Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusi startup-yritysten kiihdytyspalvelu aloittanut toimintansa – Helsinki haluaa auttaa yrityksiä kasvamaan

Jaa

Helsingin kaupunki on aloittanut uuden liiketoiminnan kehitys- ja valmennuspalvelun. Se on kohdistettu kansainvälisille markkinoille tähtääville hautomo- ja kiihdytysvaiheen startup-yrityksille. Etenkin alkuvaiheen startup-yritykset kaipaavat usein pitkäaikaista tukea toimintansa käynnistämiseen ja NewCo Accelerator –niminen palvelu on luotu täyttämään tätä palveluntarvetta. Kiihdyttämön palvelut ovat ilmaisia ja yritykset voivat hakeutua niihin koska tahansa.

NewCo Accelerator tuottaa yrityksille juuri heidän tilanteestaan ja tarpeistaan lähtevää räätälöityä yritysneuvontaa. Kuva: Klaus Kangaspunta
NewCo Accelerator tuottaa yrityksille juuri heidän tilanteestaan ja tarpeistaan lähtevää räätälöityä yritysneuvontaa. Kuva: Klaus Kangaspunta

”Helsingin tavoitteena on olla Euroopan kiehtovimpia sijaintipaikkoja uutta luovalle startup-toiminnalle ja houkuttelevin osaamiskeskittymä yrityksille ja yksilöille, jotka haluavat tehdä maailmasta paremman paikan. Koronakriisi on kurittanut myös startup-ekosysteemiä. NewCo Accelerator -palvelulla haluamme tukea potentiaalisia startupeja sekä työmarkkinoille koronakriisin takia yrityksistä vapautuneita osaajia. Jos onnistumme tässä, kriisi saattaa muuttua mahdollisuudeksi”, sanoo Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva.

Kiihdyttämön tavoitteena on auttaa startupeja rahoituksen ja kasvun hankkimisessa sekä tiimin rakentamisessa

NewCo Accelerator –palvelun tarkoitus on auttaa startupeja menestymään. Kiihdytyspalveluihin osallistuvat startup-yritykset saavat tuekseen henkilökohtaisen yritysvalmentajan ja valmennuksessa kiinnitetään huomiota rahoitukseen, tiimin rakentamiseen ja kasvuun.

Samalla yritykset pääsevät laajaan ja yrityskohtaiseen liiketoiminnan kehitysprosessiin, jonka tavoitteena on, että sen lopuksi yritys on riskirahoitus- ja kansainvälistymiskelpoinen. Henkilökohtaisen valmennuksen lisäksi kiihdytinpalvelut tuovat startupit yhteen verkostoon oppimaan myös toisiltaan.

Keskiössä ovat ne tiimit ja startup-yritykset, jotka ovat edenneet kehitettävän tuotteen tai palvelun kanssa ideointivaiheen ohi ja tähtäävät markkinoille pääsyyn. Pitkäaikaista yksilöllistä valmennusta on sen lisäksi saatavilla myös startupeille, jotka eivät täytä vielä varsinaisen kiihdytysvalmennuksen kriteereitä. Helsingin kaupunki myös tuottaa NewCo Acceleratorin palveluita yhdessä keskeisten startup-ekosysteemitoimijoiden kanssa.

”NewCo Accelerator tuottaa yrityksille juuri heidän tilanteestaan ja tarpeistaan lähtevää räätälöityä yritysneuvontaa. Tavoitteena on tuottaa rahoitusmarkkinoita, hallitusammattilaisia ja korporaatioita kiinnostavia potentiaalisia uusia menestyjiä”, tiivistää NewCo Helsingin kasvutiimin päällikkö Timo Helenius.

NewCo Accelerator –kiihdytyspalveluun voi hakea mukaan jo nyt

NewCo Accelerator -kiihdytyspalvelu toimi Helsingissä jo aiemmin vuosina 2013-2017. Palvelulla reagoitiin tuolloin pääkaupunkiseudun kasvaneeseen työttömyyteen erityisesti ict-alalla. Kiihdytysvalmennuksessa olleiden startup-yritysten liikevaihto olikin vuosina 2014–2019 noin 125M €.

Uudet NewCo Accelerator -neuvonantopalvelut ovat osa Helsingin kaupungin palautumista koronakriisistä ja kaupungin tavoitteena on luoda ohjelman avulla uusia työpaikkoja. Samalla kehitetään Helsingin kilpailukykyä startup-kaupunkina ja houkutellaan koti- ja ulkomaisia sijoituspääomia, osaajia ja kasvuyrityksiä Helsinkiin.

NewCo Accelerator –kiihdyttämöstä saa lisätietoa NewCo Helsingin verkkosivuilta tästä linkistä tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen startup@hel.fi. Koronarajoitusten takia tällä hetkellä tapaamiset tulee varata verkkosivujen kautta.

NewCo Accelerator –hautomo- ja kiihdytyspalvelujen perustamisesta päätti Helsingin kaupungin elinkeinojaosto 17. elokuuta 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Newco Accelerator hautomo- ja kiihdytyspalveluista:
palvelupäällikkö Timo Helenius, puh. 09 310 36236, e-mail: timo.helenius@hel.fi

Viestin välitti:
viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 040 3344 801, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

NewCo Accelerator tuottaa yrityksille juuri heidän tilanteestaan ja tarpeistaan lähtevää räätälöityä yritysneuvontaa. Kuva: Klaus Kangaspunta
NewCo Accelerator tuottaa yrityksille juuri heidän tilanteestaan ja tarpeistaan lähtevää räätälöityä yritysneuvontaa. Kuva: Klaus Kangaspunta
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori puhuu kaupunkien tulevaisuudesta Maailman talousfoorumin Davos Agenda -tapahtumassa25.1.2021 07:55:00 EETTiedote

Maailman talousfoorumin (World Economic Forum WEF) vuosittain Sveitsin Davosissa järjestettävän vuosikokouksen sijaan vuonna 2021 järjestetään Davos Agenda -virtuaalitapahtuma 25.–29. tammikuuta sekä vuosikokous myöhemmin toukokuussa. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori puhuu Davos Agenda -tapahtumassa tiistaina 26. tammikuuta kello 15 Suomen aikaa.

Helsingissä testattiin uusia innovaatioita Itämeren muoviroskan torjuntaan20.1.2021 14:39:21 EETTiedote

Neljä yritystä testasivat muoviroskaantumista ennaltaehkäiseviä toimia ja muoviroskan torjuntaa meressä. Clewat Oy kokeili uudenlaista roskienkeruualusta, jolla merestä voidaan tehokkaasti kerätä makro- ja mikromuovia. Innogreen testasi viherseinän kykyä suodattaa huleveden mukana kulkeutuvaa muovia. Biosatama Oy selvitti, kuinka paljon muoviroskaa kulkeutuu mereen risteilyalusten ruokajätteen mukana. Bloft Design Lab rakensi 3D-suurtulostimen, jolla merestä kerätystä muoviroskasta voidaan tulostaa SUP-lautoja. Kokeilut toteutettiin vuoden 2020 aikana Helsingin rannikko- ja merialueella.

Puhelimessa toimiva päivystystilanteiden opas helpottaa kotihoidon ja hoivakotien hoitajien työtä akuuttitilanteissa20.1.2021 12:13:04 EETTiedote

Helsinki haluaa olla maailman toimivin kaupunki. Toimivuus tarkoittaa ennen kaikkea arjen ja työn sujuvuutta niin kaupungin asukkaille kuin työntekijöillekin. Käytännön esimerkki työn sujuvoittamisesta ja laadun parantamisesta on uusi puhelinsovellus kotihoidon ja hoivakotien hoitajille. Aina Mukana -palvelun myötä päivystystilanteiden opas kulkee aina hoitajien mukana, ja akuuttitilanteissa ohjeet ovat nopeasti käytettävissä. Palvelun avulla hoitajat voivat tunnistaa hoidontarvetta nopeasti ja nykyistä paremmin. Näin toimii digitaalinen Helsinki.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisesta ja lasten ja nuorten harrastustoiminnasta15.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 14.1.2021 kokouksessaan, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan olemassa olevissa rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi. Lisäksi Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat, että abiturienteille avataan mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa. Pääkaupunkiseudulla abiturientit ovat olleet erityisen pitkään etäopetuksen varassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme