Lapin ELY-keskusLapin ELY-keskus

Uusia innovatiivisia palveluhankintoja matkailualan tarpeisiin Lapissa

Jaa

Lapin ELY-keskus vastaa matkailualan poikkeustarpeisiin uusilla palveluhankinnoilla. Koronapandemia ja äkilliset rakennemuutokset etenkin Utsjoella ja Meri-Lapissa ovat aikaansaaneet tarpeen uudenlaisille ja innovatiivisille koulutuksille.

Lapin Materiaalipankki | Juha Kauppinen
Lapin Materiaalipankki | Juha Kauppinen

Koulutushankinnalla haettiin uudenlaisia ideoita ja ehdotuksia koulutusvalikoimaksi tiettyihin teemoihin liittyen, esim. green deal, kestävä ja vastuullinen matkailu, kulttuurimatkailu, digitalisaatio, turvallisuus ja laatu, hyvinvointimatkailu, eri alojen yhdistelmät ja matkailun ympärivuotisuus. Koulutusten tarkempia sisältöjä ei haluttu etukäteen rajata.

Koulutusten kohderyhmänä ovat työttömät työnhakijat, lomautetut ja työhakijaksi ilmoittautuneet yrittäjät sekä matkailualan yritykset.

Koulutushankintoihin liittyen Lapin ELY-keskus ja TE-toimisto ovat tehneet tiivistä yhteistyötä matkailualan eri toimijoiden kanssa sekä kartoittaneet tarpeita henkilöstöpalveluyrityksiltä kyselyllä. Lisäksi TE-toimisto on haastatellut matkailualan yrittäjiä ja tehnyt kyselyn alan työnhakijoille. Näissä esille nousseiden teemojen pohjalta käynnistettiin hankinta.

Kilpailutuksen kautta toteutettavaksi valikoitui 12 erilaista matkailualan innovatiivista koulutusta, joiden pääpaino on liiketoiminnan kehittämisessä mm. tuotteistamisen ja palvelumuotoilun keinoin. Myös liiketoimintaosaamisen kehittäminen, asiakaspalvelun kehittäminen ja entistä laajemman asiakaskunnan huomioiminen ovat keskiössä. Virtuaalimatkailun tuotteistaminen, monipaikkaisen työskentelyn edellytysten luominen ja brändäys, inklusiivisen matkailun ja luksusmatkailun kehittäminen ovat esimerkkejä koulutusten teemoista.

Koulutukset toteutetaan pääasiassa verkko-opintoina, joten osallistuminen eri puolilta Lappia on mahdollista. Ensimmäiset koulutukset käynnistyvät elokuussa. TE-palvelut tulee jakamaan lisätietoa koulutuksista ja niiden ajankohdista mm. somekanavillaan.

Tulevia kursseja

 • Crazy Town Oy, Ideasta testatuksi matkailupalveluksi
 • Lapin AMK ja SAAK, Uutta suuntaa matkailuun - osaamisen kehittäminen ja äkillisiin muutoksiin vastaaminen Utsjoella
 • Lappia Koulutus Oy, Luonnonantimista kasvua yritykselle!
 • Mainostoimisto Kiuas Oy, Virtuaalimatkailun osaajaksi
 • Oulun B ja N Yhtiöt Oy, Inklusiivinen matkailu
 • Redu Edu Oy, Service Excellence - luksusmatkailun asiakaspalvelu
 • Tamora Oy, Matkailumuotoilutoimisto
 • Faros Com Oy, Lapin luovuus liiketoiminnaksi   
 • Redu Edu Oy, Matkailuenglannin suggestopedinen koulutus
 • Sohova Oy, Palmut pohjoisessa - palvelumuotoilun koulutus yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville
 • Sohova Oy, Suliko bisnes: sujuvampaa liiketoimintaa kohti
 • Tamora Oy, Lapin diginomadit tunturituulissaAvainsanat

Yhteyshenkilöt

Koulutuksiin hakeutuminen: TE-palvelut, koulutusneuvonta ma-pe klo 9.00–16.15, puh. 0295 020 702

Koulutusten sisällöt: Lapin ELY-keskus, Kirsi Koskinen, puh. 0295 037 091, sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Lapin Materiaalipankki | Juha Kauppinen
Lapin Materiaalipankki | Juha Kauppinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Sinilevää havaittu heinäkuussa myös Lapissa22.7.2021 15:28:33 EEST | Tiedote

Sinileväsamentumia on havaittu heinäkuussa myös Lapissa. Havainnot keskittyvät Etelä- ja Keski-Lapin järviin. Pintavedet lämpenivät kesä-heinäkuun vaihteessa monin paikoin yli 20 ºC:seen, mikä on edesauttanut sinileväesiintymien kehittymistä tyynien poutajaksojen aikana. Valtakunnallisessa leväseurannassa tehdyt havainnot ja Lapin ELY-keskukselle ilmoitetut yleisöhavainnot ovat kuitenkin pääosin koskeneet vähäisiä määriä sinilevää.

Helmi-elinympäristöohjelman maastotyöt ovat alkaneet Lapissa perinnebiotoopeilla ja lintuvesillä7.7.2021 15:44:49 EEST | Tiedote

Lapin ELY-keskus jatkaa inventointeja, hoidon ja kunnostuksen suunnittelua sekä hoidon järjestämistä. Helmi-ohjelmassa inventoidaan arvokkaita elinympäristöjä, jotta säilyneet kohteet löydetään ja niille voidaan suunnitella kunnostusta ja hoitoa. Lapin ELY-keskus etsii myös tekijöitä kohteiden kunnostukseen ja hoitoon. Toimenpiteisiin voi saada uutta luonnonsuojelulain mukaista tukea, jota haetaan alueellisesta ELY-keskuksesta.

Etätyöntekijä yhdistää työn ja rakkauden Lappiin5.7.2021 00:00:00 EEST | Tiedote

Kesän ja syksyn aikana esitellään erilaisia Lapissa etätöitä tekeviä henkilöitä osana Lapin liiton ja Lapin ELY-keskuksen somekampanjaa. Nämä työntekijät ovat halunneet omalla esimerkillään tuoda esiin etätyön tarjoamat mahdollisuudet ja ne tekijät, jotka ovat vetäneet heidät juuri Lappiin työskentelemään paikkariippumattomasti. Kaikkia heitä yhdistää rakkaus Lappiin sekä omaan työhönsä. Etätyö on keino yhdistää nämä tekijät.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme