Kustantamo S&S

Uusi kirja: Märta Tikkasen elämä kirjeissä

Jaa

Kirjeissään ystävilleen Märta Tikkanen on rehellinen ja haavoittuva. Hän kirjoittaa sekä henkilökohtaisista iloista ja suruistaan että kommentoi kulttuuria laajemmin.

Märta Tikkanen 2019.
Märta Tikkanen 2019.

"Pakko yrittää kir-", Märta Tikkanen lopettaa kirjeen ystävälleen. Tikkasen elämää on vuosikausia määrittänyt kirjailijan tarve itseilmaisuun ja sen vastakohtana perheen tarve vaimolle, rakastajalle, äidille ja isoäidille. Hänen kirjeensä huutavat vapaudenkaipuuta ja vihaa, mutta myös ammatillista ylpeyttä ja onnistumisen iloa.

Armoitettu kirjeenkirjoittaja Märta Tikkanen kertoo elämästään ystävilleen avoimesti ja suorasti itseään tai muita säästämättä. Tikkanen on ennenkin tehnyt omasta ja läheistensä elämästä suurta kirjallisuutta, mutta henkilökohtaisissa viesteissä puhuu toisenlainen, intiimi ääni. Syntyy aiempaa vivahteikkaampi kuva naisesta, josta on tullut esikuva uusille kirjoittaville sukupolville.

Pakko yrittää kir- Elämä kirjeissä koostuu Märta Tikkasen kirjeistä ystävilleen ja kanssakirjailijoille Åsa Mobergille ja Birgitta Stenbergille. Naisten luottamuksellinen suhde ja kirjeenvaihto on jatkunut yli 40 vuotta. 

Märta Tikkanen (s. 1935) on Helsingissä syntynyt suomenruotsalainen kirjailija, jonka ovat nostaneet maineeseen muun muassa teokset Miestä ei voi raiskata ja Vuosisadan rakkaustarina. Tikkanen on saanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja.

Pakko yrittää kir- (Ruotsinkielinen alkuteos Måste försöka skri-), suomentanut Outi Menna, 443 sivua. 

Arvostelukappaleet ja lisätiedot: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Märta Tikkanen 2019.
Märta Tikkanen 2019.
Lataa
Ystävykset Åsa Moberg, Märta Tikkanen ja Birgitta Stenberg vuonna 2004.
Ystävykset Åsa Moberg, Märta Tikkanen ja Birgitta Stenberg vuonna 2004.
Lataa
Märta Tikkanen 2019.
Märta Tikkanen 2019.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme