Uudenmaan ELY-keskus

Uusi taukopaikka helpottaa pääkaupunkiseudun akuuttia rekkaparkkipulaa

Jaa

Vuosaaren sataman, lentoaseman ja pääradan, Kehä III:n sekä kolmos- ja nelosteiden ympäristössä on Suomen merkittävin logistinen vyöhyke. Alueen kautta kulkee suurin osa Suomen ulkomaankaupasta ja kuluttajien kulutustavaroista. Pula raskaan liikenteen pysäköintialueista vaikeuttaa kuitenkin kuljetusten oikea-aikaista saapumista määränpäähän ja lakisääteisen ajo- ja lepoaikasääntelyn noudattamista. Uusi taukopaikka tuo helpotusta pääkaupunkiseudun rekkaparkkipulaan ennen pysyvämpien palvelualueiden rakentumista.

Arkistokuva, ei liity avattuun kohteeseen: Raskaan liikenteen taukopaikka Keimolanportissa.
Arkistokuva, ei liity avattuun kohteeseen: Raskaan liikenteen taukopaikka Keimolanportissa.

Uusi 61 rekkapaikan pysäköintialue on avautunut 1.6.2022 Vantaalle Kehä III:n läheisyyteen osoitteeseen Katriinantie 22. Rekkaparkki on toteutettu sekä Uudenmaan ELY-keskuksen että Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien yhteistyönä ja rahoituksella. Kuljetustoimijoiden tarpeet on huomioitu palvelutarjonnassa.

Katriinantien rekkaparkki mahdollistaa 18 tunnin pysäköinnin

Uudenmaan ELY-keskus on teettänyt taukopaikkojen käyttöastelaskentoja kahden vuoden välein vuodesta 2015 alkaen. Käyttöastetietojen mukaan taukopaikkoja on liian vähän. Erityisen kysyttyjä ovat rekkaparkit, jotka tarjoavat kuljettajille palveluja myös yöaikaan. Katriinantiellä ajoneuvoyhdistelmän saakin pysäköidä alueelle 18 tunnin ajaksi. Kuljettajien käytössä on myös huoltorakennus, josta löytyvät WC- ja suihkutilat. Pysäköinti sekä WC- ja suihkutilojen käyttö on kuljettajille ilmaista.

Pysyvämmistä raskaan liikenteen pysäköintialueista on sovittu MAL-sopimuksella. Helsingin seudun ja valtion välisen MAL-sopimuksen 2020–2031 mukaan Väylävirasto, Uudenmaan ELY-keskus ja seudun kunnat laativat suunnitelmat ja tarvittavat kaavat kahdelle raskaan liikenteen palvelualueelle siten, että niiden toteuttaminen voi käynnistyä sopimuskauden aikana. Pysyvämmät palvelualueet valtio ja kunnat rahoittavat yhdessä.

Palvelun käyttäjäksi rekisteröityminen sekä lisätietoa palvelusta: www.rekkaparkki.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaajien yhteyshenkilöt:

Tommi Heinonen, Uudenmaan ELY-keskus, tommi.heinonen@ely-keskus.fi, puh. 0295 036 007

Suvi Kajamaa, Espoon kaupunki, suvi.kajamaa@espoo.fi, puh. 043 827 2547

Juha Hietanen, Helsingin kaupunki, juha.hietanen@hel.fi, puh. 040 334 2234

Kaisa Saario, Helsingin kaupunki, kaisa.saario@hel.fi, puh. 040 561 3597

Markus Holm, Vantaan kaupunki, markus.holm@vantaa.fi, puh. 043 827 0942

Kuvat

Arkistokuva, ei liity avattuun kohteeseen: Raskaan liikenteen taukopaikka Keimolanportissa.
Arkistokuva, ei liity avattuun kohteeseen: Raskaan liikenteen taukopaikka Keimolanportissa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Planeringen av landsväg 11617 (Linjatie) till byväg upphör, Tusby och Mäntsälä29.6.2022 15:24:26 EEST | Tiedote

Planeringen av en bygväg för Linjatie (landsväg 11617) på gränsen mellan Tusby och Mäntsälä kommuner som inleddes våren 2022 upphör och vägavsnittet genomförs inte som byväg. De beläggningsarbeten som programmerats för Linjatie och Niittykulmantie genomförs dock enligt planen under sommaren 2022. Körbanemarkeringarna genomförs på sedvanligt sätt enligt dimensioneringsanvisningarna för landsvägar med två körfält. Inga farthinder byggs på Linjatie i samband med beläggningsarbetena. Hastighetsbegränsningen på Linjatie förblir tills vidare oförändrad. Tusby kommuns tidtabellsmål för genomförandet av detaljplanen Joenranta invid Linjatie påverkade beslutet att avsluta planeringen av byvägsprojektet. Byggarbetena under den tid som planområdet byggs kommer att öka byggplatstrafiken betydligt på Linjatie, vilket skulle ha försämrat byvägens funktion och säkerhet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme