MessukeskusMessukeskus

Uutta: 3D-tulostaminen esillä Teknologia 2022 -tapahtumassa

Jaa

Pohjoismaiden johtava teknologia-alan tapahtuma, Teknologia 2022, laajentaa tarjontaansa tänä vuonna. 3D-tulostaminen on uutena kokonaisuutena näyttelyssä ja ohjelmassa. Tapahtuman yhteydessä jaetaan Suomen ensimmäinen 3D-tulostuspalkinto. Teknologia 2022 -tapahtuma järjestetään 3. – 5.5.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Veetu Varalan suunnittelema pokaali Luonti
Veetu Varalan suunnittelema pokaali Luonti


3D-tulostamisen teknologia laitteiden, materiaalien ja sovellutusten osalta on kehittynyt viime vuosien aikana, ja sitä käytetään useilla eri aloilla. Teknologia-tapahtumassa 3D-kokonaisuuden yhteistyökumppanina on Suomen Pikavalmistusyhdistys – Finnish Rapid Prototyping Association FIRPA ry. Mukana tapahtumassa ovat omilla osastoillaan muun muassa Protech Lahti, 3DStep, Tamspark, Materflow, Maker3D, MLT Machine & Laser Technology, Delva ja 3D Formtech.

”3D-tulostus on ajankohtainen, sillä sen käyttö lisääntyy voimakkaasti sekä teollisuudessa tuotantomenetelmänä että harrastuksen kaltaisena kotitulostamisena. 3D-tulostusalan tapahtuma sopiikin erinomaisesti Teknologia-tapahtumaan”, sanoo Suomen johtavan tulostusalan yhteisön FIRPAn puheenjohtaja Mika Salmi. Vuonna 1998 perustetun yhdistyksen tavoitteena on muun muassa kehittää alan osaamista, yhteistoimintaa ja valmistustekniikoiden tietojen vaihtoa sekä edistää alan tunnettavuutta Suomessa.

Keskiviikkona 4.5. ohjelmalavalla on 3D-tulostuksen mahdollisuudet iltapäivä, jonka järjestää FIRPA ry. Silloin kuullaan huonekalujen 3D-tulostuksesta biokomposiittimateriaalista, 3D-tulostuksesta harrastuksena, Wärtsilän 3D-tulostustoiminnasta ja 3D-tulostuksen riskeistä ja niiden vähentämisestä.

Suomen Pikavalmistusyhdistys FIRPA:n vuosiseminaarin pääpuheenvuoron Future challenges and possibilities with AM pitää CEO Edvin Resebo Amexcilta. Vuosiseminaarissa 5.5. kuullaan räätälöityjen hydraulipuristimien erikoisleukojen, venttiilikomponenttien ja suurten metallikappaleiden 3D-tulostuksesta. Komentajakapteeni Samu Rautio kertoo, miten varaosia 3D-tulostetaan Puolustusvoimissa ja Ossi Karlsson Kalevala Koru Oy:stä korujen sarjatuotannosta 3D-tulostamalla. Lisäksi teknologiajohtaja Markku Lindqvist Delvalta puhuu Virtausteknisesti optimoidusta yhdyskappaleesta ja 3D-metallitulostuksen simuloinnista.

Teknologia 2022 -tapahtumassa esittäytyy useita teknologian aloja. Laaja läpileikkaus teknologian ajankohtaisista aiheista tarjoaa synergiaetuja niin kävijöille kuin näytteilleasettajille. 3D-tapahtuma täydentää Teknologia-tapahtumaa erinomaisesti.

Suomen ensimmäinen 3D-tulostuspalkinto

Suomen Pikavalmistusyhdistys FIRPA jakaa Suomen ensimmäisen 3D-tulostuspalkinnon Teknologia 2022 -tapahtumassa 4.5. klo 14.  Suomen 3D-tulostuspalkinto (Finnish Additive Manufacturing Award) myönnetään henkilölle, organisaatiolle, ryhmälle, yhdistykselle, tapahtumalle tai tuotteelle, joka on merkittävästi edistänyt 3D-tulostusta. Voittajan valitsee Firpan hallitus saamiensa ehdotusten perusteella. Voittaja saa kiertopalkinnon, joka on  Veetu Varalan suunnittelema pokaali Luonti. Varala voitti työllään suunnittelukilpailun, jossa nostettiin esiin 3D-tulostuksen mahdollistamia muutoksia tuotteiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Luonti kertoo laajenevan universumin ja 3D-tulostamisen rajattomista mahdollisuuksista, sekä pyrkii kuvaamaan itsensä luomisen paradoksia. Voronoi-verkolla toteutettu rakenne kuvastaa tulostamisen ja mallintamisen matemaattisteknistä luontoa.

Pohjoismaiden johtava teknologia-alan tapahtuma

Teknologia 22 -tapahtuman aihealueita ovat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, levytyö, koneenrakentaminen, kunnossapito, AI ja robotiikka, ICT ja 3D.  Teemana on Kestävän huomisen ratkaisut. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä tapahtumaan ja seurata ohjelmaa veloituksetta: www.teknologia22.fi

Messukeskus järjestää Teknologia-tapahtuman yhteistyössä Suomen Automaatioseuran, Elektroniikan Mittalaite- ja Komponenttitoimittajat ELKOMITin, Hydrauliikka ja Pneumatiikka Yhdistyksen, Kunnossapitoyhdistys Promaintin, Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA:n, Suomen Robotiikkayhdistyksen, Teknisen Kaupan Liiton, Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran ja 3D-tulostusyhdistys FIRPA:n kanssa.

Pohjoismaiden johtava teknologia-alan tapahtuma Teknologia 22 järjestetään 3.–5.5.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2019. Teknologia 2022 on avoinna tiistaina ja keskiviikkona 3. – 4.5. klo 9-17 ja torstaina 5.5. klo 9-16. 

Lisätietoja:  Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvia viime tapahtumasta vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com

www.teknologia22.fi  | #teknologia22

SOME: twitter, LinkedIn @teknologia

Kuvat

Veetu Varalan suunnittelema pokaali Luonti
Veetu Varalan suunnittelema pokaali Luonti
Lataa
Teknologia 2019. Kuva: Messukeskus
Teknologia 2019. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

PulPaper 2022 -tapahtuman koko ohjelma julkaistu24.5.2022 13:43:38 EEST | Tiedote

Metsäteollisuuden kansainvälinen PulPaper 2022 -tapahtuma järjestetään tiistaista torstaihin 7. – 9.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma koostuu näyttelystä, johon osallistuu noin 250 yritystä ja ohjelmasta, joka on kokonaisuudessaan englanniksi. Ohjelmaa järjestetään messualueen Future Squarella ja tapahtumassa on kaksi maksullista seminaaria PulPaper Conference ja Green Economy Business Summit. Tapahtuma tarjoaa lisäksi paljon verkostoitumistilaisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme