Aluehallintovirasto

Uutiskirje Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta: Uusin voimin kohti vuotta 2021 - ja kiitokset kuluneesta vuodesta

Jaa

Vuosi 2020 on ollut monella tavalla mieleenpainuva. Aloitimme Pohjois-Suomen aluehallintovirastossa työmme uuden avi - ely -strategian ja viestinnän teemavuoden merkeissä. Teemaa valitessamme emme arvanneetkaan, kuinka osuva se tälle vuodelle oli. Pandemia teki tästä todellisen viestinnän supervuoden.

Suurimmat muutokset koimme viestinnässä ja verkostoitumisessa

Strategiassa määritellyt arvomme yhteistyö, asiantuntijuus ja asiakaslähtöisyys ovat olleet toimintamme keskiössä.  Verkostokokouksemme ovat luoneet uudet yhteistyön muodot, joita tulemme varmasti hyödyntämään myös koronan jälkeisessä työssämme. Asiantuntijuutemme on tuloksekkaan perustyömme lisäksi päässyt esille koronan vaativissa tehtävissä. Joulukuun alussa avattu uusi saavutettava avi.fi -sivusto on entistä asiakasystävällisempi ja toivottavasti palvelee asiakkaitamme ja sidosryhmiämme entistä paremmin.
Suurimpia muutoksia olemme kokeneet viestinnässä ja verkostoitumisessa. Viime keväästä lähtien olemme tehneet lähes kaiken työmme verkossa. Kokoukset, päätökset ja lisääntyvässä määrin myös tarkastukset ja valvontatyö tapahtuu nyt sähköisesti. Poikkeuksellisen vuoden takia perinteiset sidosryhmätapaamiset ja asiakkaiden kohtaamiset ovat nyt jääneet pois. Näiden tilalle on tullut valtava määrä koronaan liittyviä viikoittaisia ja jopa päivittäisiä verkostotapaamisia.
Olemme saaneet ohjaavalta taholtamme valtiovarainministeriöltä kannustavan kiitoksen kuluneesta vuodesta. Saimme kuulla, että aluehallintovirastot ovat onnistuneet olemaan erinomaisesti valtion aluehallinnon ytimenä. Tämä vuosi on ollut aluehallintovirastoille suuren näkyvyyden vuosi. Toivottavasti olemme pystyneet palvelemaan asiakkaitamme tässä haastavassa ajassa, ja välittämään heille tietoa usein kysytyt kysymykset-sivumme, puhelinringin ja muiden viestinnän välineiden avulla.

Katse jo tulevassa vuodessa

Aluehallintovirastojen painopiste ensi vuonna on ruuhkien purkamisessa, tulostavoitteiden toteuttamisessa ja aluehallintovirastojen välisen yhteistyön lisäämisessä. Ensi vuonna digitalisoimme palvelujamme entisestään, jotta asiointi virastossamme on yhä vaivattomampaa. Saamme vuoden alusta käyttöön uudet viestintä-, asiakkuus- ja henkilöstöstrategiat. Näitä strategioita käytäntöön viemällä haluamme olla helposti lähestyttävä yhteistyökumppani sidosryhmillemme ja asiakkaidemme tarpeita sujuvasti palveleva virasto.
Koronaepidemia työllistää meitä vielä ensi vuonna. On tärkeää, että koronavuoden opetukset ja yhteistyön mallit hyödynnetään jatkossa. Tärkeää on myös analysoida, missä alueellisesti onnistuimme koronan torjuntatyössä, riskienhallinnassa ja varautumisessa.  
Suurin pysyvä jälki koronasta jää varmasti etätyön ja monipaikkaisuuden mahdollisuuksiin. Tämä vuosi on osoittanut mikä valtava potentiaali meillä on työn tehostamiseen, ilmastoasioiden huomioimiseen ja asuinpaikan valintaan.

Kiitokset sidosryhmille ja asiakkaillemme kuluneesta vuodesta

Haluan kiittää asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja hyvästä yhteistyöstä. Uskon, että ensi vuosi tuo meille helpotusta ja valoa epidemiatilanteeseen ja voimme ryhtyä rakentamaan yhteiskuntaa koronavuoden kokemusten siivittämänä.  
Rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa sekä menestyksekästä uutta vuotta toivottaen,

Terttu Savolainen
Ylijohtaja
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Ota uutiskirje oheisista linkeistä omaksesi!

 https://bit.ly/37RT0y1

Hyvää joulua! - God jul! - Buorit juovllat! - Season's Greetings!
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintä

Aluehallintoviraston viestintä palvelee toimittajia arkisin klo 9 - 16. Oheinen numero ohjaa vaihteeseen.

Puh:0295 016 000viestinta@avi.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen valmiustoimikunta: Abiturienttien lähiopetus sallittava19.1.2021 16:09:18 EETTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta pohti 19.1.2021 pitämässään kokouksessa koronapandemian edellyttämiä alueellisia toimia puheenjohtaja Terttu Savolaisen johdolla. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 10 hengen yleisten kokousten ja yleisötapahtumien rajoitus Pohjois-Pohjanmaalla on voimassa 1. helmikuuta saakka, ja Kainuussa on voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus 9. helmikuuta saakka. Valmiustoimikunta evästi koronakoordinaatioryhmiä, että ylioppilaskirjoituksiin ja muihin loppututkintoihin valmistava lähiopetus toisella asteella sekä alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta tulisi sallia paikallisilla päätöksillä.

Goda resultat från tillsynsprogramet för småbarnspedagogiken år 2020 – år 2021 utövas tillsyn över gruppstorlekar och personaldimensionering19.1.2021 12:00:00 EETTiedote

Regionförvaltningsverket och tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovåden, Valvira har utövat en systematisk tillsyn enligt tillsynsprogrammet för småbarnspedagogiken sedan ingången av år 2020. Resultaten från tillsynen över personaldimensioneringen på kommunala daghem har varit goda. År 2021 kommer tillsynen att utövas över gruppstorlekarna på daghemmen. Även tillsynen över personaldimensioneringen kommer att fortsätta. Syftet med tillsynen är att se till att barnens intressen tillgodoses inom småbarnspedagogiken.

Varhaiskasvatuksen valvontaohjelman tulokset vuodelta 2020 hyviä – vuonna 2021 valvotaan ryhmäkokoja ja henkilöstömitoitusta19.1.2021 12:00:00 EETTiedote

Aluehallintovirastot ja Valvira ovat tehneet varhaiskasvatuksen valvontaohjelman mukaista suunnitelmallista valvontaa vuoden 2020 alusta. Kunnallisiin päiväkoteihin kohdistuneen henkilöstömitoituksen valvonnan tulokset olivat hyviä. Vuonna 2021 valvonta kohdistuu päiväkotien ryhmäkokoihin. Myös henkilöstömitoituksen valvontaa jatketaan. Valvonnalla vahvistetaan lapsen edun toteutumista varhaiskasvatuksessa.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har flyttat in i nya lokaler i Tavastehus19.1.2021 10:04:08 EETTiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finlands huvudkontor i Tavastehus har flyttat från Birger Jaarlin katu till Keinusaari. Från och med 18 januari är den nya adressen Wähäjärvenkatu 6. Skatteförvaltningen, Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata och Sydöstra Finlands rättshjälps- och intressebevakningsdistrikt har flyttat in i samma byggnad. Sammanlagt jobbar över 300 tjänstemän i byggnaden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme