Eläköön terva ry

Uusi tervanpoltto-ohje auttaa tervakulttuurin säilyttämistä

Jaa

Mäntytervaa pidetään parhaana ratkaisuna historiallisten puurakenteiden suojaamiseen. Kirkkohallitus ja Museovirasto edellyttävät tärkeimpään käyttöön, paanukattoihin käytettävän nimenomaan mäntytervaa. Tervaa tarvitaan tähän ja moniin sen muihin sovelluksiin lisää ja harvat valmistuksen taitajat ikääntyvät. Ammattimaisia tuottajia on maassamme vain muutamia, joten myös yhdistysten ja yksityisten henkilöiden tuotannolla on kokonaisuuden kannalta suuri merkitys. Kotimainen mäntyterva on arvokas, hiiltä sitova lähituote, jonka toivotaan yhä enemmän korvaavan maahan tuotua sekatervaa.

Viimeisin varsinainen tervanpoltto-ohje on 110 vuoden takaa. Eläköön terva ry on nyt julkaissut modernin, kuvitetun tervanpoltto-ohjeen, joka dokumentoi perinteisen tervanpolttoprosessin sekä toimii perusohjeena aloitteleville tervanpolttajille. 28-sivuisen ohjeen rahoittajia olivat Kordelinin säätiön Gust. Kompan rahasto, Otto Malmin lahjoitusrahasto ja Metsämiesten säätiö.

Eläköön terva ry perustettiin v. 2014 ja sen päätavoite oli mäntytervan kemikaalirekisteröinnin järjestäminen. Tämän onnistuttua on yhdistys keskittynyt edistämään suomalaisen tervan tuotantoa ja tervakulttuuria.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eläköön terva ry
Ilkka Pollari, puheenjohtaja
ilkka.pollari56@gmail.com
0500-601976

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Eläköön terva ry
Eläköön terva ryhttp://www.pelastetaanterva.fi

Eläköön terva ry on perustettu v 2014 ja sen ensimmäinen tehtävä oli EU:n vaatiman kemikaalirekisteröinnin järjestäminen. Noin 150,000 € vaatinut hanke onnistui Kulttuurirahastojen, Kirkkohallituksen, teollisuusjärjestöjen ja säätiöiden tuen avulla. Sen jälkeen yhdistys on keskittynyt kotimaisen tervan tuotannon ja tervakulttuurin edistämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.