Basam Books

Uutuuskirjan tiedoilla maskikauppasotkukin olisi vältetty

Jaa
Varatuomari Inga Koskisen uutuuskirja Sovi, älä riitele (Basam Books 2020) on ainutlaatuinen opas sopimusten tekoon. Kun laatii sopimuksen oikein, ei myöhemmin tarvitse lähteä käräjille riitelemään.

Sovi, älä riitele neuvoo sinulle, miten voit tarkistaa sopijakumppanisi luotettavuuden ja maksukyvyn. Lisäksi se opastaa määrittelemään tuotteen tai palvelun laatukriteerit, joiden täyttämättä jääminen oikeuttaa sinut purkamaan sopimuksen.

Valtion Huoltovarmuuskeskus laiminlöi edellä mainitut tarkistukset ja laatumäärittelyn, kun se hankki koronaviruksen vuoksi hengityssuojaimia, joiden laatu ei ollutkaan sairaalakäyttöön riittävä. Uutuuskirjan ohjeiden mukaan toimimalla kauppa olisi jätetty tekemättä tai ainakin kaupan ehdot olisi määritelty tarkemmin.

Sovi, älä riitele antaa konkreettisia, käytännöllisiä ohjeita, joiden avulla vältät ristiriitatilanteet etukäteen. Kirjasta saat myös apua ongelmatilanteiden ratkaisemiseen ja sopivan asiantuntijan löytämiseen. Kirja sisältää malliehtoja sekä linkkejä internetistä maksutta löytyviin sopimusmalleihin ja asiantuntijapalveluihin.

”Menestyvän yrityksen perustana on hyvin suunniteltu ja kirjallinen sopimuskäytäntö.”

”Hyvin tehty sopimus herättää luottamusta ja auttaa saamaan asiakkaita.”

Kirja on tarpeellinen niin pienyrittäjän, kodin kuin suurenkin yrityksen kirjahyllyssä. Se sopii kaikille, jotka tekevät sopimuksia ja haluavat välttää kalliit riskit. Teksti on selkeää, ymmärrettävää arkikieltä. Sovi, älä riitele soveltuu omatoimiseen opiskeluun ja yrittäjäkurssin oppimateriaaliksi.

”Kirjan tavoitteena on vähentää sopimusriitoja. Opit tekemään sopimuksen ja toimimaan niin, että sinun ei tarvitse lähteä käräjille riitelemään. Tämän tavoitteen toteuttaminen tarkoittaa samalla sitä, että opit käyttämään asiantuntija-apua oikeassa vaiheessa. Saat ohjeita siihen, milloin asiantuntijan apu on sinulle tarpeen ja miten löydät itsellesi sopivan auttajan.”

Kirjoittajasta:

Varatuomari Inga Koskisella on yli 30 vuoden kokemus sopimusten laatimisesta, kouluttamisesta ja oikeudenkäyntien hoitamisesta. Monet riidat ovat päättyneet hänen avustuksellaan sovintoon. Lisäksi Koskinen on kirjoittanut asiapitoisia tekstejä blogeissa, lehtien kolumneissa sekä kappaleen yrittäjätoiminnasta aiemmin julkaistuun Valittujen Palojen Kodin Lakikirjaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt:
Aino Salminen
+358 40 841 7913
aino@basambooks.fi

Myynti:
Jarkko Mali
jarkko@basambooks.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti kaunokirjallisten klassikoiden, unohdettujen kielialueiden, hyvinvointi- ja elämäntaitokirjallisuuden sekä runouden kustantajana. 

Basam Books on Suomen Kustannusyhdistyksen jäsen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme