Medicortex Finland Oy

Uusi kliininen tutkimus aivovammojen biomerkkiaineesta

Jaa

Medicortex Finland Oy (www.medicortex.fi) on turkulainen bioteknologian alan yritys, joka kehittää pikatestin aivovammojen toteamiseen. Pikatesti perustuu uraauurtavaan biomerkkiaineen toteamiseen. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Eettinen toimikunta on hiljattain antanut hyväksynnän monikeskustutkimuksen aloittamiselle. Tutkimuksen kohteena ovat potilaat, jotka ovat saapuneet päivystyspoliklinikoille epäillyn aivovamman takia.

"Ihmisistä saatujen näytteiden kerääminen ja analysoiminen kliinisessä kokeessa on merkittävä saavutus Medicortexille ja se edustaa johdonmukaisesti seuraavaa askelta kohti nopeaa ja edullista pikatestiä aivovamman toteamiseksi”, sanoo tohtori Adrian Harel, joka on Medicortex Finland Oy:n toimitusjohtaja ja myös hallituksen puheenjohtaja. "Aivovamma on tuhoisa ja jopa kuolettava tila, jollei sitä todeta ajoissa. Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus kehittää ensimmäinen mukana kulkeva kajoamaton testi aivovammojen ja aivotärähdysten toteamiseksi auttamaan potilaita ja perheitä, jotka niin kovasti sellaista tarvitsevat."

Koehenkilöiltä kerätään näytteiksi verta, virtsaa ja sylkeä ja kerätyt näytteet analysoidaan uudentyyppisen biomerkkiaineen osalta käyttäen Medicortexin biokemiallista ja analyyttistä määritystä. Erityisenä painopisteenä on näytteiden saaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa onnettomuuden jälkeen ja biomerkkiaineen jäljittäminen ajallisesti tapaturman jälkeen.

Medicortex pyrkii tässä kliinisessä kokeessa keräämään kehon nesteitä yhteensä 160 koehenkilöltä. Suurin koeryhmä muodostuu niistä, jotka ovat saaneet epäillyn aivovamman. Aivovammaa osoittavan biomerkkiaineen olemassaoloa verrataan potilaiden ja terveiden koehenkilöiden välillä. Aikaisempien koe-eläimillä suoritettujen laboratoriotutkimusten ja ensimmäisen ihmisillä tehdyn kliinisen näytteenkeräyksen perusteella on odotettavissa, että tämä tutkimus myös antaa positiivista näyttöä sen toimivuudesta.

Medicortexin lääketieteellinen johtaja, dosentti Mårten Kvist, toteaa: "Sen jälkeen, kun tutustuimme lupaaviin tuloksiin ensimmäisestä kliinisestä kokeesta, joka saatiin päätökseen aikaisemmin tänä vuonna, olemme innostuneita aloittamaan toisen kliinisen vaiheen. Tutkimuksen tarkoituksena on saada vahvistusta tämän ainutlaatuisen biomerkkiaineen kliinisestä käytettävyydestä. Se tulee johtamaan siihen, että pystytään kehittämään pikatesti ensihoitajalle ja ambulanssihenkilöstölle, mikä tulee helpottamaan potilassiirtojen priorisointia ja ennaltaehkäisemään sopimattomien lääkkeiden antamista aivovammapotilaille.

Tavoitteena on kehittää nopea ja luotettava pikatesti ei ainoastaan ensihoitajien ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön, mutta myös henkilöille joilla ei ole terveydenhuoltoalan ammattia.

Medicortex Finland Oy

Medicortex Finland Oy on bioteknologiayritys, jonka päämääränä on kehittää diagnostisia menetelmiä ja hoitoja aivovammoille ja aivotärähdyksille. Yksi yrityksen tavoitteista on tunnistaa uusi biomerkkiaine, jolla voitaisiin luotettavasti arvioida aivovamman vaikeusaste ja laajuus. Yhtiön perusti tohtori Adrian Harel vuonna 2014 Turussa ja se on yksityinen yhtiö. Tohtori Harel on koulutukseltaan neurobiologi ja hänellä on aikaisempina kokemuksina myös liiketaloudellinen koulutus ja useiden bioteknologian alan startup-yritysten johtajuus.

Huomautus koskien tulevaisuuteen suuntautuvia kannanottoja

Tämä lehdistötiedote sisältää kannanottoja, jotka ovat “tulevaisuuteen suuntautuvia kannanottoja” ja jotka perustuvat johdon nykyisiin odotuksiin ja olettamuksiin. Niihin liittyy kuitenkin useita riskejä, epävarmuuksia ja muita tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa sen, että todelliset tulokset eroavat tosiasiallisesti ja haitallisesti siihen nähden mitä tässä on sanottu.

Yhteyshenkilöt

Dr. Adrian Harel
CEO
Medicortex Finland Oy
PharmaCity
Itäinen Pitkäkatu 4 B
FI-20520 Turku, Finland
Tel. +358 (0) 400 488 817
adrian.harel@medicortex.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Medicortex Finland Oy
Medicortex Finland Oy
Itäinen Pitkäkatu 4 B
20520 TURKU

http://www.medicortex.fi

Medicortex Finland Oy (www.medicortex.fi) on tutkimuslähtöinen lääkealan yritys, joka kehittää uudenlaista diagnostista menetelmää perustuen biomerkkiaineisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Medicortex Finland Oy

Urheilulääketieteen asiantuntija Medicortex Finland Oy:n neuvonantajaksi10.12.2018 11:10Tiedote

Medicortex Finland Oy tiedottaa, että lääketieteen tohtori (LT) Markku Tuominen on liittynyt yhtiön Tieteellis-kliiniseen neuvottelukuntaan. Tuominen toimii Medisport Oy:n yrittäjänä ja ylilääkärinä. Lisäksi LT Tuominen toimii Kansainvälisen Jääkiekkoliiton lääketieteellisen valiokunnan jäsenenä sekä Suomen Jääkiekkoliiton lääkärinä. Tuominen on väitellyt Tampereen yliopiston Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnasta vuonna 2017 aiheena jääkiekkovammat MM- ja olympiaturnauksissa.

Joukkorahoituksella haetaan ratkaisua aivovammojen diagnostiikkaan22.5.2017 13:30Tiedote

Tapaturmaisen aivovamman ja aivotärähdyksen diagnosointi ja seuranta perustuu pääosin potilaan oireiden ja vasteiden arviointiin. Moni tapaus jää diagnosoimatta ja varmentamatta, koska lääkäreillä ja hoitajilla ei ole käytettävissä helppoa ja kustannustehokasta laboratoriotestiä. Turkulainen bioteknologiayhtiö Medicortex Finland Oy on kehittänyt biokemiallisen pikatestin, jolla aivovamman esiintyminen voidaan varmistaa tai poissulkea pian onnettomuuden jälkeen. Testin kehitys on etenemässä laajaan kliiniseen kokeeseen, jonka rahoittamiseksi Medicortex on lanseerannut joukkorahoituskampanjan. Jokainen voi nyt tukea merkittävän ongelman ratkaisemista ja samalla ryhtyä osakkeenomistajaksi.