Uutuuskirja: Ihana Kreeta – Läntinen Hanian alue

Jaa

Itsenäisten ja ahkerien ihmisten saaresta Kreetasta on julkaistu uusi, laaja opaskirja. Merja Tuominen-Gialitaki vie tuoreessa kirjassaan lukijat retkille, rannoille ja historian syövereihin.

Merja Tuominen-Gialitaki
Merja Tuominen-Gialitaki

Ihana Kreeta – Läntinen Hanian alue on uunituore opaskirja suomalaisten suosimalle Kreikan saarelle. Tietokirjailija, VTM Merja Tuominen-Gialitaki on kirjoittanut Kreetan saaresta 332-sivuisen oppaan, joka kertoo Hanian läänin alueesta. Suurin osa suomalaisista matkailijoista suuntaa juuri Hanian seudulle.

Ihana Kreeta antaa lukijalle 14 erilaista reittiä tutustua saaren länsipäähän sekä paljon hakemistoja. Oppaassa on valtava määrä tietoa ja faktoja sekä valokuvia. 

Kirjailija on tutkinut Kreetaa 40 vuoden ajan, ja opas onkin synteesi saaresta ja saarelaisista. Vastaavanlaista teosta ei ole julkaistu aikaisemmin. Opas on kattava ja helppolukuinen. 

-Kreetalaiset ovat itsenäisiä ja riippumattomia. Kirja kertoo myös, miten he ovat selvinneet valloittajistaan ja tehneet urheudesta ja vieraanvaraisuudesta kansallishyveen, sanoo Tuominen-Gialitaki.

Kirjaa kirjoittaessaan hän ymmärsi, miten tärkeää ortodoksisuus saarella on. Se on verkko, joka vaikuttaa kaikessa ja kaikkeen. Kylät saavat nimensäkin pyhimysten mukaan. 

Merja Tuominen-Gialitaki on monelle tuttu Kreetan matkoilta, mutta hänet muistetaan myös maineikkaiden Knossos-ravintoloiden omistajana ja villivihanneskurssien pitäjänä. 

Ruoka onkin yksi osa opaskirjaa.

-Kerron, missä matkailija saa hyvää ruokaa ja myös sen, missä ei kannata istahtaa syömään, tietokirjailija naurahtaa.

Miksi suomalaisen kannattaa matkustaa Kreetalle?

-Kreeta on monipuolinen. Yhden retkipäivän aikana ehtii korkeille vuorille, kukkiville vuoristoniityille, lehtoihin, rotkolaaksoihin, kyläkahvilaan ja löytää upeita uimarantoja joka puolelta saarta. Joka mutkan takaa odottaa uusi maisema. Ja lisäksi voi nauttia hyvästä ruuasta, edullisesti. 

Tuominen-Gialitaki lupaa Kreetasta vielä toisenkin oppaan. Seuraavana odottaa keskinen Kreeta. 

Ihana Kreeta-kirjaa kannattaa kysyä kirjakaupoista ja nyt sen löytää nettikaupasta https://www.kreetankirjat.fi/kirjapuoti/ihana-kreeta-lantinen-hanian-alue/

Avainsanat

Kuvat

Merja Tuominen-Gialitaki
Merja Tuominen-Gialitaki
Lataa
Ihana Kreeta opaskirja
Ihana Kreeta opaskirja
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Metsään meniTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsään meni

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme