Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutta ja kokeilevaa Vaasan taidehallin tulevissa näyttelyissä vuonna 2023

Jaa

Vaasan taidehallin näyttelyt vuodelle 2023 on valittu. Avoimen haun kautta tuli 70 hakemusta, joista viisi saa näyttelyajan. Valinnan tekivät Vaasan kaupungin museoiden lisäksi kulttuuripalveluiden työryhmä.

Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback.
Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback.

Vaasan taidehallissa halutaan tuoda esille ensisijaisesti uutta ja kokeilevaa taidetta.

Kevään aikana järjestetyn avoimen näyttelyhaun kautta valittiin viisi ehdotusta, joita tuli yksittäisiltä taiteilijoilta tai erilaisilta taiteellisilta kokoonpanoilta.

Näyttelyillä vuonna 2023 taidehallissa esittäytyvät Heidi Kilpeläinen, Saku Soukka, Alexander Salvesen, Bekim Hasaj ja Valentina Gelain sekä Johanna Pisto & työryhmä.

Videota, valokuvaa ja yllättävää interaktiivisuutta

Ensi vuoden näyttelyt tuovat taidehalliin muun muassa Heidi Kilpeläisen videoinstallaation performanssiprojektista, jossa hän lauloi suomalaisia tangoja vastaanottokeskuksien lisäksi sotainvalidien ja leskien kodeissa. Saku Soukan Scope -näyttelyn teoskokonaisuus koostuu videoesseestä, tekoälyllä manipuloiduista valokuvapohjaisista teoksista sekä readymade-pohjaisesta installoinnista.

Alexander Salvesenin monitaiteellinen valoa, piirrosta, maalausta, valokuvaa ja veistosta yhdistelevä näyttelykokonaisuus on nimeltään In Visibilis. Näyttelyn teokset pohjautuvat valon, pintojen heijastusten ja jälkikuvien havaintokokemukseen sekä neonvalon ja pigmenttien yhteissointiin.

Pohjanmaan eri alueista ja tiloista inspiroituneet Bekim Hasaj ja Valentina Gelain esittävät monitaiteellisessa näyttelyprojektissaan Dripping Cavities vuoropuhelua ja kohtaamisia videotaiteen, valokuvauksen, digitaalisen ja plastisen taiteen sekä maalauksen keinoin.

Vaasan kulttuuripalveluiden taiteilijavalinta on Johanna Piston ja työryhmän toteuttama interaktiivinen taidenäyttely, jossa kävijöillä on oma toiminnallinen roolinsa. Taideteoksiin on kytketty sensoreita ja niissä hyödynnetään digi-, video-, ääni-ja kuvataidetekniikkaa. Työryhmään kuuluvat Piston lisäksi musiikkitieteen professori emeritus Jukka Louhivuori, ohjelmoija Joel Kivelä, muusikko Antti Peltomaa sekä muotoilija Jonas Hakaniemi.

Kaupungin museoiden ja kulttuuripalveluiden yhteistyö Vaasan taidehallin näyttelytoiminnassa aloitettiin viime vuonna.

Taidehallin näyttelyohjelma vuodelle 2023

  • Heidi Kilpeläinen: Land of Dreams (Satumaa) 18.2.-16.4.2023
  • Johanna Pisto & työryhmä 22.4.-11.6.2023
  • Saku Soukka: Scope 17.6.-20.8.2023
  • Alexander Salvesen: In Visibilis 26.8.-29.10.2023
  • Bekim Hasaj ja Valentina Gelain: Dripping Cavities 4.11.2023-14.1.2024

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nina Takala, amanuenssi, Vaasan kaupungin museot, +358 40 487 9233, nina.takala@vaasa.fi

Janna Sirén, amanuenssi, Vaasan kaupungin museot, +358 40 530 3285, janna.siren@vaasa.fi

Leena Nyqvist, vs. kulttuuripäällikkö, Vaasan kulttuuri- ja kirjastopalvelut, +358 40 0668197, leena.nyqvist@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback.
Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme