Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusissa opiskelijaelokuvissa tutkitaan ihmisen vastuuta teoistaan

Jaa

Savoyn Filmiversumi tiistaina 12.6. tuo ensi kertaa yhteen pääkaupunkiseudun suuret elokuva- ja taidekoulut ja esittelee kattavasti opiskelijoiden tuoreimpia dokumentaarisia, fiktiivisiä ja kokeellisia teoksia viimeisen parin vuoden ajalta.

Kaya Pakaslahden teos Badrumshistorier (2017)
Kaya Pakaslahden teos Badrumshistorier (2017)

Noin neljäkymmentä uutta tekijää Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitokselta, Taideyliopiston kuvataideakatemiasta, Metropoliasta ja Arcadasta esittää teoksiaan Savoyn Filmiversumin  opiskelijaelokuvatapahtumassa.

Tapahtumassa nähtävien teoksien teemoina on muun muassa ikääntyminen, yksinäisyys, naisellisen kokemuksen saama tila mediassa, vallankäyttö ja kiusaaminen sekä huoli muovittuvasta ympäristöstä. Tapahtumassa nähdään myös aiemmin vain galleria- tai taidemuseokontekstissa nähtyjä kokeellisia mediateoksia, jotka on nyt muokattu Savoy-teatterin suurta valkokangasta ajatellen.

Arcadassa opiskelevan ohjaaja Kaya Pakaslahden teoksen Badrumshistorier (Kylpyhuonetarinoita, 2017) taustalla on ohjaajan kokemus siitä, että tyttötarinoita pidetään usein epäkiinnostavina miesvaltaisella media-alalla. Teos onkin tekijän feministinen kannanotto: naisellinen kokemus tarvitsee enemmän tilaa mediassa. 

Kuvataideakatemiassa opiskelevan Verneri Salosen teos Yucca elephantipes artificialis (2018) tutkii muovittuvaa todellisuutta, tekijän sanoin "petro-kapitalismin maailmaa", performanssin ja lisätyn todellisuuden avulla. Muistetaanko aikamme muovikautena, rautakauden tai pronssikauden tapaan?

Savoyn Filmiversumi koostuu kuudesta näytöksestä. Kuvataideakatemian näytökset klo 12 ja klo 15.30 on koonnut professori Salla Tykkä ja lehtori Sami van Ingen. Metropolian näytökset klo 13.45. ja klo 20.30 on suunnitellut lehtori Heikki Ahola ja tuottaja Arto Tuohimaa. Aalto-yliopiston näytöksen klo 18.45 on suunnitellut Saara Toivanen. Arcadan näytöksen klo 17 on suunnitellut lehtori Leila Lyytikäisen ja koulutusohjelmavastaava Fred Nordströmin ohjauksessa mediatuotannon opiskelijat.

Savoy Filmiversumi 12.6. klo 1222

Tuotanto: Savoy-teatteri

Liput: 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat ja haastattelupyynnöt:
tuottaja Sanna-Kaisa Hakkarainen, puh. 040 167 8160, sanna-kaisa.hakkarainen@hel.fi

Kuvat

Kaya Pakaslahden teos Badrumshistorier (2017)
Kaya Pakaslahden teos Badrumshistorier (2017)
Lataa
Verneri Salosen teos Yucca elephantipes artificialis (2018)
Verneri Salosen teos Yucca elephantipes artificialis (2018)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pyhäinpäivänä Maunula-talossa vietetään kekrijuhlaa12.10.2018 10:00Tiedote

Pyhäinpäivänä 3.11. Maunula-talossa vietetään kekrijuhlaa. Vuoden viimeisissä festivaaleissa on ohjelmaa ja toimintaa etenkin nuorille ja lapsiperheille. Maunulakekrissä voit tavata muun muassa Kekri Kaisan, Mimin ja Kukun sekä Roskis Nallen. Perheen pienimmät voivat myös osallistua työpajoihin, joissa askarrellaan kekrihimmeleitä ja rakennetaan kauhea kummitussokkelo. Maunulakekriin on vapaa pääsy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme