Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutuuskirja bujon kehittäjältä – menetelmä syntyi, kun Ryder Carroll yritti selviytyä arjestaan vakavan keskittymishäiriön kanssa

Jaa

Ryder Carrollin uutuuskirja “Bullet Journal -metodi” kertoo aktivoivasti ja hauskasti, kuinka päästä sisälle kaikkien aikojen suosituimpaan muistikirjailmiöön. Kirjan neuvojen avulla sekä vasta-alkajat että kokeneet bujoilijat oppivat hyödyntämään menetelmää entistä paremmin. Esipuheessa Carroll valottaa myös huippusuositun menetelmän syntyhistoriaa.

Kun bujo-menetelmän kehittäjä Ryder Carroll oli pieni koululainen 80-luvulla, ei hänen pahaan ADD-oireiluun ollut juuri olemassa apuja. Hän kertoo viettäneensä useita kesiä erityiskouluissa ja psykologien vastaanotoilla, kun ei tarkkaavaisuushäiriönsä vuoksi pärjännyt koulumaailmassa.

“Huomasin usein, etten saavuttanut tavoitteita. Joka päivä tunsin olevani riittämätön ja epäilin omia kykyjäni”, hän kertoo kirjassa.

Taklatakseen jokapäiväiseen elämään liittyvät haasteet, Carroll kehitti aikuisiällä oman toimintamallin, joka auttoi häntä keskittymään ja selviytymään ympäristön vaatimuksista.

Näin syntyi bujoilu eli muistiinpanotapa, joka yhdistää päiväkirjan, tehtäväluettelon ja toivelistan elementtejä. Se tarjoaa joustavan ja nopean tavan kerätä ja jäsentää tietoa, ja auttaa keskittymään olennaiseen.

Bujon pitkä tie maailmanlaajuiseksi ilmiöksi

Matka menetelmän kehittämisestä sen leviämiseen oli kuitenkin pitkä. Sovellettuaan ensin menetelmää vain itsekseen, Carroll lopulta esitteli sen eräälle hääjärjestelyjen kanssa kamppailevalle ystävälleen.

“Tunsin itseni alastomaksi esitellessäni, miten järjestän ajatuksiani. Minulle nuo asiat olivat viallisille aivoille kehitettyjä elintärkeitä tukipilareita“, Carroll paljastaa.

Ystävä oli kuulemastaan kuitenkin tosi vaikuttunut, ja kannusti Carrollia jakamaan menetelmänsä kaikille. Kesti kuitenkin vielä pitkään, ennen kuin Carroll laittoi pystyyn verkkosivunsa bulletjournal.com.

“Ilahduin, kun huomasin sivuilla käyneen sata vierailijaa”, Carroll kertoo alkutaipaleesta.

Mutta sitten lifehack.org -sivusto esitteli menetelmän omilla sivuillaan. Ja näin ilmiö oli syntynyt. Nyt maailmalla on satoja tuhansia aktiivisia bujoilijoita, jotka kokevat saavansa apua arkeensa Carrollin luomasta menetelmästä.  Bullet Journal -metodi on Carrollin uutuuskirja, jossa hän kertoo kuinka päästä sisälle ainutlaatuiseen muistiinpanoilmiöön.Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee Erkki Liikasen kirjan syksyllä 20196.3.2019 12:26:11 EETTiedote

Erkki Liikanen kuvaa omaelämäkerrallisessa teoksessaan Suomen polkua sodan jaloista Euroopan unioniin. Matka välirauhasopimuksesta Euroopan unionin jäseneksi vei 50 vuotta ja 100 päivää, ja se oli ihmeellinen kasvutarina. Sodan päätyttyä syntyivät suuret ikäluokat, jotka muuttivat Suomea suuresti. Liikanen kuului heistä viimeisiin. Teoksessaan Olin joukon nuorin Liikanen kuvaa myös omaa matkaansa Mikkelin Lähemäeltä Helsinkiin ja edelleen Brysseliin. Kirjassa uskonnollisessa perheessä varttuva nuori mies käy läpi koettelemuksia, löytää elämänsä rakkauden ja lähtee mukaan politiikkaan. 1970- ja 1980-luvuilla Liikanen toimii SDP:n ja valtakunnan sisäpiirissä ja nousee sen jälkeen valtiovarainministeriksi ja suurlähettilääksi Brysseliin. Muistelmat ulottuvat vuoteen 1995, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin ja Liikasesta tuli ensimmäinen suomalainen komissaari. Toinen osa seurannee, kun tehtävät Euroopassa ovat päättyneet. ”Kuuluin sodanjälkeisten sukupolvien nuorimpiin, ja siksi nämä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme