Like Kustannus Oy

Uutuuskirja kuvaa Neuvostoliiton Gulag-vankileirien lisäksi myös nykypäivän Venäjän arvaamattomuutta

Jaa

Mikä Gulag-järjestelmä oikein oli? Ketkä leireille joutuivat ja millaista oli heidän elämänsä? Ville Ropposen ja Ville-Juhani Sutisen Venäjän-matkoillaan keräämät tarinat antavat vankileirien historialle inhimilliset kasvot.

Harjaantuneet Venäjän-matkaajat Ville Ropponen ja Ville-Juhani Sutinen kulkevat etsimässä muistomerkkejä, museoita ja raunioita vankileirien saaristosta, joka peitti aikanaan laajoja alueita Neuvostoliitosta. He tapaavat kriittisiä historioitsijoita, aktivisteja, taksikuskeja ja eksoottisia itseoppineita museonpitäjiä, jotka kertomuksillaan antavat kasvot aikansa kauheuksille. Tiedonkeruureissut muodostavat ällistyttävän katsauksen nykypäivän Venäjään:  

“Tapaamistamme ihmisistä eräät ovat olleet toistuvissa vaikeuksissa vankileirihistoriaan kohdistuvan kiinnostuksensa vuoksi, ja yksi heistä myös pidätettiin vierailumme ja kirjan valmistumisen välisenä aikana”, tekijät kommentoivat.  

Vastaavista tapauksista on ikävä kyllä tullut jälleen entistä yleisempiä 2000-luvun Venäjällä. Samalla ne ovat osoitus siitä, että tämä kirja on tarpeen kertoessaan historian ohella myös nykypäivästä.” 

Teoksen toinen taso on vetävä ja yleistajuinen kertomus Gulag-järjestelmän, sen uhrien ja siitä selvinneiden historiasta. Lähteinä on käytetty niin yleisteoksia ja alkuperäislähteitä kuin kaunokirjallisuuttakin.  

Tasoja limittämällä Ropponen ja Sutinen luovat tunteita herättävästä aiheesta koukuttavaa luettavaa. 

Ville Ropponen (s. 1977) on kirjailija, toimittaja ja kriitikko. Ville-Juhani Sutinen (s. 1980) on kirjailija ja kääntäjä. 

Lisätiedot, pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@like.fi  

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Ville Ropponen ja Ville-Juhani Sutinen (c)Toni Härkönen
Ville Ropponen ja Ville-Juhani Sutinen (c)Toni Härkönen
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme