Reilu kauppa ry

Uusi Suomen ennätys: kaikkien aikojen suurin määrä osallistujia Reilun kaupan kahvitauolla

Jaa

Eri puolilla Suomea järjestettiin tänään tuhansia Reilun kaupan kahvitaukoja, joilla yritettiin lyödä ruotsalaisten hallussa oleva Reilun kaupan kahvinjuonnin maailmanennätys. Yhden päivän kampanjaponnistukseen lähti mukaan lukuisia itsekseen kahvitelleita suomalaisia sekä suuri joukko isoja ja pieniä organisaatioita, joiden kahvitauoilla nautittiin Reilun kaupan kahvia.

Maailmanennätys jäi vielä ruotsalaisten haltuun, mutta toukokuussa 2017 tehty Reilun kaupan kahvitauon osallistujamäärän Suomen ennätys rikkoontui kuitenkin selvin lukemin. Toissa vuonna Suomessa järjestettyyn Reilun kaupan kahvitaukoon osallistui 72 102 kahvittelijaa, ja tänään tempaukseen oli ilmoittautunut kello 20 mennessä 80 197 osallistujaa. Kahvittelijat ilmoittivat osallistumisestaan Reilu kauppa ry:n verkkosivuilla tai tapahtuman Facebook-sivulla.

- Reilun kaupan kahvitaukoja on järjestetty viime vuosina kymmenissä eri maissa, ja Suomessa järjestettyjen kahvitaukojen osallistujamäärät ovat olleet vuodesta toiseen maailman kärkeä. Uuden Suomen ennätyksen syntyminen on siis upea saavutus, vaikka maailmanennätys jäikin edelleen Ruotsiin. Olemme valtavan kiitollisia kaikille Reilun kaupan kahvitaukoja järjestäneille ihmisille ja organisaatioille eri puolilla Suomea, kertoo Reilu kauppa ry:n toiminnanjohtaja Janne Sivonen.

Reilun kaupan kahvitaukoja järjestivät muun muassa lukuisat yritykset, päiväkodit, koulut, kirjastot, kahvilat, ravintolat, hotellit, seurakunnat, terveyskeskukset, kirjastot, yliopistot, ammattiliitot, Marttojen paikallisyhdistykset sekä monet muut paikalliset ja valtakunnalliset yhdistykset.

Suomalaisissa ruokakaupoissa on myyty Reilun kaupan kahvia vuodesta 1999 eli tasan 20 vuotta. Nyt valikoimassa on jo yli sata erilaista Reilun kaupan kahvia ja niiden suosio kasvaa tasaisesti. Vuonna 2018 suomalaiset ostivat yli 1,5 miljoonaa kiloa Reilun kaupan kahvia, joka on 37 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

- Maailmassa on yli 25 miljoonaa kahvinviljelijää. Heidän ansionsa jäävät monessa maassa köyhyysrajan alle, ja ne ovat laskussa. Suomalaiset ovat henkeä kohden lasketussa kulutuksessa maailman kovinta kahvinjuojakansaa, joten meillä on kokoamme suurempi vaikutus siihen, minkälaisissa oloissa köyhissä maissa tuotetaan kahvia. Reiluille kahvitauoille tänään osallistuneet ihmiset osoittivat jälleen kerran, että viljelijöiden toimeentulo on suomalaisille kahvinjuojille sydämen asia, Sivonen jatkaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Reilu kauppa ry
Kuortaneenkatu 1
00520 Helsinki

http://www.reilukauppa.fi

Reilu kauppa ry edistää Reilua kauppaa Suomessa ja Baltian maissa, lisensoi Reilun kaupan merkkiä, osallistuu yritysvastuuta koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja toteuttaa Reilun kaupan viljelijöitä ja työntekijöitä tukevia hankkeita Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Reilu kauppa ry on osa kansainvälistä verkostoa, johon kuuluu Aasian, Afrikan sekä Latinalaisen Amerikan tuottajaverkostot, ympäri maailman toimivia Reilun kaupan järjestöjä ja kattojärjestö Fairtrade International Saksassa. Reilun kaupan tuotteita viljellään 75 maassa ja myydään yli 140 maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Reilu kauppa ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme