DS Smith

Uusia työpaikkoja Pirkanmaalle – DS Smith avaa uuden pakkaustehtaan Pirkkalaan

Jaa
DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, vahvistaa tuotannollista tekemistään Pirkanmaalla avaamalla uuden tehtaan ja palkkaa siihen uutta henkilökuntaa. Uusi Logicentersiltä vuokrattava kiinteistö huomioi kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja mahdollistaa kasvun. Alkuvaiheessa työllisyysvaikutus on noin 10 henkilöä. Toiminnan vakiintumisen myötä on mahdollisuus kasvattaa henkilömäärää.

Aaltopahvipakkauksia valmistava DS Smith siirtää Turun tehtaan tuotantonsa Pirkkalaan osoitteeseen Kurikantie 200. Uusi tuotantoyksikkö otetaan käyttöön maaliskuussa 2023 ja tilat DS Smithille vuokraa kohteen rakennuttajana ja omistajana toimiva Logicenters.

DS Smith on Euroopan johtava kierrätettävien pakkausten toimittaja ja nyt avattava Pirkkalan tuotantoyksikkö on lisäys sen toimintaan Pirkanmaalla, jossa se valmistaa kiertotalouden mukaisia pakkauksia erityisesti Suomen pakkaavalle teollisuudelle, vähittäiskaupalle ja verkkokaupalle sekä Tampereen Lielahdessa että Akaan Viialassa.

Pirkkalaan avattava yksikkö keskittyy alkuvaiheessa palvelemaan erityisesti pieniä ja keskisuuria asiakkaita valmistamalla heille heidän tarpeeseensa soveltuvia pahvisia pakkauslaatikoita. Pahvipakkausten lisäksi valikoimaan kuuluu pakkaustarvikkeet sekä pakkauskoneet, mikä varmistaa sen, että asiakkaat saavat kaikki pakkaamiseen tarvittavat asiat yhdestä paikasta.

Tuotantotilojen lisäksi kiinteistöön tulee toimistotilat sekä asiakastapaamisiin tarkoitetut tilat.

Alkuvaiheessa Pirkkalan tuotanto työllistää noin 10 henkilöä. Tilat mahdollistavat toiminnan vakiintumisen myötä henkilömäärän kasvattamisen.

”Kartoitimme runsaasti vaihtoehtoja, kun saimme tiedon, että joudumme luopumaan Turun tehtaastamme vuokranantajan tarpeiden vuoksi. Uusi moderni ja kestävän kehityksen huomioiva kiinteistö hyvien kulkuyhteyksien äärellä vastaa tarpeisiimme. Pirkanmaan vetovoiman ja laajan koulutustarjonnan myötä uskomme, että onnistumme rekrytoimaan kiertotalouden mukaisten pakkausten valmistamisesta kiinnostuneita ja osaavia henkilöitä tehtaaseemme.

Pirkkalan tuotantomme on suunniteltu ketteräksi toimijaksi palvelemaan erityisesti pieniä ja keskisuuria asiakkaita, siinä missä Tampereen tehtaamme palvelee yhä jatkossakin isompia asiakkaitamme. Pirkkalan ja Tampereen tuotannot yhdistettynä muiden tehtaidemme tarjontaan merkitsee, että voimme toimittaa juuri sellaisia pahvipakkauksia asiakkaillemme, joita he tarvitsevat.” – Ari Viinikkala, toimitusjohtaja, DS Smith, Suomi

”Me Logicentersissä olemme erittäin iloisia saadessamme olla mukana kehittämässä DS Smithille uutta kiinteistöä kestävän kehityksen tavoitteidemme mukaisesti. Kiinteistö on mukautettu huomioimaan tuotannon sekä logistiikan tulevaisuuden tarpeet ja tämän projekti on toteutettu vahvalla yhteistyöllä. Haluan käyttää tilaisuutta hyväkseni, ja toivottaa uuden vuokraisemme tervetulleeksi, odottaen pitkäaikaista yhteistyötä DS Smithin kanssa” –  Jarkko Äikää, Commerical Manager, Logicenters

Pirkanmaalla sijaitsevien tehtaiden lisäksi tuotannollinen toiminta jatkuu DS Smithin tehtaissa Iissä, Kuopiossa ja Nummelassa.

Rekrytointi Pirkkalan tehtaan osalta käynnistyy välittömästi.

DS Smith työllistää Suomessa noin 330 henkilöä, joista Pirkanmaan osuus Pirkkalan tehtaan myötä on noin 220.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

DS Smith
DS Smith
PL 426
33101 Tampere

010 245 2111http://www.dssmith.com/fi

DS Smith on maailmanlaajuisesti toimiva, johtava kestävän kehityksen mukaisten aaltopahvista valmistettavien pakkausten suunnittelija ja valmistaja, tukenaan kierrätys- ja paperinvalmistustoiminnot. Yrityksen pääkonttori on Lontoossa, se on FTSE 100 -listattu ja toimii yli 30 maassa työllistäen noin 30 000 ammattilaista. Yritys on merkittävä tekijä verkkokaupan, kuluttajatuotteiden, vähittäiskaupan ja teollisuuden toimitusketjuissa. Sen olemassaolon tarkoitus kiteytyy lauseeseen ‘Redefining Packaging for a Changing World’ ja Now and Next -nimisellä kestävän kehityksen strategiallaan se on sitoutunut johtamaan muutosta kohti kiertotalouden mukaista toimintaa tuottaen ratkaisuja, joiden avulla voidaan vähentää kertakäyttöistä muovia, pienentää toimitusketjujen hiilidioksidipäästöjä ja parantaa kierrätystä. DS Smith on Ellen MacArthur -säätiön strateginen kumppani. DS Smithin juuret ovat vuodessa 1940, jolloin Smithin perhe perusti yrityksen. Suomessa juuret ulottuvat jo vuoteen 1911 Tampereella perustettuun Suomen ensimmäiseen aaltopahvia valmistavaan tehtaaseen. DS Smithillä on tehtaat kuudella paikkakunnalla Suomessa (Tampere, Nummela, Pirkkala, Akaa, Kuopio ja Ii).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DS Smith

DS Smith jatkaa investointejaan Suomeen – luvassa yli 10 miljoonan euron koneinvestoinnit17.4.2023 07:36:00 EEST | Tiedote

DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, jatkaa tuotannollisen tekemisensä vahvistamista Suomessa ja Pirkanmaalla investoimalla yli 10 miljoonaa euroa koneisiin ja laitteisiin vuoden 2024 loppuun mennessä. Uudet koneet vaikuttavat positiivisesti DS Smithin kykyyn vastata kotimaisen pakkaavan teollisuuden tarpeisiin ja samalla huomioivat kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja mahdollistavat kasvun. Investointien myötä DS Smith voi tarjota asiakkailleen uudenlaisia pakkauksia kotimaassa valmistettuna.

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat kierrätyksen edistämiseksi20.2.2023 07:43:00 EET | Tiedote

DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia, joista yksi tavoitteista on edistää kiertotaloutta ja houkutella mukaan 5 miljoonaa ihmistä vuoteen 2030 mennessä.

Suomalainen pakkaus palkittu globaalissa pakkaussuunnittelukilpailussa10.1.2023 06:45:00 EET | Tiedote

Globaali pakkaussuunnittelun parhaimmistoa arvioiva kilpailu, WorldStar, on julkaissut vuoden 2023 palkittavat ratkaisut. Palkittujen joukossa on DS Smithin nummelalaisen suunnittelijan Marianne Puistoniemen Temal Oy:n emaloiduille pesualtaille suunnittelema pakkaus. Pakkaus valmistetaan kokonaan kierrätettävästä aaltopahvista, eikä muovia (EPS) tarvita enää lainkaan. Pakkaus palkittiin jo syksyllä 2022 pohjoismaisessa ScanStar -pakkaussuunnittelukilpailussa ja kyseessä on DS Smithin Suomen suunnittelijoille jo neljäs palkinto viiden vuoden sisään globaalissa kilpailussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme