Uusi ravintolakonsepti avautuu legendaariseen Sokoksen taloon Helsingissä – hyödyntää annoksissaan ruokakaupan ruokahävikkiä
Happy Farmer -ravintolaperhe käyttää muun muassa Sokoksen alakerran S-marketin ylijäämäraaka-aineita ruokiensa valmistuksessa. Ensimmäisessä vaiheessa tiloihin aukeaa 6. elokuuta Coffee Bar & Wine sekä Kitchen & Bakery. Ensi vuoden alussa Happy Farmer -perhe laajenee vielä uudella ravintolalla, joka avautuu nykyisen Casa Largon tiloihin.

Uusi ravintolakonsepti uudistaa koko Sokoksen kulman ravintolatoiminnan ja aloittaa yhteistyön alakerran uudistetun S-marketin kanssa kaupan hävikkiruoka-aineiden hyödyntämiseksi.
”Tulemme hyödyntämään vahvasti ruokahävikkiä. Alakerran uudistunut S-market on lähin satokausitorimme ja leivomme esimerkiksi itse kaupan tummuneista banaaneista banaanileipää tai pikkelöimme kolhun saaneita kasviksia. Keksimme käyttötapoja raaka-aineille, jotka esteettisesti eivät kauppa-asioinnilla puhuttele kuluttajaa, mutta ovat siitä huolimatta herkullisia. Syntyvän ruokahävikin minimointi sekä hävikkiraaka-aineiden hyödyntäminen on osa jokaista työvuoroa ja haastamme itseämme viemään Zero Waste -ajattelun mahdollisimman pitkälle tarjoamaamme ruokaan,” kertoo Happy Farmerin keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen.
Hävikin minimointi uudelle tasolle
Sokoksen alakerran S-marketissa on panostettu jo pitkään hävikin vähentämiseen, mutta väistämättä syntyvää ruokahävikkiä kyetään entistäkin tehokkaammin minimoimaan ja viemään sen hyödyntäminen uudelle tasolle Happy Farmerin myötä.
”Vastuullisuus on iso osa ravintolaperheen ydintä. Ruokahävikki on jo vuosia ollut yhteiskunnallisesti iso huolenaihe ja olemme todella iloisia päästessämme näyttämään kuluttajille, miten vielä arvokkaat raaka-aineet saavat mahdollisuuden, kun hyödynnämme ne maukkaissa annoksissa”, Kuuluvainen toteaa.
Ruokahävikin vähentämisen lisäksi vastuullisuus näkyy Happy Farmerissa muun muassa siinä, että ruokalistoissa kasvikset ovat keskiössä. Lisäksi Happy Farmer on hiilinegatiivinen ravintolaperhe. Ravintolassa päästöt syntyvät pääosin sen käyttämästä sähköstä ja tilojen lämmityksestä sekä jäähdytyksessä tarvittavista kylmäaineista.
Happy Farmerin käyttämä sähkö on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla ja se on päästötöntä.Kylmälaitteet ovat entistä energiatehokkaampia ja useimmissa käytetään luonnonmukaisia kylmäaineita, joiden lämmitysvaikutus ilmastoon on pieni. Ravintolan erilaisten omien toimien jälkeen jää pieni määrä kompensoitavaksi, lähinnä kaukolämmöstä. Kompensoinnissa ilmakehään tuotettua hiiltä sidotaan esimerkiksi metsiin tai maaperään. Sidonnan teho on tieteellisesti todennettua ja sertifioitua.
Kolmen ruokapaikan kokonaisuus
Sokoksen tiloihin aukeavan Happy Farmer Kitchen & Bakery ja Coffee Bar & Winen lisäksi ensi vuoden alussa avataan myös ruokaravintola nykyisen Casa Largon tiloihin. Casa Largo palvelee kuitenkin vielä loppuvuoden normaalisti.
Uudessa Happy Farmer -ravintolaperheessä annokset tullaan suunnittelemaan vahvasti satokausien mukaan sekä kotimaiset saatavilla olevat raaka-aineet huomioiden. Ravintolaperhe palvelee varhaisesta aamusta iltamyöhään ja konsepti on suunniteltu siten, että sieltä on mahdollista löytää syötävää niin aamiaiselle, lounaalle, päivälliselle kuin iltamyöhäisellekin. Asiakkaille tarjotaan myös mahdollisuus koota omat annoksensa.
Happy Farmer
Olemme uudenlainen ruokakeskittymä Helsingissä Sokoksen kulmassa. Happy Farmer ravintolaperheen muodostavat Kitchen & Bakery ja Coffee Bar & Wine. Teemme yksinkertaista, herkullista ja hauskaa ruokaa – kaikkiin päivän hetkiin aamiaisesta illalliseen. Inspiroidumme raaka-aineiden raikkaudesta, puhtaudesta ja laadukkuudesta. Elämme sesongista, mikä näkyy ja maistuu lautasella, lasissa, kipossa ja kupissa. happyfarmer.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Toni Tervo, Republic, 0407377725, toni.tervo@republic.fi
Katri Karsiviestintäpäällikkö
Puh:010 76 60591katri.karsi@sok.fiLari Lappalainentiedottaja
Puh:010 76 60592lari.lappalainen@sok.fiKuvat






Linkit
Tietoja julkaisijasta
HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen yli 650 000 asiakasomistajataloutta. Vuosittainen liikevaihtomme on yli 2 miljardia euroa ja meillä työskentelee noin 6 500 hok-elantolaista.
HOK-Elanto tuottaa etuja ja palveluja pääkaupunkiseudun ja lähialueiden asukkaille. Toimialueemme kattaa Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan ja Vantaan. Marketteja, tavarataloja, ravintoloita, liikenneasemia ja muita toimipaikkoja alueellamme on yli 360.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto
Ravintola Casa Largon uudistetulla ruokalistalla maistuu espanjalainen keittiö parhaimmillaan31.1.2023 14:00:00 EET | Tiedote
Espanjalaisravintola Casa Largon menu on uudistunut. Maan herkullisista makumaailmoista ammentava ravintola tarjoilee laadukkaista raaka-aineista tarkkaan hiottuja annoskokonaisuuksia niin pieneen kuin isoon nälkään.
HOK-Elanto on mukana Työstä turvaa -hankkeessa – 15 sotaa pakenevaa ukrainalaista aloitti työt tammikuussa19.1.2023 12:28:20 EET | Tiedote
Tavarat sujahtelevat paikoilleen hyllyyn, kun HOK-Elannon Prismoissa ja S-marketeissa vastikään työt aloittaneet ukrainalaiset täydentävät tuotevalikoimaa. Yhteensä viisitoista sotaa pakenevaa ukrainalaista on otettu sydämellisesti vastaan työyhteisöissä.
Alepa tekee paluun Espoon Westendiin uudella täyden palvelun myymäläkonseptilla torstaina 19.1.17.1.2023 07:00:00 EET | Tiedote
Uusi Alepa Westend avataan torstaina 19. tammikuuta kello 10 osoitteeseen Westendintie 99E. Täyden palvelun Alepa sijaitsee lähes samalla paikalla kuin ennen, mutta on noin 150 neliötä edeltäjäänsä tilavampi myymälä. Tämä mahdollistaa entistä monipuolisemman, asiakkaidensa näköisen valikoiman rakentamisen.
Alepa Roihuvuori uudistuu – myymälä suljetaan reiluksi kuukaudeksi4.1.2023 07:00:00 EET | Tiedote
Helsingissä Roihuvuorentie 26:ssa sijaitseva Alepa-myymälä sulkee ovensa reilun kuukauden mittaisen uudistuksen ajaksi. Myymälän viimeinen aukiolopäivä on lauantai 21. tammikuuta, mutta tuotteiden loppuessa myymälä voidaan sulkea jo aikaisemmin. Uudistettu ja entistä energiatehokkaampi myymälä palvelee asiakkaita vuorokauden ympäri jälleen maaliskuun alkupuolella.
Kohta kuumenevat blinipannut, talven odotettu ruokasesonki käynnistyy helsinkiläisravintoloissa 10. tammikuuta3.1.2023 09:00:00 EET | Tiedote
Ruokavuosi käynnistyy perinteisesti talven klassikkoherkuilla; valurautapannuissa paistetuilla blineillä. Helsinkiläisravintoloissa Kappeli, Salve, Vltava ja Zetor blinejä nautitaan 10. tammikuuta 2023 alkaen. Lisukevalikoima siianmäteineen ja sienisalaatteineen koostuu asiakkaiden suosikeista, erikoisuutena esiin nousee tsekkiläisravintola Vltavan tarjoilema villisikamousse. Pöytävarauksia blini-illallisille aletaan ravintoloiden mukaan tehdä heti vuoden alusta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme