Taideyliopisto

Uusi nykytaidetila Sörnäisiin – Kuva/Tila esittelee taidetta Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta

Jaa

Sörnäisiin syntyy vilkas kulttuurikortteli, kun Kuvataideakatemia avaa näyttelytilan Taideyliopiston uudelle Sörnäisten kampukselle. Taideyleisö pääsee tutustumaan Kuva/Tilaan ensi kertaa Kandinäyttelyssä syyskuun lopulla. Gallerian avajaisnäyttely Ebb and flow järjestetään joulu-tammikuussa.

Valoisa ja avara Kuva/Tila sijaitsee katutasossa Sörnäisten rantatiellä. Kuva: Petri Summanen
Valoisa ja avara Kuva/Tila sijaitsee katutasossa Sörnäisten rantatiellä. Kuva: Petri Summanen

Kuvataidetta, tanssia, teatteria – kaikkea tätä on tarjolla Taideyliopiston uudella Sörnäisten kampuksella. Yhden Helsingin perinteikkäimmän ja samalla elävimmän kaupunginosan kulttuuritarjonta vahvistuu entisestään, kun Kuvataideakatemian näyttelyt ja tapahtumat muuttavat syyskuussa uuteen Mylly-rakennukseen Sörnäisten rantatielle.

Yleisö pääsee tutustumaan Kuva/Tilaan ensimmäistä kertaa Kandinäyttelyssä 24. syyskuuta alkaen. Mukana on yli kaksikymmentä nuorta taiteilijaa, ja näyttely onkin hyvä tilaisuus katsastaa, millaista taidetta syntyy Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa juuri nyt.

Kuva/Tilan avajaisnäyttely Ebb and flow on esillä 3.12.–30.1.2022, ja siihen osallistuu opiskelijoita, tohtoriopiskelijoita ja tutkijoita Kuvataideakatemiasta ja Teatterikorkeakoulusta. Nykyesityksen ja -taiteen kuraattori Riikka Thitzin kuratoiman näyttelyn teokset rakentuvat vastavalmistuneen rakennuksen tiloissa vaikuttavien ajallisuuksien, tapahtumien ja jännitteiden tarkkailusta.

Kuva/Tila esittelee Taideyliopiston Kuvataideakatemian piirissä syntyvää taidetta. Taiteilijat ovat akatemian eri koulutusasteiden opiskelijoita sekä tutkijoita, alumneja ja vierailijoita. Kuva/Tilassa nähdään jatkossa myös näyttelyvuoden kohokohta, valmistuvien maistereiden näyttely Kuvan Kevät. Kuvataideakatemian yleisöluennot, tapahtumat ja esitykset syventävät ymmärrystämme siitä mitä taide voi olla. Näyttelyihin ja tapahtumiin on aina vapaa pääsy.

Mylly-rakennukseen ripustetaan myös Kuvataideakatemian taidekokoelma, johon kuuluu Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja sen edeltäjäoppilaitosten Suomen Taideakatemian koulun ja Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulun opiskelijoiden teoksia 1800-luvulta nykypäivään.

Aktiivinen taiteellinen toiminta on olennainen osa Taideyliopiston opetusta. Näyttelyitä on vuosittain lähes kolmekymmentä, ja ohjelmistoa syventävät yleisöluennot, esitykset ja tapahtumat. Aiemmin Kuvataideakatemian näyttelyitä on järjestetty Exhibition Laboratory -näyttelytilassa Punavuoressa 2013 lähtien (ensimmäiset vuodet galleria toimi Kuva/Tila -nimellä), ja sitä ennen Kasarmikadulla Kuvataideakatemian galleriassa vuodesta 1991. Project Room (aiemmin Galleria FAFA) Lönnrotinkadulla avautui 2005 ja sen toiminta päättyy vuoden 2022 aikana.

Info

  • Kuva/Tila käsittää kaksi näyttelysalia ja kaksi black boxia
  • Näyttelyneliötä on lähes 750. Korkeutta on parhaimmillaan kahdeksan metriä. Isot ikkunat avaavat näyttelyt katutilaan.
  • Mylly-rakennuksen ja sen galleriatilat on suunnitellut JKMM Arkkitehdit, joka tunnetaan mm. Amos Rexin suunnittelijana.

Kuva/Tila, Sörnäisten rantatie 19, 00530 Helsinki. Avoinna ti–su 11–18, suljettu maanantaisin ja ripustusten aikana. Vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Valoisa ja avara Kuva/Tila sijaitsee katutasossa Sörnäisten rantatiellä. Kuva: Petri Summanen
Valoisa ja avara Kuva/Tila sijaitsee katutasossa Sörnäisten rantatiellä. Kuva: Petri Summanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Tuore tapahtuma-alan selvitys paljastaa ihmisten ikävän elävän musiikin pariin18.1.2022 10:00:00 EET | Tiedote

Sibelius-Akatemian tutkimusjulkaisusarjassa ilmestynyt Festivaali- ja venuebarometri 2020 esittelee yleisön kokemuksia ja käsityksiä festivaaleista ja konserttipaikoista koronarajoitusten keskellä. Selvitys kertoo, että elävällä musiikilla on suuri merkitys suomalaisten hyvinvoinnille. Festivaaliyleisö suhtautuu koronapandemian mukanaan tuomiin rajoituksiin kahtiajakoisesti; osa noudattaa niitä tarkkaan, osa ei. Korona-aikana on korostunut se, että tapahtumayleisö haluaa tapahtumiin osallistumalla myös tukea esiintyjiä.

Sibafest – Recovery Tour tuo livemusiikkia pandemia-aikaan kahdenkymmenen opiskelijakonsertin voimin5.1.2022 07:57:49 EET | Uutinen

Sibafest – Recovery Tour on mukana rakentamassa koronapandemian kanssa elävää musiikkialaa uudelleen, konsertti kerrallaan. Kahdenkymmenen konsertin kiertue tuo livemusiikkia yleisöille monessa genressä. Lavoille nousevat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat ja opettajat. Joka toinen vuosi järjestettävä Sibafest alkaa Helsingin Musiikkitalolta 17.1.2022 ja jatkuu kevään ajan Helsingissä, Järvenpäässä, Seinäjoella ja Kuopiossa 5.5.2022 asti.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia mukana Sir Elton Johnin rahoittamassa uudessa globaalissa opiskelijavaihto-ohjelmassa11.12.2021 04:00:00 EET | Tiedote

Laulaja, säveltäjä ja pianisti Sir Elton John käynnistää uuden globaalin opiskelijavaihto-ohjelman entisessä opinahjossaan, maineikkaassa lontoolaisessa Royal Academy of Musicissa. Akatemia on kutsunut ohjelmaan 12 eturivin musiikkikorkeakoulua ympäri maailman – yksi niistä on Taideyliopiston Sibelius-Akatemia. Kymmenvuotinen ohjelma käynnistyy syyskuussa 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme