Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uusia sähköisiä oirearviota asiakkaan tukena

Jaa

Verkossa tehtävä Omaolo-oirearvio on laajentunut huhtikuussa. Nyt asiakas saa apua myös yskän, kurkkukivun ja korvakivun hoitoon sekä olkapää- ja polvivaivoihin. Aiemmin Omaolo on tarjonnut jo tukea hengitystietulehduksen ja virtsatietulehduksen hoitoon sekä alaselän ongelmiin.

Huhtikuusta alkaen valtakunnallinen Omaolo palvelee myös ruotsinkielellä.

”Omaolo tarjoaa asiakkaalle nopean, helpon ja luotettavan arvion vaivasta. Tukea on tarjolla aikaisempaa kattavammin, kun mukaan saadaan uusia oirearviota ja ruotsinkielinen palvelu. Jatkossa oirearviota on tulossa lisää”, kommentoi johtava ylilääkäri Marja-Liisa Lommi.  

”Omaolo-palvelussa asiakas voi asioida jonottamatta silloin, kun se hänelle parhaiten sopii. Verkkopalvelu toimii ympäri vuorokauden”, Lommi jatkaa.

Oirearvion tuloksena asiakas saa omahoito-ohjeen tai ohjauksen olla yhteydessä ammattilaiseen.    

Sähköisen oirearvion voi tehdä tunnistautumatta. Jos arvion antamat itsehoito-ohjeet eivät riitä ja asiakas haluaa saada palautetta tilanteestaan ammattilaiselta, hän kirjautuu tietoturvan takaamiseksi palveluun.

Yhteydenotto ohjautuu terveysasermalle, josta asiakkaalle vastataan mahdollisimman pian. Arkipäivisin ennen klo 16:ta lähetettyihin yhteydenottoihin vastataan samana päivänä.

Omaolo auttaa myös sosiaalipalvelujen käytössä. Asiakas voi Omaolon sivuilla selvittää, onko oikeutettu omaishoidon tukeen, kuljetuspalvejen käyttöön tai henkilökohtaiseen apuun.

Omaolo-verkkopalvelu löytyy Helsingin jokaisen terveysaseman sivulta www.hel.fi/terveysasemat ja osoitteesta omaolo.fi.

Muissa kuin yllä mainituissa vaivoissa sähköisen yhteyden Helsingin terveysasemille saa esimerkiksi yhteydenottolomakkeella, joka löytyy terveysasemien sivuilta www.hel.fi/terveyasemat.

Omaolon kehittämisestä ja levittämisestä vastaa valtion kehitysyhtiö SoteDigi Oy. Omaolossa ovat mukana Helsinki, Espoo, Turku, Tampere, Oulu, Siun Sote, Hämeenlinna, Kuopio, Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä, Porvoo, Sodankylä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri sekä Keski-Suomen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit. Palvelu leviää myös uusille alueille vuoden 2019 aikana.

Lisätietoa

Marja-Liisa Lommi, johtava ylilääkäri
p. 050 575 3937
marja-liisa.lommi@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme