Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

UUSIMAA21-valmiusharjoitus testaa Uudenmaan valmiutta alueellisen riskiarvion mukaisissa skenaarioissa

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää valmiusharjoituksen 7–8.9.2021 Uudenmaan maakunnan alueella. Tarkoituksena on harjoitella toimintaa tilanteessa, jossa poikkeuksellisen raju ja pitkäkestoinen ukkosmyrsky on aiheuttanut häiriöitä sähköverkkoon ja vesihuoltoinfrastruktuuriin. Harjoituksen teemat on valittu Uudenmaan alueellisen riskiarvion pohjalta.

UUSIMAA21-valmiusharjoitukseen osallistuvat suurin osa Uudenmaan kunnista sekä keskeiset varautumiseen liittyvät viranomaiset ja organisaatiot. Koronatilanteen vuoksi harjoitus toteutetaan tänä vuonna täysin verkossa.

Kuvitteellisen häiriötilanteen aikana harjoitellaan organisaatioiden valmiussuunnitelmien mukaista toimintaa, kuten johtamista, yhteistyötä ja viestintää. Mukana on myös kyberturvallisuuden elementtejä, ja osallistujat harjoittelevat esimerkiksi alueella leviävän virheellisen tiedon oikaisemista. Harjoituksen aikana tehdyt havainnot ja kehittynyt osaaminen auttavat organisaatioita toimimaan laajoissa häiriötilanteissa sekä toipumaan häiriötilanteiden vaikutuksista tehokkaasti.

Alueellisen valmiusharjoituksen järjestäminen kuuluu aluehallintoviraston lakisääteisiin tehtäviin, joiden tavoitteena on yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden parantaminen. Valmiusharjoituksia järjestetään eri teemoista eri alueilla vuosittain.

Lisätietoa:

Pelastusylitarkastaja Piia Manninen, p. 0295 016 360, etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta: Poikkeusoloissa luotettavan ja selkeän mediaviestinnän merkitys on keskeinen – rokotuskattavuuden nousua edesautettava kaikin keinoin20.9.2021 16:00:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 16.9.2021. Kokouksessa päivitettiin alueen tilannekuva koronan ja muiden ajankohtaisten havaintojen osalta. Yleisradion turvallisuuspäällikkö Jyrki Guttorm kertoi valmiustoimikunnalle Ylen roolista poikkeusolojen viestinnän varmistajana.

Beredskapskommittén i Västra och Inre Finland: Tillförlitlig och tydlig mediekommunikation är av central betydelse under undantagsförhållanden – en ökning av vaccinationernas omfattning ska främjas på alla sätt20.9.2021 16:00:00 EEST | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde 16.9.2021. Under mötet uppdaterades den regionala lägesbilden beträffande coronan och andra aktuella observationer. Rundradions säkerhetschef Jyrki Guttorm berättade för beredskapskommittén om Yles roll som kommunikatör under undantagsförhållandena.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi Tampereen kaupungin turvaamaan Tammelan ja Tampellan alueen kotihoidon asiakasturvallisuuden ja laadun välittömästi20.9.2021 15:18:09 EEST | Tiedote

Määräyksen lisäksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antoi 17.9.2021 kotihoidon epäkohdista huomautuksen Tampereen sosiaali- ja terveyslautakunnalle sekä kotihoidon toiminnasta vastaaville johtaville viranhaltijoille vastaisen toiminnan varalle. Aluehallintovirasto jatkaa alueiden kotihoidon valvontaa ja tekee asiasta myöhemmin lisäselvityspyynnön Tampereen kaupungille.

Yhteistyökokous lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen hoitoon pääsyn varmistamiseksi Kuopiossa - aluehallintovirasto jatkaa valvontaa20.9.2021 13:20:12 EEST | Tiedote

Itä-Suomen aluehallintovirasto järjesti yhteistyökokouksen Kuopion kaupungin ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kanssa lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen saattamiseksi lain edellyttämälle tasolle. Yhteistyössä palvelujen järjestämiseksi Kuopion kaupungin ja sairaanhoitopiirin välillä on ollut merkittäviä ongelmia, ja hoitoon pääsyssä on ollut pitkiä viiveitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme