Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uusi koulutusyhteistyö Ruotsin ja Suomen välillä Hanasaaren aloitteesta

Jaa

Ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus Hanasaari, Suomen Tukholman-instituutti ja Suomen Tukholman-suurlähetystö ovat aloittaneet uuden Ruotsin ja Suomen välisen yhteistyöhankkeen, jossa keskitytään ekologiseen ja sosiaaliseen kestävyyteen kouluopetuksessa.

Aloituswebinaari järjestetään 18. syyskuuta. Siihen osallistuvat muun muassa Ruotsin ja Suomen opetusministerit Anna Ekström ja Li Andersson, jotka keskustelevat kestävästä kehityksestä ja tulevaisuuden koulusta.

”Koronaviruspandemian jälkeen Ruotsilla ja Suomella on edessään uusi alku. Taloudellinen, sosiaalinen ja ekologinen kestävyys on välttämätöntä, jotta kaikki pääsevät yhteiskunnassa osallisiksi uuteen alkuun. Koulun ja opetuksen asema on keskeinen, kun selvitetään, mitä kestävään kehitykseen kuuluu. Mutta miten näihin asioihin liittyvä opetus järjestetään? Kysymme myös, miten Ruotsin ja Suomen opettajankoulutuksessa voidaan hyödyntää kummankin erilaisia kokemuksia ja ottaa oppia toinen toisiltaan”, kertoo Hanasaaren projektipäällikkö Janne Wikström.

Webinaaria moderoi Suomen Tukholman-instituutin johtaja Anders Eriksson. Webinaari on ensimmäinen osa keskustelusarjasta, jonka tavoitteena on lisätä maiden välistä vuorovaikutusta kestävyyteen, koulutukseen ja pedagogiseen tutkimukseen liittyvissä asioissa. Ensisijainen tarkoitus on antaa tuleville opettajille paremmat valmiudet ja keinot vastata oppilaiden kysymyksiin.

”Ruotsilla ja Suomella on edessään samat haasteet, ja meillä on paljon opittavaa toisiltamme kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla, mutta etenkin koulutuksen ja kasvatuksen aloilla”, toteaa Wikström.

Seminaari toteutetaan Zoom-etäkokousalustalla, ja siihen osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Ilmoittaudu tästä: www.lyyti.fi/reg/Ekologinen_ja_sosiaalinen_kestavyys_tulevaisuuden_koulussa_5101/se

 

Ohjelma 18. syyskuuta 2020 (Ruotsin aikaa/Suomen aikaa)

13.00/14.00 Tervetuloa
Suurlähettiläs Liisa Talonpoika, Suomen Tukholman-suurlähetystö
Projektipäällikkö Janne Wikström, Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Johtaja Anders Eriksson, Suomen Tukholman-instituutti

13.10/14.10 Keynote-puheenvuoro: Miten opettajankoulutuksessa käsitellään riskejä, kriisejä ja kestävyyttä? Lili-Ann Wolff, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto

13.30/14.30 Ministereiden vuoropuhelu – opetusministerit Li Andersson ja Anna Ekström

13.50/14.50 Yleisön kysymykset ministereille

14.15/15.15 Keynote-puheenvuoro: Opettajien ja oppilaiden valmisteleminen nykytodellisuuteen – kestävän kehityksen opettaminen opettajankoulutuksessa, Eva Friman, johtaja, Swedesd, Uppsalan yliopisto

14.35/15.35 Miten koulujen kahdenvälistä yhteistyötä jatketaan kestävyyteen liittyvissä asioissa?
Annika Luther, opettaja, ympäristöekonomian linjajohtaja, Tölö Gymnasium, Suomi
Karolina Sandahl, aluevastaava, Yliopisto- ja korkeakouluneuvoston Globaali koulu ‑toiminta, lukion opettaja
Emma Heikkilä, hallituksen jäsen, Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

15.05/16.05 Päätössanat: Victor Andersson, ohjelmajohtaja, Hanasaari

Yhteyshenkilö: Hanasaaren projektipäällikkö Janne Wikström, janne.wikstrom(at)hanaholmen.fi, puh. 044 563 7071  

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme