Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutuuskirja bujon kehittäjältä – menetelmä syntyi, kun Ryder Carroll yritti selviytyä arjestaan vakavan keskittymishäiriön kanssa

Jaa

Ryder Carrollin uutuuskirja “Bullet Journal -metodi” kertoo aktivoivasti ja hauskasti, kuinka päästä sisälle kaikkien aikojen suosituimpaan muistikirjailmiöön. Kirjan neuvojen avulla sekä vasta-alkajat että kokeneet bujoilijat oppivat hyödyntämään menetelmää entistä paremmin. Esipuheessa Carroll valottaa myös huippusuositun menetelmän syntyhistoriaa.

Kun bujo-menetelmän kehittäjä Ryder Carroll oli pieni koululainen 80-luvulla, ei hänen pahaan ADD-oireiluun ollut juuri olemassa apuja. Hän kertoo viettäneensä useita kesiä erityiskouluissa ja psykologien vastaanotoilla, kun ei tarkkaavaisuushäiriönsä vuoksi pärjännyt koulumaailmassa.

“Huomasin usein, etten saavuttanut tavoitteita. Joka päivä tunsin olevani riittämätön ja epäilin omia kykyjäni”, hän kertoo kirjassa.

Taklatakseen jokapäiväiseen elämään liittyvät haasteet, Carroll kehitti aikuisiällä oman toimintamallin, joka auttoi häntä keskittymään ja selviytymään ympäristön vaatimuksista.

Näin syntyi bujoilu eli muistiinpanotapa, joka yhdistää päiväkirjan, tehtäväluettelon ja toivelistan elementtejä. Se tarjoaa joustavan ja nopean tavan kerätä ja jäsentää tietoa, ja auttaa keskittymään olennaiseen.

Bujon pitkä tie maailmanlaajuiseksi ilmiöksi

Matka menetelmän kehittämisestä sen leviämiseen oli kuitenkin pitkä. Sovellettuaan ensin menetelmää vain itsekseen, Carroll lopulta esitteli sen eräälle hääjärjestelyjen kanssa kamppailevalle ystävälleen.

“Tunsin itseni alastomaksi esitellessäni, miten järjestän ajatuksiani. Minulle nuo asiat olivat viallisille aivoille kehitettyjä elintärkeitä tukipilareita“, Carroll paljastaa.

Ystävä oli kuulemastaan kuitenkin tosi vaikuttunut, ja kannusti Carrollia jakamaan menetelmänsä kaikille. Kesti kuitenkin vielä pitkään, ennen kuin Carroll laittoi pystyyn verkkosivunsa bulletjournal.com.

“Ilahduin, kun huomasin sivuilla käyneen sata vierailijaa”, Carroll kertoo alkutaipaleesta.

Mutta sitten lifehack.org -sivusto esitteli menetelmän omilla sivuillaan. Ja näin ilmiö oli syntynyt. Nyt maailmalla on satoja tuhansia aktiivisia bujoilijoita, jotka kokevat saavansa apua arkeensa Carrollin luomasta menetelmästä.  Bullet Journal -metodi on Carrollin uutuuskirja, jossa hän kertoo kuinka päästä sisälle ainutlaatuiseen muistiinpanoilmiöön.Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee Björn Wahlroosin uuden kirjan18.6.2019 10:07:00 EESTTiedote

Otava julkaisee lokakuussa 2019 Björn Wahlroosin uuden kirjan, jossa hän tarkastelee Suomen kehitystä sodanjälkeisestä alhosta 2000-luvun vaihteen kärkimaaksi ja seurannutta vaipumista kitukasvun ikeeseen. Kirjassaan "Kuinkas tässä näin kävi? Miksi maallamme ei ole malttia vaurastua" Wahlroos varoittaa, että Suomea uhkaa juuttuminen nollakasvun noidankehään, etenkin kun ilmassa on merkkejä maailmantalouden kasvun ehtymisestä.

Maailman pakolaispäivä 20.6. nostaa esiin lapsipakolaiset17.6.2019 08:12:00 EESTTiedote

Torstaina 20.6. vietetään YK:n Maailman pakolaispäivää. Sen yhteydessä ilmestyy englantilaisen Steve Tasanen koskettava Lapsi I -romaani, joka on kaunis, kantaaottava tarina pakolaisleirin lapsista, selviytymisestä, ystävyydestä ja toivosta. Otava lahjoittaa jokaisesta kirjasta viisi euroa Pelastakaa Lapset ry:lle. Järjestön asiatuntijat ovat median haastateltavissa Maailman pakolaispäivän yhteydessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme