Insinööriliitto IL ry

Uusi teos valottaa Suomen teknistymiskehitystä

Jaa

Kutsu Takamailta tekniikan kehityksen kärkeen. Insinööriliitto yhteiskunnallisena vaikuttajana 1919–2019 -kirjan julkistamistilaisuuteen.

Historiateos juhlistaa Insinööriliiton satavuotistaivalta. Teosta esittelee sen kirjoittaja, historiantutkija Sampsa Kaataja. Järjestöhistorian lisäksi kirja on tieteellinen tutkimus Suomen teknistymiskehityksestä.

Kirja kuvaa insinöörin ja hänen työnsä muuttumista teknistyvässä yhteiskunnassa. 1920-luvun koulutetusta, hyvin palkatusta ja työmarkkina-asemaltaan turvatusta insinööristä on kuoriutunut tekniikan asiantuntija, jolle työttömyys ei ole enää vierasta. Myös ammattikunnan suhteellinen palkkakehitys on sadassa vuodessa heikentynyt.

Kirjoittajan mukaan Insinööriliiton vahvuus suhteessa moniin muihin ammattiliittoihin on insinöörien tekemässä työssä. Tekniikan merkitys yhteiskunnassa on kasvanut vuosisadan aikana eikä se ainakaan vähene; insinöörejä ja muita tekniikan ammattilaisia tarvitaan tulevaisuudessa vähintään yhtä paljon kuin nyt.

Toimituksenne edustaja on tervetullut kirjan julkistamistilaisuuteen Tekniikan museoon torstaina 17. lokakuuta kello 16–19. Osoite on Viikintie 1, 00560 Helsinki.

Ilmoittautumiset keskiviikkona 16.10. kello 12 mennessä osoitteeseen il100@ilry.fi.

Tervetuloa!

Insinööriliitto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Insinööriliiton viestintäpäällikkö Jari Rauhamäki, p. 040 505 2115

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme