Uudenmaan ELY-keskus

Uusi taukopaikka helpottaa pääkaupunkiseudun akuuttia rekkaparkkipulaa

Jaa
Vuosaaren sataman, lentoaseman ja pääradan, Kehä III:n sekä kolmos- ja nelosteiden ympäristössä on Suomen merkittävin logistinen vyöhyke. Alueen kautta kulkee suurin osa Suomen ulkomaankaupasta ja kuluttajien kulutustavaroista. Pula raskaan liikenteen pysäköintialueista vaikeuttaa kuitenkin kuljetusten oikea-aikaista saapumista määränpäähän ja lakisääteisen ajo- ja lepoaikasääntelyn noudattamista. Uusi taukopaikka tuo helpotusta pääkaupunkiseudun rekkaparkkipulaan ennen pysyvämpien palvelualueiden rakentumista.
Arkistokuva, ei liity avattuun kohteeseen: Raskaan liikenteen taukopaikka Keimolanportissa.
Arkistokuva, ei liity avattuun kohteeseen: Raskaan liikenteen taukopaikka Keimolanportissa.

Uusi 61 rekkapaikan pysäköintialue on avautunut 1.6.2022 Vantaalle Kehä III:n läheisyyteen osoitteeseen Katriinantie 22. Rekkaparkki on toteutettu sekä Uudenmaan ELY-keskuksen että Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien yhteistyönä ja rahoituksella. Kuljetustoimijoiden tarpeet on huomioitu palvelutarjonnassa.

Katriinantien rekkaparkki mahdollistaa 18 tunnin pysäköinnin

Uudenmaan ELY-keskus on teettänyt taukopaikkojen käyttöastelaskentoja kahden vuoden välein vuodesta 2015 alkaen. Käyttöastetietojen mukaan taukopaikkoja on liian vähän. Erityisen kysyttyjä ovat rekkaparkit, jotka tarjoavat kuljettajille palveluja myös yöaikaan. Katriinantiellä ajoneuvoyhdistelmän saakin pysäköidä alueelle 18 tunnin ajaksi. Kuljettajien käytössä on myös huoltorakennus, josta löytyvät WC- ja suihkutilat. Pysäköinti sekä WC- ja suihkutilojen käyttö on kuljettajille ilmaista.

Pysyvämmistä raskaan liikenteen pysäköintialueista on sovittu MAL-sopimuksella. Helsingin seudun ja valtion välisen MAL-sopimuksen 2020–2031 mukaan Väylävirasto, Uudenmaan ELY-keskus ja seudun kunnat laativat suunnitelmat ja tarvittavat kaavat kahdelle raskaan liikenteen palvelualueelle siten, että niiden toteuttaminen voi käynnistyä sopimuskauden aikana. Pysyvämmät palvelualueet valtio ja kunnat rahoittavat yhdessä.

Palvelun käyttäjäksi rekisteröityminen sekä lisätietoa palvelusta: www.rekkaparkki.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaajien yhteyshenkilöt:


Tommi Heinonen, Uudenmaan ELY-keskus, tommi.heinonen@ely-keskus.fi, puh. 0295 036 007


Suvi Kajamaa, Espoon kaupunki, suvi.kajamaa@espoo.fi, puh. 043 827 2547


Juha Hietanen, Helsingin kaupunki, juha.hietanen@hel.fi, puh. 040 334 2234


Kaisa Saario, Helsingin kaupunki, kaisa.saario@hel.fi, puh. 040 561 3597


Markus Holm, Vantaan kaupunki, markus.holm@vantaa.fi, puh. 043 827 0942

Kuvat

Arkistokuva, ei liity avattuun kohteeseen: Raskaan liikenteen taukopaikka Keimolanportissa.
Arkistokuva, ei liity avattuun kohteeseen: Raskaan liikenteen taukopaikka Keimolanportissa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

NTM-centralen i Nyland genomför kartläggningar av källor i områdena Första och Andra Stängselåsen29.5.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Nyland utreder källornas tillstånd och eventuella iståndsättningsbehov. Utredningsobjekten är områdena Första och Andra Stängselåsen i Hangö, Lojo, Sjundeå, Vichtis och Högfors. Terrängkartläggningar görs under sommaren och hösten 2023. Källor i naturtillstånd är sällsynta i södra Finland. Källorna har försvunnit eller förändrats särskilt till följd av dikning, men genom iståndsättning kan de återställas nära sitt naturtillstånd. Tack vare iståndsättningsåtgärderna för källorna har värdefulla arter möjlighet att återhämta sig. Sådana alltmer sällsynta arter är till exempel många orkidéer, såsom knottblomster och kärrknipprot. Utredningarna är en del av livsmiljöprogrammet Helmi som finansieras av miljöministeriet och där naturmiljöer iståndsätts. Vid iståndsättningarna kontaktas markägarna och de egentliga iståndsättningsarbetena utförs med markägarnas samtycke. Livsmiljöprogrammet Helmi (Miljöministeriet)

Uudenmaan ELY-keskus toteuttaa lähdekartoituksia Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueilla29.5.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Uudenmaan ELY-keskus selvittää lähteiden tilaa sekä niiden mahdollisia kunnostustarpeita. Selvityskohteina ovat Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueet Hangossa, Lohjalla, Siuntiossa, Vihdissä ja Karkkilassa. Maastokartoituksia tehdään kesän ja syksyn 2023 aikana. Luonnontilaiset lähteet ovat Etelä-Suomessa harvinaisia. Lähteet ovat hävinneet tai muuttuneet erityisesti ojituksen seurauksena, mutta kunnostuksilla niitä voidaan palauttaa lähelle luonnontilaa. Lähteiden kunnostustoimien ansiosta arvokkaalla lajistolla on mahdollisuus elpyä. Tällaisia harvinaistuneita lajeja ovat esimerkiksi monet kämmekät, kuten sääskenvalkku ja suoneidonvaippa. Selvitykset ovat osa ympäristöministeriön rahoittamaa Helmi-elinympäristöohjelmaa, jossa kunnostetaan luonnonympäristöjä. Kunnostuksista ollaan yhteydessä maanomistajiin ja varsinaiset kunnostustyöt tehdään maanomistajien suostumuksella. Helmi-ohjelma (Ympäristöministeriö)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme