Taideyliopisto

Uusi nykytaidetila Sörnäisiin – Kuva/Tila esittelee taidetta Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta

Jaa

Sörnäisiin syntyy vilkas kulttuurikortteli, kun Kuvataideakatemia avaa näyttelytilan Taideyliopiston uudelle Sörnäisten kampukselle. Taideyleisö pääsee tutustumaan Kuva/Tilaan ensi kertaa Kandinäyttelyssä syyskuun lopulla. Gallerian avajaisnäyttely Ebb and flow järjestetään joulu-tammikuussa.

Valoisa ja avara Kuva/Tila sijaitsee katutasossa Sörnäisten rantatiellä. Kuva: Petri Summanen
Valoisa ja avara Kuva/Tila sijaitsee katutasossa Sörnäisten rantatiellä. Kuva: Petri Summanen

Kuvataidetta, tanssia, teatteria – kaikkea tätä on tarjolla Taideyliopiston uudella Sörnäisten kampuksella. Yhden Helsingin perinteikkäimmän ja samalla elävimmän kaupunginosan kulttuuritarjonta vahvistuu entisestään, kun Kuvataideakatemian näyttelyt ja tapahtumat muuttavat syyskuussa uuteen Mylly-rakennukseen Sörnäisten rantatielle.

Yleisö pääsee tutustumaan Kuva/Tilaan ensimmäistä kertaa Kandinäyttelyssä 24. syyskuuta alkaen. Mukana on yli kaksikymmentä nuorta taiteilijaa, ja näyttely onkin hyvä tilaisuus katsastaa, millaista taidetta syntyy Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa juuri nyt.

Kuva/Tilan avajaisnäyttely Ebb and flow on esillä 3.12.–30.1.2022, ja siihen osallistuu opiskelijoita, tohtoriopiskelijoita ja tutkijoita Kuvataideakatemiasta ja Teatterikorkeakoulusta. Nykyesityksen ja -taiteen kuraattori Riikka Thitzin kuratoiman näyttelyn teokset rakentuvat vastavalmistuneen rakennuksen tiloissa vaikuttavien ajallisuuksien, tapahtumien ja jännitteiden tarkkailusta.

Kuva/Tila esittelee Taideyliopiston Kuvataideakatemian piirissä syntyvää taidetta. Taiteilijat ovat akatemian eri koulutusasteiden opiskelijoita sekä tutkijoita, alumneja ja vierailijoita. Kuva/Tilassa nähdään jatkossa myös näyttelyvuoden kohokohta, valmistuvien maistereiden näyttely Kuvan Kevät. Kuvataideakatemian yleisöluennot, tapahtumat ja esitykset syventävät ymmärrystämme siitä mitä taide voi olla. Näyttelyihin ja tapahtumiin on aina vapaa pääsy.

Mylly-rakennukseen ripustetaan myös Kuvataideakatemian taidekokoelma, johon kuuluu Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja sen edeltäjäoppilaitosten Suomen Taideakatemian koulun ja Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulun opiskelijoiden teoksia 1800-luvulta nykypäivään.

Aktiivinen taiteellinen toiminta on olennainen osa Taideyliopiston opetusta. Näyttelyitä on vuosittain lähes kolmekymmentä, ja ohjelmistoa syventävät yleisöluennot, esitykset ja tapahtumat. Aiemmin Kuvataideakatemian näyttelyitä on järjestetty Exhibition Laboratory -näyttelytilassa Punavuoressa 2013 lähtien (ensimmäiset vuodet galleria toimi Kuva/Tila -nimellä), ja sitä ennen Kasarmikadulla Kuvataideakatemian galleriassa vuodesta 1991. Project Room (aiemmin Galleria FAFA) Lönnrotinkadulla avautui 2005 ja sen toiminta päättyy vuoden 2022 aikana.

Info

  • Kuva/Tila käsittää kaksi näyttelysalia ja kaksi black boxia
  • Näyttelyneliötä on lähes 750. Korkeutta on parhaimmillaan kahdeksan metriä. Isot ikkunat avaavat näyttelyt katutilaan.
  • Mylly-rakennuksen ja sen galleriatilat on suunnitellut JKMM Arkkitehdit, joka tunnetaan mm. Amos Rexin suunnittelijana.

Kuva/Tila, Sörnäisten rantatie 19, 00530 Helsinki. Avoinna ti–su 11–18, suljettu maanantaisin ja ripustusten aikana. Vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Valoisa ja avara Kuva/Tila sijaitsee katutasossa Sörnäisten rantatiellä. Kuva: Petri Summanen
Valoisa ja avara Kuva/Tila sijaitsee katutasossa Sörnäisten rantatiellä. Kuva: Petri Summanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
Töölönkatu 3 A
00100 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Tohtorintutkinto: Kulttuurienvälinen yhteistyö synnyttää uusia musiikillisia löytöjä ja tunteen globaalista kansalaisuudesta15.9.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Nathan Riki Thomson on tarkastellut tohtorintutkinnossaan, kuinka kulttuurienvälinen vuoropuhelu ja yhteistyö voi toimia katalysaattorina uusille musiikillisille löydöille, muusikkouden laajentamiselle ja syventämiselle sekä taiteellisen identiteetin muodostumiselle. Thomsonin tohtorintutkinto tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 1.10.2021. Australialaissyntyinen Thomson on ensimmäinen Sibelius-Akatemian Global Music -koulutuksesta valmistunut tohtorikandidaatti MuTri-tohtorikoulussa.

Dana Hall jazzmusiikin vierailevaksi professoriksi Sibelius-Akatemiaan10.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalainen jazzrumpali, säveltäjä, yhtyejohtaja ja etnomusikologi Dana Hall on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vierailevaksi professoriksi. Professuurin tarkoituksena on muun muassa vahvistaa afroamerikkalaisen kulttuuriperinteen ymmärrystä jazzmusiikin aineryhmässä ja kehittää yhteistyötä amerikkalaisten yliopistojen kanssa. Hall on aloittanut kaksi vuotta kestävän vierailukautensa elokuussa 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme