin alueen toimijoille elinvoimaa ja työllisyyttä edistävä yhteistyön toimintamalli. Mallissa hyödynnetään monipuolista tietoaineistoa ja tiedolla johtamista. Lisäksi kokeillaan erilaisia toimintamalleja ja pilotoidaan ketteriä kehittämistoimenpiteitä eri työnhakijakohderyhmille ja erilaisiin rakennemuutostilanteisiin sekä kehitetään seurantamalleja vaikutusten seurantaan.

Lapin maahanmuuttoasiain toimikunnan uusi toimikausi käynnistyi20.9.2021 09:49:01 EEST | Tiedote

Lapin alueellisen maahanmuuttoasiain toimikunta aloitti uuden toimikautensa maanantaina 13.9. pidetyn järjestämiskokouksen myötä. Lapin ELY-keskuksen asettaman toimikunnan tehtävänä on vahvistaa toimialarajat ylittävää tiedonvaihtoa ja mahdollistaa keskustelua ajankohtaisista maahanmuuttokysymyksistä. Järjestäytymiskokouksessa vilkasta keskustelua herätti työ- ja koulutusperusteinen maahanmuutto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme