Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutuuskirja paljastaa, millainen maailman menestyneimmän hiihtäjän tie huipulle on ollut

Jaa

Voittajasydän kuvaa, kuinka vaatimattomasta ja tavallisesta norjalaisesta tytöstä kehittyi yhden maailman kovimman kestävyyslajin kuningatar.

Marit Bjørgen koki ensimmäiset aikuisten arvokilpailut Lahden dramaattisissa MM-hiihdoissa 2001. Satumainen ura olisi saattanut katketa jo varhain, sillä Bjørgen halusi lopettaa vuoden 2009 vastoinkäymisiin ja MM-fiaskoon. Sen jälkeen hän teki täyskäännöksen ja voitti kolme ensimmäistä olympiakultaansa jo seuraavana vuonna. Loppu on urheiluhistoriaa. 

Voittajasydän-kirjassa Bjørgen kertoo avoimesti varttumisestaan maatilalla, missä kova fyysinen työ ja urheiluharrastus herättivät haaveen maailmanmestaruudesta. Hän paljastaa, millaista oli meininki maailman parhaassa hiihtomaajoukkueessa: suuria voittoja ja huumaavaa yhteishenkeä mutta myös armotonta treenaamista, vastoinkäymisiä, ravinnon kyttäämistä ja dopingin pelkoa.

Bjørgen paljastaa kirjassa myös, miten hän on kokenut itseään ympäröineen julkisuuden sekä millaista elämää hän nykyisin viettää pienten lasten äitinä. 

Voittajasydän on tarina suuresta rakkaudesta ja uskalluksesta tehdä omia päätöksiä. Se osoittaa, että äärimmäinen voitontahto ja hyväntahtoisuus mahtuvat samaan sydämeen. 

Marit Bjørgen voitti urallaan 15 olympia- ja 26 MM-mitalia. Arvokilpailukultaa Bjørgen voitti kaikkiaan 26 kertaa. 

Kirjan on kirjoittanut Ingerid Stenvold, Norjan yleisradioyhtiön NRK:n monipuolinen uutis-, urheilu- ja viihdetoimittaja, joka toimii tällä hetkellä pääuutislähetyksen ankkurina. 

Voittajasydän ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Anna Saksmanin lukemana äänikirjana. Teoksen on suomentanut Terhi Width.  

 

Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa ilmestyessään 3.2.2022 

 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Marit Bjørgenin haastattelupyynnöt ja kirjan pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme