Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa ottaa käyttöön pyöräedun

Jaa
Vaasan kaupunki ottaa käyttöön työsuhdepyöräedun työntekijöilleen. Pyöräetu tukee kaupungin strategisia tavoitteita.

Valtio tukee työsuhdepyörän hankintaa: työntekijälle polkupyöräetu on tuloverovapaata 1 200 euroon saakka vuodessa.

- Työsuhdepyöräetu tukee hiilineutraaliustavoitettamme, henkilöstön hyvinvointia ja se voi myös vaikuttaa positiivisesti työntekijöiden houkuttelussa ja sitouttamisessa, sanoo henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutanen.

Usealla yrityksellä ja osalla kunnista on jo käytössä henkilöstön työsuhdepyöräetu, ja kokemukset ovat olleet positiivisia.

- Työsuhdepyöräedusta on tehty meillä useampi henkilöstöaloite. Lisäksi työsuhdepyörän hankkimisesta on laadittu henkilöstökysely syksyllä 2022, minkä mukaan noin 10 prosenttia henkilöstöstämme on alustavasti kiinnostunut hankkimaan työsuhdepyörän, kertoo työsuhdepyöräetua valmistellut hr-controller Anu Rinne.

Kaupungilla on tehty myös Traficomin valtionavustuksen tuella Kestävän työmatkaliikkumisen edistämisen -hanke vuonna 2022, minkä yhtenä jatkotoimenpiteenä ehdotettiin työsuhdepyöräedun käyttöönottoa.

Pyöräetu kilpailutetaan ja ostetaan palveluna pyöräedun hallinnointiin erikoistuneelta yritykseltä kesä-elokuussa 2023. Jos 10 prosenttia henkilöstöstä hankkii työsuhdepyörän, kustannus työnantajalle on noin 40 000 euroa vuodessa.

Työsuhdepyöräedun käyttöönotosta päätti Vaasan kaupunginhallitus kokouksessaan 20.3.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anu Rinne, hr-controller
anu.rinne@vaasa.fi, puh. 040 358 7387

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme