Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasalainen onnellisuus ja kaupunkielämä podcasteiksi – Sebastian Da Costa ja Tommi Helminen johtavat keskustelua

Jaa

Vaasalaisia hemmotellaan huhtikuun vaihteessa kahdella podcastilla, jotka kertovat toinen onnellisuudesta ja toinen vaasalaisesta kaupunkielämästä. Maailman onnellisin ihminen, vaasalainen Sebastian Da Costa, perehtyy onnellisuuden ytimeen 10 vaasalaistaustaisen tunnetun vieraan kanssa podcastissä “Me maailman onnellisimmat”. Tommi Helmisen kanssa taas päästään kurkistamaan vaasalaisia puhuttavien asioiden taakse, kattaen sekä kiinnostavat ihmiset, ajankohtaiset ilmiöt, mieltä rentouttavan viihteen ja ajankohtaiset tapahtumat.

(Vaasan kaupunki/ Christoffer Björklund)
(Vaasan kaupunki/ Christoffer Björklund)

Vaasan kaupungin strategisena tavoitteena on olla maailman onnellisimman maan onnellisin kaupunki. Juuri julkaistun onnellisuustukimuksen tulosten mukaan vaasalaisten onnellisuus on lisääntynyt koronavuosista huolimaatta lukuun 74/100. Nyt vaasalaisten onnellisuutta lähestytään kahden podcastin kautta, jotka ovat kuunneltavissa sivulla maailmanonnellisinkaupunki.fi.

Sebastianilla syttyi palo saada jakaa oivalluksia

Syksyn 2021 aikana Maria Veitola tutustui kolmeen onnelliseen vaasalaiseen, joista valittiin yleisöäänestyksen perusteella maailman onnellisin, Sebastian Da Costa. Sebastian on ammatiltaan muusikko, tuottaja ja musiikinopettaja. Pian valinnan jälkeen, hänelle ja Maria Veitolalle kehittyi idea jatkaa keskustelua onnellisuudesta podcastinä. Sebastian huomasi valintansa myötä, että ihmiset ottivat häneen helposti yhteyttä ja kommentoivat onnellisuutta sekä halusivat keskustella aiheesta.

− Olen huomannut, että ihmiset ovat inspiroituneet viime syksyisestä onnellisuuskeskustelusta, ja kaipaavat syvällisempää keskustelua onnellisuudesta. Minusta meillä Vaasassa on tähän hyvää näkökulmaan tarjottavana, ja siksi haluan haastatella monille tuttuja vaasalaisia onnellisuuskeskustelun äärellä, sanoo Sebastian.

Maailman onnellisin ihminen, vaasalainen Sebastian Da Costa, perehtyy onnellisuuden ytimeen 10 vaasalaistaustaisen tunnetun vieraan kanssa. Podcast lähetetään radio-ohjelmana Radio Helsingin maanantain keskipäivässä klo 11. Ohjelmat saatavilla podcasteinä heti lähetyksen jälkeen osoitteesta maailmanonnellisinkaupunki.fi. Vieraana ensilähetyksessä on 28.3. Klamydian Vesku Jokinen ja 4.4. lähetyksessä tubettaja Beata Rodas.

VaasaCast nostaa keskiöön kaupunkilaisia puhuttavia ilmiöitä

Tommi Helminen on vaasalaissyntyinen jalkapallointoilija, jolle radion tuottaminen on ollut aiemmin myös ammatti. Hän vie vaasalaiset niiden ajankohtaisten ilmiöiden pariin, joissa kohtaavat mielenkiintoiset ihmiset, rohkeat ideat ja uudet näkökulmat.

VaasaCastissa selvitetään, mitä kaupungilla tapahtuu ja mistä vaasalaiset puhuvat juuri nyt ja kuulemme kiinnostavia keskusteluita, henkilöhaastatteluja, kulttuuria, urheilua, tapahtumavinkit ja paljon muuta. Ensimmäisen podcastin aiheena 1.4. on onnellisuus, ja vieraina ovat Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén, sekä kaksi asukasta Mona Granholm ja Topias Katajamäki, jotka ovat jo Vaasan kaupungin somessa avanneet omia onnellisuuskertomuksiaan. Tulevia aiheita ovat mm. muutokset kaupunkikuvassa, Vapun vietto Vaasassa, kesän mielenkiintoisimmat tapahtumat.

− On hienoa lähteä tuottamaan Vaasan kaupungin kanssa vaasalaisille jotain uutta ja erilaista podcastin kautta. Tarkoitus on tuottaa helposti kulutettava sisältöä, joka on esimerkiksi kaverisi kävelylenkeillä. Podcast-jaksoja ilmestyy aina vuoden loppuun saakka, joten otan mielelläni vastaan kuulijoiden aihetoiveita kaupungin some-kanavilla, tiivistää Tommi.

VaasaCast toteutetaan kielellisesti “vaasa-style”, eli yhdistäen suomen-, ruotsin- ja englanninkielen. VaasaCastistä ilmestyy 1.4. alkaen perjantaiaamuisin uusi jakson maailmanonnellisinkaupunki.fi-sivulla, ja podcastin voit ottaa podcastin myös Spotifyssä. Jaksot ovat myös kuultavissa Radio Vaasan taajuuksilla perjantai-iltapäivissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Leena Forsén, Vaasan kaupunki
+358 40 635 0762, leena.forsen@vaasa.fi

Markkinointiasiantuntija Eevamaria Paasikari, Vaasan kaupunki
+358 40 587 9531, eevamaria.paasikari@vaasa.fi

Kuvat

(Vaasan kaupunki/ Christoffer Björklund)
(Vaasan kaupunki/ Christoffer Björklund)
Lataa
Sebastian Da Costa (Vaasan kaupunki)
Sebastian Da Costa (Vaasan kaupunki)
Lataa
Tommi Helminen (Vaasan kaupunki/ Mikael Matikainen)
Tommi Helminen (Vaasan kaupunki/ Mikael Matikainen)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

INBJUDAN: Hissunderstödet täcker hela 55% av kostnaderna för en efterinstallerad hiss – välkommen att bekanta dig med en ny hiss och höra mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden17.5.2022 14:19:17 EEST | Tiedote

I Vasa finns cirka 400 våningshus utan hiss. Tillgängligheten i bostadsbyggnader stöds med ARAs och Vasa stads understöd för installering av hissar efteråt och för tillgänglighetsrenoveringar. Vasa stads fastighetssektor ordnar ett infomöte, där man får bekanta sig med en ny efterinstallerad hiss och där det berättas mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden.

KUTSU: Hissiavustus kattaa jopa 55% jälkiasennushissin kustannuksista – tervetuloa tutustumaan uuteen hissiin ja kuulemaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista17.5.2022 14:17:27 EEST | Tiedote

Vaasassa on noin 400 hissitöntä kerrostaloa. Asuinrakennusten esteettömyyttä tuetaan ARAn ja Vaasan kaupungin avustuksilla jälkiasennushissien rakentamiseen ja esteettömyyskorjauksiin. Vaasan kaupungin kiinteistötoimi järjestää infotilaisuuden, jossa tutustutaan uuteen jälkiasennushissiin ja kerrotaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme