Savonlinnan kaupunki

Uusi matkailuinvestointi Savonlinnassa etenee

Jaa
Savonlinnan kaupunki ja Savon Mafia Oy ovat viemässä eteenpäin uuden matkailuinvestointihankkeen suunnittelua ja toteutusta. Investointi on kooltaan noin 15 miljoonaa euroa. Kaavaa ollaan valmistelemassa. Kaupungin roolina investointihankkeessa olisi rakentaa kevyen liikenteen väylä.
Alustava kaavasuunnitelma, Savonniemi, Savonlinna.
Alustava kaavasuunnitelma, Savonniemi, Savonlinna.

Varsinaisen rakentamisen on määrä alkaa vaiheittain. Ensimmäisen vaiheen tavoitteena on toteuttaa uudistettu tapahtuma- ja konserttialue Panimoravintola Huvilan yhteyteen jo kesällä 2021.

- Investointihankkeella on erittäin suuri merkitys Savonlinnan kaupunkikeskustan sekä matkailun vetovoiman vahvistamiseen. Hanke tuo toteutuessaan n. 50.000 uutta matkailijaa alueelle. Savonniemi voisi myös toimia porttina parhaillaan valmisteltavana olevaan kansalliseen kaupunkipuistoon, kertoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Kaupunginjohtaja Laine esittää elinkeinojaostolle, että kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto varaisivat miljoonan euron määrärahan kevyen liikenteen väylän ja muun infrastruktuurin rakentamiseen.

- Kevyen liikenteen väylä palvelee samalla kaikkia kaupungin asukkaita ja matkailijoita sekä kehittää kaupungin ympäri kulkevaa kevyen liikenteen verkostoa, joka mahdollistaa entistä paremmin esimerkiksi juoksutapahtumien järjestämisen Savonlinnassa, toteaa Laine.

Kaavaluonnos on menossa tekniseen lautakuntaan toukokuussa. Rakennusoikeutta esitetään lisättäväksi 5000 k-m2. Rantareitin rakentaminen on sidottu suunniteltuun hotelli-investointiin, jonka yhteydessä se toteutetaan vuosina 2022-2023.

- Savonniemen alueelle suunniteltu matkailuinvestointi aktiviteetti- ja luontomatkailukeskuksineen vahvistaa yhtiömme toimintaa Savonlinnassa ja vastaa muuttuneeseen kysyntään. Moderni sauna- ja ulkouima-allasmaailma tasokkaine majoitus- ja ravintolapalveluineen sekä tapahtumakenttineen ja vierasvenesatamineen luo uutta vetovoimaa Savonlinnalle, kertoo Savon Mafia Oy:n toimitusjohtaja Janne Kupiainen.

Toteutuessaan investointi tuo noin 25 uutta työpaikkaa sekä vuosittain noin 25.000 yöpymisvuorokautta kaupunkiin. - Konseptisuunnittelu ja rahoitusneuvottelut käynnistyvät kesän kynnyksellä, toteaa Kupiainen.

Kaupungin tavoitteena on kehittää erityisesti matkailuvetovoimaa tulevan Parikkalan rajanylityspaikan avaamisen yhteyteen sekä alueen matkailupotentiaalia Savonlinnan seudulla.

- Investointi tulee toteutuessaan vahvistamaan erityisesti tapahtuma- ja majoituskapasiteettia Savonlinnan seudulla, johon on sesonkiaikoina ollut suurta kysyntää. Uusi matkailu- ja majoitusinvestointi voisi myös laukaista ja rohkaista pienempiä investointeja alueellamme, luoden positiivista kierrettä, toteaa Savonlinnan kaupungin elinkeinojohtaja Janne Weander.

Yhteyshenkilöt

- Savonlinnan kaupunki, kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001

- Savon Mafia Oy, toimitusjohtaja Janne Kupiainen, puh. 044 354 9621

Kuvat

Alustava kaavasuunnitelma, Savonniemi, Savonlinna.
Alustava kaavasuunnitelma, Savonniemi, Savonlinna.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupunki lomauttaa 413 henkilöä koronakriisin takia24.4.2020 09:58:57 EEST | Tiedote

Savonlinnan kaupungin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Kaupunginhallitus totesi yhteistoimintaneuvottelutuloksen kokouksessaan 22.4. ja hyväksyi neuvottelussa olleen työnantajan esityksen. Yhteistoimintaneuvottelujen toimenpiteenä lomautetaan 413 henkilöä. Lomautusaika vaihtelee seitsemästä päivästä 11 viikkoon. Lomautukset toteutetaan 20.8.2020 mennessä. Lomautussuunnitelmaan voi tulla muutoksia valmiuslain palvelutuotannon muutoksista johtuen.

Yrjö Laakkosen investointihanke etenee Savonlinnassa – kaavoitus hyväksyttiin1.4.2020 15:46:00 EEST | Tiedote

Kaavoitus mahdollistaa maanomistajan suunnitteleman majoitus- ja kokousmatkailukokonaisuuden rakentamisen. Savonlinnan Oravin Puistoniemi sijoittuu keskeiselle paikalle Heinäveden laivareitin varteen lähelle Linnansaaren kansallispuiston luontomatkailualueita. Kaavahankkeessa on otettu huomioon laadukas historialliseen Oravin kanavakylään sopiva rakentaminen sekä matkailun vaikutukset saimaannorpan suojeluun vieressä sijaitsevassa Linnansaaren kansallispuistossa.