Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa palkittiin ansiokkaasta osallisuuden kehittämisestä

Jaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL myönsi Vaasalle erityismaininnan asukkaiden osallisuuden edistämisestä kansallisessa Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen päivässä 7.11.

Kunniamaininta osoitettiin kunnille, joilla oli innovatiivisia tapoja vahvistaa asukkaiden osallisuutta ja yhteenkuuluvuutta. THL myönsi kunnianmaininnan Varkaudelle, ja Vaasan lisäksi Mikkeli palkittiin erityismaininnalla.

– Osallisuuden edistämisellä tarkoitetaan tapoja, joilla asukkaat voivat osallistua kunnan tai kaupungin toiminnan kehittämiseen. Kaikkien kolmen kunnan ohjelmissa on nähtävissä, että ne on tehty asukkaita ajatellen ja kuullen, THL:sta kerrotaan.

Valinta tehtiin TEAviisarin vuoden 2019 tiedonkeruun perusteella. TEAviisarilla kerätään tietoja, joilla voidaan tarkastella erityisesti kuntajohdon roolia ja merkitystä kunnan kaikkia toimialoja koskevassa hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyössä. Valinnassa käytiin läpi 74 kunnan osallisuuteen liittyvät ohjelmat tai vastaavat asiakirjat.

– Olen erityisen ylpeä siitä, että maininnan saaneet ohjelmat olivat THL:n arvion mukaan konkreettisia, käytännöllisiä ja haastoivat käytännön toimiin. Nämä ovat osallistumisohjelmatyölle todella tärkeitä ominaisuuksia, sanoo osallistumistyötä Vaasassa kehittävä aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Vaasassa osallistutaan joka päivä

Vaasassa on jo pitkään kehitetty asukkaiden osallistumismahdollisuuksia esimerkiksi aluetoimikunnissa, joissa asukkailla on mahdollisuus osallistua oman kaupunginosansa kehittämiseen. Myös Vähänkyrön kehittäminen osana Vaasaa on varmistettu omalla valmistelevalla viranhaltijalla ja aluelautakunnalla, mikä on valtakunnallisestikin huomionarvoista. Lakisääteisten neuvostojen ja nuorisovaltuustojen lisäksi Vaasassa toimii myös maahanmuuttajaneuvosto.

– Kaupungin toimialoilla on paljon hyviä käytäntöjä asiakasraadeista yhteiskehittämiseen, ja toisaalta esimerkiksi kunnallistekniikan puolella vastataan päivittäin suoraan asukkaiden yhteydenottoihin, Aho kertoo.

Järjestöyhteistyötä kaupungissa kehitetään jatkuvasti: esimerkiksi Vaasan kaupungin liikuntatoimi on saanut valtakunnallista tunnustusta edelläkävijyydestä ja yhteisöllisestä työotteesta järjestöjen kanssa.

– Hyvänä esimerkkinä tiiviistä järjestöyhteistyöstä oli kaupungin yhdessä järjestökentän kanssa marraskuussa järjestämä Vaasa, mitä kuuluu? -tapahtuma, jossa asukkaat pääsivät tapaamaan kaupungin johtoa ja järjestöjä kasvokkain kahvikupin äärellä ja kyselytunnilla, Aho mainitsee.

Vuoden 2020 alussa käynnistyy uutuutena kaupunginjohtajan sähköinen kyselytunti, lisäksi aluelautakuntien kanssa tullaan testaamaan aluefoorumeita.

– Vaasassa osallistutaan joka päivä, ja nyt, kun kaupunkiin on saatu resurssia myös ohjelman koordinointiin, jo tehtyä hyvää työtä aletaan saattaa näkyvämmäksi. Samalla haarukoidaan vaasalaisille sopivia uusia tapoja osallistua, Aho toteaa.

Tutustu osallistumisohjelmaamme: https://www.vaasa.fi/asu-ja-ela/osallistu-ja-vaikuta/

Yhteyshenkilöt

Aluepalvelupäällikkö Suvi Aho
puh. +358 50 326 8877, suvi.aho@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ny coronavirussmitta har konstaterats – över 50 exponerade23.9.2020 13:13:35 EESTTiedote

Coronavirusinfektion har blivit konstaterad hos en person som varit på Vasarestaurangen Dallas Pizza Palazzo fredag 18.9.2020 kl. 19.00–20.00. Den infekterade personen är hemma i isolering. Hälsomyndigheterna har kontaktat de personer som har utsatts för smitta av personen i fråga och de har antingen redan försatts eller kommer att försättas i karantän. Enligt nuvarande information har över 50 personer exponerats.

Uusi koronavirustartunta todettu – altistuneita yli 5023.9.2020 13:09:15 EESTTiedote

Koronavirustartunta on todettu henkilöllä, joka on asioinut vaasalaisessa Dallas Pizza Palazzo –ravintolassa perjantaina 18.9.2020 klo 19.00 – 20.00. Tartunnan saanut on asetettu eristykseen ja hän on kotihoidossa. Terveysviranomaiset ovat kontaktoineet todetun tautitapauksen altistamia henkilöitä ja heidät on jo asetettu tai asetetaan karanteeniin. Tämän hetken tiedon mukaan altistuneita on yli 50.

Utställningen på Kuntsi museum för modern konst granskar små fragment i stor skala22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Utställningen Väderprognos för framtiden tar upp människans relation till andra arter under en tid då klimatförändringen och massutrotningen av arter inskränker livets möjligheter på jorden. Utställningen, som kommer 23.9.2020–14.2.2021 till Vasa via Venedigbiennalen och Kiasma, presenterar nordiska konstnärer – bland dem även konstnärsduon nabbteeri från Österbotten.

Näyttely Kuntsin modernin taiteen museossa tarkastelee pieniä osasia suuressa mittakaavassa22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Venetsian biennaalin ja Kiasman kautta Vaasaan 23.9.2020–14.2.2021 saapuva näyttely esittelee pohjoismaisia taiteilijoita, joiden mukana myös alueemme taiteilijakaksikko nabbteeri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme