Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uusi pysäköintitalo lupaa helpotusta OYS:n parkkipulmiin keväällä

Jaa

Tietyöt ja uudisrakentaminen vaikeuttavat sairaala-alueella liikkumista myös ensi vuoden aikana. Sairaalan vanhan rampin purkaminen, uuden kadun rakentaminen sairaalan eteläpuolelle ja OYS 2030 -uudistamisohjelman eri osahankkeet näkyvät sairaala-alueella liikennemuutoksia ja lisääntyvänä työmaaliikenteenä.

OYS:n lounaispuolelle valmistuu ensi kevään aikana uusi, yli 800-paikkainen pysäköintitalo, joka lupaa helpotusta sairaala alueen parkkipaikkaongelmiin. Pysäköintilaitos Rauhaparkki saadaan käyttöön huhti-toukokuun aikana. ”Rakennustyöt etenevät useiden urakoitsijoiden toimesta ja rakennuksesta lähes 60 % on valmiina,” hankkeen projektipäällikkö Elina Timisjärvi kertoo työmaan tilanteesta.

Alkuvaiheessa Rauhaparkkiin ajetaan yhden pääsisäänkäynnin kautta Professorintieltä, Oulun rauhanyhdistyksen pihan läpi. Tätä ennakoiden rauhanyhdistyksen piha-alueella tehdään muutostöitä loppuvuodesta alkaen noin kuukauden ajan. Pysäköintitalon toinen sisäänkäynti otetaan käyttöön Oulun kaupungin rakennuttaman Kiviharjuntien jatkeen valmistuttua.

Ennen Rauhaparkin valmistumista potilaat ja vierailijat voivat pysäköidä autonsa Oulun yliopistollisen sairaalan edessä oleville pysäköintipaikoille. Asiakaspaikoitusta on myös Medipoliksen edessä, Avohoitotalon P-talossa sekä Kontinkankaan P-talossa ja Rehaparkissa. Lisätietoa pysäköinnistä ja pysäköintipaikkojen tarkemmat sijainnit löytyvät OYS:n verkkosivuilta osoitteesta ppshp.fi/pysakointi.

Sairaalan eteläpuolelle rakennetaan uusi katu

Sairaala-alueen toimintaan vaikuttavat ensi vuoden aikana myös sairaalan eteläpuolelle rakennettavan uuden katuyhteyden, Kiviharjuntien jatkeen katutyöt. Katu tulee kulkemaan Avohoitotalon ja Medipoliksen edestä kohti uutta pysäköintitaloa Rauhaparkkia, ja kaartaa siitä Plaanaojan vartta kohti Kastellin monitoimitaloa. Oulun kaupungin hanke käynnistyy Kastellin monitoimitalon päästä vuodenvaihteen jälkeen, ja Avohoitotalon ja Medipoliksen edustalle työt etenevät suunnitelmien mukaan kesä-heinäkuun tienoilla.

Kevät tuo mukanaan muutoksia myös sairaalan keskuskadun puolelle, kun rampin purkutyöt käynnistyvät. Purkaminen tapahtuu vaiheittain, ja sen aikataulusta, vaikutuksista liikennejärjestelyihin ja keskuskadun parkkipaikkatilanteeseen tiedotetaan tarkemmin hankkeen edetessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päävalvoja Arto Ollikainen, p. 040 730 2603, arto.ollikainen(at)ppshp.fi

Projekti-insinööri Elina Timisjärvi, p. 040 583 0021, elina.timisjarvi(at)ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yhteistyö uusien sairaalalääkkeiden hankinnassa tiivistyy8.9.2020 13:10:26 EESTTiedote

Yliopistosairaaloiden hankintarenkaat aloittavat yhteiset sopimusneuvottelut uusien, kalliiden sairaalalääkkeiden hankinnoista. Lisäksi perustetaan sairaanhoitopiirien yhteinen kansallinen lääkeneuvottelukunta, joka käsittelee neuvottelutuloksen. Muutos parantaa potilaiden yhdenvertaisuutta, varhaista pääsyä merkittävien uusien lääkeinnovaatioiden piiriin ja hillitsee lääkemenojen hallitsematonta kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme