S-Pankki

Uusi rahasto yhdistää passiivisen ja vastuullisen sijoittamisen hyödyt

Jaa

Passiivinen sijoittaminen kasvattaa suosiotaan voimakkaasti eri puolilla maailmaa. Kyseessä on kustannustehokas sijoitustyyli, jossa tavoitellaan markkinoiden keskimääräistä tuottoa. Indeksirahastojen haasteena on ollut kuitenkin se, etteivät ne ole huomioineet lainkaan sijoituskohteidensa vastuullisuutta.

Kaksi ilmiötä on järisyttänyt finanssialaa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Ensimmäinen ilmiöistä on passiivisen sijoittamisen väkevä nousu. Indeksirahastojen pääomat muodostivat 35 prosenttia kaikista yhdysvaltalaisten rahastojen pääomista vuonna 2017, kun kymmenen vuotta aiemmin vastaava luku oli 15 prosenttia.i Toinen suosiotaan merkittävästi kasvattanut ilmiö on vastuullinen sijoittaminen, jossa huomioidaan niin sanotut ESG-näkökohdat (Environment, Social, Governance eli ympäristö, yhteiskunta ja hyvä hallintotapa).ii

S-Pankki tuo markkinoille uuden kustannustehokkaan osakerahaston, joka yhdistää nämä kaksi ilmiötä. FIM Passiivinen Eurooppa ESG -rahasto tavoittelee eurooppalaisten osakemarkkinoiden keskituottoa ja huomioi sijoitustoiminnassaan vastuullisuuden.

Muiden S-Pankki- ja FIM-rahastojen tapaan FIM Passiivinen Eurooppa ESG -osakerahasto noudattaa kattavia vastuullisen sijoittamisen periaatteita.iii Rahasto ei tee suoria sijoituksia esimerkiksi ydinaseita tai kansainvälisillä sopimuksilla kiellettyjä aseita valmistaviin yhtiöihin. Rahasto ei myöskään sijoita tupakkaa valmistaviin yhtiöihin.

”Tyypillinen indeksirahasto ei huomioi vastuullisuutta sijoituspäätöksissään. Uskon, että moni passiivisen sijoitustyylin ystävä tervehtii ilolla vastuullisesti sijoittavaa rahastoamme, jonka myötä voi heittää hyvästit esimerkiksi ’passiiviselle tupakoinnille’ sijoitustoiminnassaan”, S-Pankin vastuullisen sijoittamisen johtaja Mika Leskinen sanoo.

Uuden rahaston vuotuiset juoksevat kustannukset ovat 0,49 %. Tämä tekee rahastosta edullisen vaihtoehdoin aloittaa vastuullinen sijoittaminen. Rahaston vertailuindeksinä käytetään euromääräistä MSCI Daily Net TR Europe Euro -tuottoindeksiä, joka kuvaa Euroopan pörsseissä listattujen suurten ja keskisuurten yhtiöiden osakkeiden keskimääräistä arvonkehitystä.

”Meillä vastuullinen sijoittaminen lähtee liikkeelle taloudellisista lähtökohdista. Näemme, että vastuullisuus on merkittävä kilpailutekijä yrityksille ja uskomme, että pitkällä aikavälillä parhaat ja kestävät tuotot saadaan aikaan, kun sijoituspäätöstä tehtäessä huomioidaan myös kohteen vastuullisuus”, Mika Leskinen sanoo.

i Investment Company Institute: Investment Company Fact Book 2018 
ii Google Trends: Haut sanaparille ”ESG investing” vuodesta 2004 eteenpäin 
iii FIM Varainhoito Oy:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki
S-Pankki
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki

Joka viides viettäisi viikon vankilassa tuhannesta eurosta – S-Pankin asiantuntija vinkkaa vaihtoehtoisesta tavasta tienata tonni23.8.2019 07:00:00 EESTTiedote

Yllättävän moni suomalainen on valmis dramaattisiinkin tekoihin, kuten viettämään viikon vankilassa tai tekemään benji-hypyn, jos saisi tästä hyvästä tuhat euroa. Tämä selvisi S-Pankin uudesta kyselytutkimuksesta. S-Pankin asiantuntijan mukaan tuhat euroa ylimääräistä on kuitenkin mahdollista saada kasaan arjen pienistä puroista melkein kuin itsestään.

S-Pankin Rahastopörssi: Matalina pysyvät korot houkuttelevat yhdistelmärahastoihin23.7.2019 13:30:00 EESTTiedote

Yhdistelmärahastot keräsivät vuoden toisella neljänneksellä lähes 20 000 uutta sijoittajaa, eli eniten sitten vuoden 2017 lopun. Vaikka talousuutiset ovat olleet heikohkoja, sekä osakkeet että joukkolainat ovat tuottaneet erinomaisesti tänä vuonna. Tämä on tukenut yhdistelmärahastojen tuottoja. Korkojen odotetaan yleisesti pysyvän vielä odotettuakin pidempään nollissa, jolloin sijoitusraha hakee rahastoista tilejä parempaa tuottoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme