Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutta Helsinkiä -illat jatkuvat verkkotilaisuuksina − 12. lokakuuta vuorossa Koillis-Helsingin ajankohtaiset suunnitelmat

Jaa

Helsingin kaupunki jatkaa Uutta Helsinkiä -verkkoiltoja Koillisen Helsingin asioilla 12. lokakuuta. Illassa esitellään joukko ajankohtaisia suunnitelmia ja hankkeita muun muassa Malmin, Viikin, Pukinmäen, Suutarilan, Suurmetsän ja Tapaninkylän alueelta.

Iltojen aluejako Leena Junnila, Helsingin kaupunki
Iltojen aluejako Leena Junnila, Helsingin kaupunki

Tilaisuudessa esitellään muun muassa ajankohtaisia asemakaavakohteita sekä viheralueisiin, liikenteeseen ja katuihin liittyviä suunnitelmia. Ilta alkaa kello 17.30 ja päättyy arviolta kello 20.

Ilta on ohjelmoitu siten, että kaupunkilaiset voivat helposti osallistua itseään kiinnostavien aiheiden esittelyyn. Illan ohjelma, osallistumislinkki ja -ohjeet ovat verkkosivulla https://bit.ly/koillis-helsinki-2022.

Ilta on luonteeltaan tiedottava. Kaupunkilaiset voivat myös esittää chatissä kysymyksiä ja niihin on vastaamassa suuri joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Illan tallenne tekstitetään ja se tulee kaupunkiympäristön YouTube-kanavalle https://bit.ly/kymp-youtube.

Uutta Helsinkiä -iltoja jatketaan verkossa

Kaupungin keräämän, vuoden 2021 iltoja koskevan palautteen perusteella monet osallistujat haluavat jatkossakin saada tietoa alueen suunnitelmista verkkoilloissa (noin 90 %, vastauksia 302).

Syksylle on tulossa Koillis-Helsingin tilaisuuden lisäksi vielä kaksi Uutta Helsinkiä -verkkoiltaa: ensimmäinen Kaakkois-Helsingin asioista 2. marraskuuta ja toinen Länsi-Helsingin asioista 23. marraskuuta.

Tallenteet ovat suosituin tapa seurata iltoja

Vuonna 2021 Uutta Helsinkiä -verkkotilaisuuksiin osallistui ainakin 3 500 henkilöä. Sen lisäksi iltojen videotallenteita on katsottu noin 13 500 kertaa. Tilaisuudet ovat lisänneet palautekyselyyn vastanneiden enemmistön tietoisuutta siitä, miten alueita kehitetään (72 %) ja mistä löytyy ajankohtaista tietoa hankkeista (73 %).

Verkkotilaisuuksiin osallistuvat palautteen perusteella hieman eri ryhmät kuin aiemmin paikan päällä pidettyihin iltoihin. Verkossa mukaan ehtivät aiempaa useammin myös ruuhkavuosiaan elävät yli 30-vuotiaat. Myös iäkkäämmät ovat osallistuneet verkkotilaisuuksiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Antila-Lehtonen
vuorovaikutusasiantuntija
kaupunkiympäristön toimiala, viestintäpalvelut
p. 09 3103 7436
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Kuvat

Iltojen aluejako Leena Junnila, Helsingin kaupunki
Iltojen aluejako Leena Junnila, Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 8.12.20228.12.2022 20:09:37 EET | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 8.12.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 19.1.2023 kello 16.15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsinki kutsuu kaupunkilaiset uusien kävelyalueiden suunnittelutyöpajaan ja asukasraatiin7.12.2022 12:23:00 EET | Tiedote

Helsinki laajentaa ydinkeskustan kävely-, oleskelu- ja pyöräilyalueita tulevana kesänä. Väliaikaisia kävely- ja pyöräilyalueita toteutetaan Esplanadeilla, Kasarmikadulla, Erottajankadulla, Korkeavuorenkadulla Designmuseon edustalla ja Lönnrotinkadulla. Kaupunkilaiset halutaan mukaan kehittämään suunnitelmia ja kertomaan näkemyksiään kokeiluista. Yhteistyö alkaa joulukuussa kaikille avoimella ideointityöpajalla ja jatkuu ensi vuonna kaupunkilaisista koostuvan raadin kanssa. Lisäksi järjestetään kaikille avoimia kahvilakeskusteluja Esplanadin historiasta ja tulevaisuudesta keväällä 2023.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 1.12.20221.12.2022 17:08:15 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 1.12.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 15.12.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme