Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa liputtaa ympärivuorokautisesti Ukrainan tueksi

Jaa

Vaasan kaupunki on nostanut Ukrainan lipun salkoon keskustan kävelykadulle. Pysyvällä liputuksella halutaan osoittaa tuki hyökkäyssodan uhriksi joutuneelle maalle.

Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen

- Liputuksella haluamme osoittaa tukemme ja voimakkaan myötätuntomme niin kotoaan pakenemaan joutuneille kuin sodan keskellä kärsiville ukrainalaisille, kuvailee konsernihallinnon johtaja Jari Karjalainen.

Ukrainan valtion liputussäännöt mahdollistavat ympärivuorokautisen liputuksen Vaasassa.

Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova vieraili perjantaina 25.11. Vaasassa. Hän tapasi vierailunsa aikana muun muassa kaupungin ja yliopiston edustajia. Vierailun aikana liputettiin Ukrainan lipulla myös kaupungintalolla ja hallintotalolla.

Tukea ukrainalaisille

Vaasan kaupunki on tarjonnut jokaiselle vastaanottokeskukseen saapuvalle ukrainalaiselle 30 vuorokauden lipun, jolla pääsee matkustamaan ilmaiseksi Vaasan joukkoliikenteessä

Ukrainalaisille perheille on myös viime keväästä saakka järjestetty maksutonta ja avointa toimintaa Huutoniemen entisen avoimen päiväkodin tiloissa. Toiminnan tavoitteena on tarjota alle esikouluikäisille lapsille sekä koulujen loma-aikoina myös kouluikäisille ja heidän vanhemmilleen turvallista, yhteistä toimintaa vertaistukiryhmissä.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme