Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa ja Uumaja — menestyvät kaupungit tiivistävät yhteistyötään kehittämisstrategialla

Jaa

Juuri nyt Vaasa ja Uumaja kasvavat voimakkaasti teollisuusinvestointien ansiosta. Yhteinen laiva, Aurora Botnia, on parantanut huomattavasti kaupunkienvälistä liikennettä. Uumaja ja Vaasa ottavat askeleen eteenpäin allekirjoittamalla aiesopimuksen yhteisestä kehittämisstrategiasta.

– Yhteisellä seudullamme on innovatiivinen energia-, biotiede- ja tiedekeskeisen elinkeinoelämän keskittymä, mutta myös hyvämaineiset yliopistot. Aurora Botnian avulla olemme vahvistaneet kulkuyhteyksiä joka suuntaan tavaroiden, palveluiden ja tiedon virrassa. Siksi onkin erityisen mukava saada allekirjoittaa tänään tämä yhteinen aiesopimus, sanoo Hans Lindberg, Uumajan kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Uumajan kunta ja Vaasan kaupunki ovat järjestäneet talven ja kevään aikana useamman yhteisen työpajan, joissa on pohdittu yhteisiä kehittämiskohteita ja yhteistyön mahdollisuuksia, joiden tavoitteena on molempien kaupunkien ja elinkeinoelämän kasvu.

– Työpajoissa on ollut innostunut ja innovatiivinen tunnelma. Osallistujat näkevät yhteistyön tiivistämisessä paljon mahdollisuuksia ja potentiaalia, yhteisiä tekoja, jotka hyödyttävät molempia, kertovat strategiatyöstä vastaavat yhteiskuntasuhdevastaava Susanna Slotte-Kock Vaasasta ja kansainvälinen strategi Cathrin Alenskär Uumajasta.

Työpajojen tuloksena on kirkastunut neljä yhteistä kehittämisaluetta:

1. Elinkeinoyhteistyö
2. Yhteinen työmarkkina-alue ja vahvat yliopistokaupungit
3. Vahvat ja houkuttelevat kaupunki- ja elinympäristöt
4. Yhteiset elämykset, kulttuurin ja vapaa-ajan yhteistyön lisääminen

Molemmat kaupungit tekevät jo nyt paljon yhteistyötä monella tapaa. Jotta yhteistyö kehittyy, syvenee ja on strategisempaa ja pitkäjänteisempää, Vaasa ja Uumaja sitoutuvat yhteiseen kehittämisstrategiaan.

– Aiesopimus, jonka tänään allekirjoitamme, on vastaus vahvaan kasvuun ja niihin investointeihin, joita juuri nyt tapahtuu molemmin puolin Merenkurkkua. Haluamme tukea osaamisen ja kulttuurin, tavaroiden ja palveluiden virtaa, mutta myös luoda edellytyksiä työmatkailuun kaupunkien välillä. Tavoitteena on asukkaiden elämänlaadun parantaminen, mutta myös vahvistaa yrityksiämme ja organisaatioita, sanoo Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strand.

– Varsinkin nykyisessä maailmanpoliittisessa turvallisuustilanteessa pohjoismainen yhteistyö integroituneen alueen kehittämiseksi on erityisen tärkeää. Vaasa ja Uumaja kulkevat jälleen kerran kehityksen kärjessä, Strand jatkaa.

Yhteisistä tavoitteista totta

Yhteisen kehittämisstrategian tarkoitus on kehittää ja vahvistaa kaupunkien välistä yhteistyötä. Visiona on luoda toimiva ja yhtenäinen yhteispohjoismainen alue, jolla on rajattomat mahdollisuudet ja ongelmaton yhteistyö.

Jokainen kehittämisalue pitää sisällään urbaaneja ominaisuuksia, kuten kestävä kehitys, osallistuminen ja saavutettavuus. Jo nyt monet toimenpiteet voidaan rahoittaa voimassa olevien kaupunkien talousarvioiden puitteissa. Tämän päällä haetaan myös ulkoista rahoitusta. Strategia täydennetään toimintasuunnitelmalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteiskuntasuhdevastaava Susanna Slotte-Kock, Vaasan kaupunki, susanna.slotte-kock@vaasa.fi, puh. +358 40 6851187

Internationell strateg Cathrin Alenskär, Umeå kommun, cathrin.alenskär@umea.se, tel. +46 703 705 573

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme