Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasalaisista peruskoululaisista lähes 98 % etäopetuksessa

Jaa

Vaasassa huoltajat ovat vastuullisesti noudattaneet hallituksen ohjeita etäopetuksesta. Maanantaina 23.3. etäopetuksessa eli kotona oli 97,6 prosenttia Vaasan kaikkiaan 5 750:sta peruskoululaisesta.

Hallitus muutti linjaustaan 1.-3. luokan oppilaiden oikeudesta lähiopetukseen perjantaina 20.3. Vaasassa pienimpien koululaisten määrä lähiopetuksessa kasvoi maanantaina kuitenkin vain vähän.

Suomenkielisessä perusopetuksessa oli paikalla viime viikolla 47 oppilasta ja maanantaina 83. Ruotsinkielisessä perusopetuksessa oli viime viikolla lähiopetuksessa 40 oppilasta ja maanantaina 55.

- Yhteensä vaasalaisia ala- ja yläkoululaisia on 5 750, joista 2,4 % on lähiopetuksessa, kertoo suomenkielisestä perusopetuksesta vastaava koulutoimenjohtaja Kari Nummela.

Tärkeintä on suora yhteys jokaiseen oppilaaseen

Nummelan mukaan lähiopetukseen osallistuvien oppilaiden määrä vaihtelee hieman kouluittain ja päiväkohtaisesti, riippuen muun muassa vanhempien työvuoroista.

- Tilanne lähiopetuksessa on hyvä, osa opettajista tekee etätyötä, osa tekee työtä koulussa. Kaikilla opettajilla on tukenaan koulujen omat digitutorit sekä tietotekniikan vastuuhenkilöt, kertoo ruotsinkielisen perusopetuksen koulutoimenjohtaja Marianne West.

Etäopetusta voidaan toteuttaa monin eri tavoin eri välineillä riippuen oppilaiden iästä, opettajan valmiuksista sekä koulun laitekannasta.

- Jotkut käyttävät pääasiassa Teams-ohjelmaa, toiset Wilmaa tai Whatsappia. Tärkeintä on, että tavalla tai toisella jokaiseen oppilaaseen saadaan yhteys koulupäivän aikana, viime kädessä vaikka puhelimitse, Nummela kertoo.

Nummelan mukaan palautetta on tullut jonkin verran sekä oppilailta että huoltajilta, muun muassa koulutyön määristä.

- Oikea taso etäkoulutöiden määriinkin löytyy varmasti, kunhan pääsemme kunnolla vauhtiin.

Yhteyshenkilöt

Suomenkielinen perusopetus, koulutoimenjohtaja  Kari Nummela, puh. 040 754 7702, kari.nummela@vaasa.fi 
Ruotsinkielinen perusopetus, koulutoimenjohtaja Marianne West, puh. 040 777 3225, marianne.west@vaasa.fi 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme