Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä  – kolme onnellisinta saavat kylään Maria Veitolan

Jaa

Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä tehdäkseen tunnetuksi onnellisen elämän saloja. Tutkimusmatkalle on kutsuttu mukaan myös toimittaja Maria Veitola, joka syventyy Vaasalle toimittamassaan videosarjassa ehdokkaiden elämäntarinoihin ja onnen elementteihin.

Onnellisimmat saavat vieraakseen Maria Veitolan
Onnellisimmat saavat vieraakseen Maria Veitolan

Vaasa on julkaissut etsintäkuulutuksen, jolla haetaan maailman onnellisinta ihmistä. Kuka tahansa voi myös ilmiantaa tuntemansa henkilön, joka olisi kelpo ehdokas maailman onnellisimmaksi. Olennainen tuntomerkki on, että henkilö asuu Vaasan seudulla. 

 – Koska Vaasa pyrkii maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi kaupungiksi, on etsinnät rajattu Vaasan seudulle, perustelee kaupunginjohtaja Tomas Häyry

Kun etsitään maailman onnellisinta ihmistä, syvennytään vaasalaisten elämäntarinoihin ja jatketaan tutkimusmatkaa onnellisuuden anatomiaan. Vaasalaisten onnellisuutta on kehitetty syksystä 2020 lähtien onnellisuusprofessori Markku Ojasen opastamana. 

– Meillä on paljon annettavaa myös muille suomalaisille. Haluamme jakaa laajasti tietoa ja oppeja onnellisen elämän avaimista ja toivottaa suomalaiset tervetulleiksi tutustumaan vaasalaiseen elämäntyyliin. Haluamme, että mahdollisimman moni olisi mahdollisimman onnellinen, Häyry painottaa. 

Tutkimusmatkallaan Vaasa rohkaisee ihmisiä asennemuutokseen: Kell’ onni on, se onnen jakakoon! 

Maailman onnellisimmaksi ihmiseksi voi ilmoittautua tai ilmoittaa 23.5.2021 asti osoitteessa maailmanonnellisinkaupunki.fi. 

Onnellisimmat saavat vieraakseen Maria Veitolan 

Ilmoittautuneiden joukosta raati valitsee Markku Ojasen avustamana kolme ehdokasta maailman onnellisimmaksi. Seikkailu jatkuu elokuussa, kun kolmikosta kukin saa vuorollaan kylään mediasta tutun toimittajan, Maria Veitolan

– Taitavana haastattelijana tunnetun Veitolan kanssa toteutamme kolmiosaisen videosarjan “Maria & maailman onnellisimmat”. Haluamme jakaa aitoja henkilötarinoita onnellisuudesta, joka usein kumpuaa hyvin arkisista asioista. Vaasassa on helppo olla onnellinen, kertoo Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén

Syyskuussa kaikki suomalaiset pääsevät valitsemaan maailman onnellisinta ihmistä Veitolan toimittamien henkilökuvien perusteella. Videotarinat julkaistaan verkko-osoitteessa maailmanonnellisinkaupunki.fi, jossa voi äänestää kolmikosta onnellisinta. 

– Odotan jo innolla, että pääsen tapaamaan ehdokkaita ja pureutumaan heidän onnellisuutensa saloihin, Veitola iloitsee. 

Kutsu Vaasan-vierailulle on Veitolalle erityisen mieluinen, koska hän pääsee tutkimusmatkalle ja kylään “tavisten” luo. 

– Yökylässä Maria Veitola -ohjelmaa on tehty jo kuusi tuotantokautta, ja ihan alusta alkaen tv-katsojat ovat toivoneet, että vierailisin julkkisten lisäksi tavallisten ihmisten luona, Veitola paljastaa. 

Seikkailu huipentuu onnellisuusiltaan Strömsössä 

Maria Veitola on mukana myös Vaasan onnellisuusillassa, joka järjestetään idyllisessä Strömsö-huvilassa lokakuussa Vaasan kaupungin täyttäessä 415 vuotta. Onnellisuusillassa julkistetaan, kuka kolmesta ehdokkaasta on äänestetty maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. Hän saa elinikäisen käyttöoikeuden Vaasan kaupungin liikunta- ja kulttuuripalveluihin. 

– Seikkailumme maailman onnellisimman ihmisen löytämiseksi on enemmän kuin perinteinen markkinointiteko. Haluamme herättää keskustelua ja jopa syvällistä pohdintaa siitä, mikä tekee ihmiset onnelliseksi ja miten elinympäristö vaikuttaa onnellisuuteen, toteaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus

– Toki teemme samalla tunnetuksi Vaasaa vetovoimaisena kaupunkina ja seutuna, jossa asukkaiden onnellisuus näkyy sujuvana arkena. Merkityksellinen työ sekä helppo elämä meren äärellä ja lähellä luontoa ovat tärkeä osa vaasalaista onnellisuutta, Kattelus jatkaa. 

Tavoite maailman onnellisimman maan onnellisimmasta kaupungista on kirjattu Vaasan kaupungin strategiaan, ja asukkaiden onnellisuutta seurataan vuosittain onnellisuustutkimuksen avulla. Joulukuussa 2020 peräti kahdeksan prosenttia noin 500 vastaajasta antoi onnellisuusluvukseen 95–100 asteikolla 0–100. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:  

Viestintäpäällikkö Leena Forsén, Vaasan kaupunki 
+358 40 635 0762, leena.forsen@vaasa.fi 

Markkinointipäällikkö Mari Kattelus, Vaasanseudun Kehitys Oy 
+358 40 068 1048, mari.kattelus@vasek.fi 

Kuvat

Onnellisimmat saavat vieraakseen Maria Veitolan
Onnellisimmat saavat vieraakseen Maria Veitolan
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

För första gången i Vasa förbereds ett språkprogram för hela staden7.5.2021 14:24:42 EEST | Tiedote

Nästan 100 olika språk talas i Vasa, vilket visar att flerspråkighet är en viktig del av en internationell stad som vår. Flerspråkighet återspeglas starkt även i det pågående omfattande språkprogrammet i Vasa stad. I synnerhet finns det en önskan att ytterligare öka användningen av engelska inom stadens service. Nu har invånarna möjlighet att påverka språkprogrammet och att uttrycka sin åsikt om det preliminära språkprogrammet fram till den 16 maj 2021.

Vaasassa laaditaan ensimmäistä kertaa koko kaupungin kattava kieliohjelma7.5.2021 14:23:44 EEST | Tiedote

Vaasassa puhutaan lähes 100 kieltä, siksi monikielisyys on tärkeä osa kansainvälistä kaupunkia. Monikielisyys näkyy vahvasti myös tekeillä olevassa laajassa Vaasan kaupungin kieliohjelmassa. Etenkin englannin kielen käyttöä halutaan entisestään lisätä kaupungin palveluissa. Asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa kieliohjelmaan ja kertoa mielipiteensä kieliohjelman luonnoksesta 16.5.2021 asti.

Villor som kulturellt fenomen – Österbottens museums utställning belyser sommarbosättningens historia6.5.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Österbottens museums sommarutställning är Villaliv, som presenterar villakulturens, sommarbosättningens och stuglivets historia i Vasaregionen och Österbotten från slutet av 1700-talet till nutid. Som ett övergripande kulturellt fenomen stäcker den sig utöver till temarelaterade föremål och konstruktioner även till fotografier och berättelser, även i digital form. Utställningen visas 7.5–29.8.2021.

Huvilat kulttuuri-ilmiönä – Pohjanmaan museon näyttely valottaa kesäasutuksen historiaa6.5.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Pohjanmaan museon kesänäyttelynä nähdään Huvilaelämää, joka esittelee Vaasan seudun ja Pohjanmaan huvilakulttuurin, kesäasutuksen ja mökkeilyn historiaa 1700-luvun lopulta nykypäivään saakka. Kokonaisvaltaisena kulttuuri-ilmiönä se ulottuu teemoittavan esineistön ja rakennelmien lisäksi valokuviin ja tarinoihin, myös digitaalisessa muodossa. Näyttely on esillä 7.5.–29.8.2021.

Närståendevårdarna kan i fortsättningen även köpa städhjälp med servicesedel6.5.2021 15:27:27 EEST | Tiedote

Användningen av servicesedeln inom närståendevården för personer som fyllt 18 år utvidgas till att även beröra städservice för att stöda välbefinnandet hos närståendevårdarna. Förslaget till förändringen kom från Vasanejdens närståendevårdare rf. Social- och hälsovårdsnämnden beslutade om ärendet under sitt möte 20.4.2021. Förändringen träder ikraft fr.o.m. 18.5.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme