Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Vaasan ammattikorkeakoululta Finn-Power Oy:lle tunnustus erinomaisesta koulutusyhteistyöstä

Jaa

Vaasan ammattikorkeakoulu on valinnut Finn-Power Oy:n vuoden 2019 avainkumppanikseen. Tunnustus luovutettiin eilen valtakunnallisessa Inssiforum-tapahtumassa, joka pidettiin tänä vuonna Vaasassa. Avainkumppani-tunnustus annetaan toimijalle, joka on osoittanut yhteistyössään VAMKin kanssa erinomaista yhteistyökykyä, sitoutuneisuutta ja näkemystä.

Palkitsemistilaisuudessa lehtori Juha Hantula (vas.) europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri, rehtori Tauno Kekäle ja R&D Manager Esko Petäjä.
Palkitsemistilaisuudessa lehtori Juha Hantula (vas.) europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri, rehtori Tauno Kekäle ja R&D Manager Esko Petäjä.

– Tämä on ollut win-win -tilanne alusta lähtien. Yhteistyö on tuonut meille uusia ajatuksia ja myös uusia työntekijöitä. Projekteista voi sanoa, että on hieno tunne, kun uusi insinööri aloittaa elämän. Kaikki alkoi vuonna 2013 avoimesta suunnittelukilpailusta, joka jatkui VAMKin kanssa kurssiyhteistyönä, kiteyttää Finn-Power Oy:n R&D Manager Esko Petäjä.

– Finn-Power on merkittävä yritys, joka kerää myös paljon alihankkijoita ympärilleen. Tämä on juuri sitä yhteistyötä, mitä nykyaikainen koulutus tarvitsee. Emme me voi nykyinsinöörejä enää liitutaulun ääressä kouluttaa, vaan tarvitsemme yritykset kaveriksemme, innostuu johtaja Jorma Tuominen.

Tuominen haluaisi nähdä samantyyppistä yhteistyötä enemmänkin Pohjanmaalla. Yrityksiä on paljon, mutta harva on vienyt yhteistyötä näin korkealle tasolle.

– Haluamme yritykset entistä voimallisemmin tähän kasvatusprosessiin. Kun eteen tuodaan aitoja yrityselämän ihmisiä aitojen ongelmien kanssa, opiskelijat ymmärtävät miksi he opiskelevat. Osa opiskelijoista on palkittu esimerkiksi siten, että heidät on otettu messuille mukaan katsomaan oman ideansa jatkojalostuksen tuloksia. Se on aivan huikea palkinto, ja rahapalkintoja on tullut tietenkin myös. Meillä on paljon yrityksiä seudulla, mutta aika harva käyttää näin hyvää tilaisuutta pohjustaa omia rekrytointejaan, Tuominen pohtii.

Lisätiedot:

Johtaja Jorma Tuominen
Puh. 0207 663 433, jorma.tuominen@vamk.fi

Finn-Power on osa Prima Power-konsernia, joka on yksi maailmanmarkkinoiden johtavia levyntyöstökoneisiin ja -järjestelmiin erikoistuneita yrityksiä. Tuotevalikoima on alan laajimpia ja käytössä erilaisissa sovelluksissa yli 70 maassa. Tuotanto on keskitetty Suomeen, Italiaan, Yhdysvaltoihin ja Kiinaan. Tuotevalikoima kattaa laserleikkauksen, lävistyksen, kulmaleikkuun ja taivutuksen kaikilla automaatiotasoilla työstökoneista joustaviin valmistusjärjestelmiin.

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3300 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Kuvat

Palkitsemistilaisuudessa lehtori Juha Hantula (vas.) europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri, rehtori Tauno Kekäle ja R&D Manager Esko Petäjä.
Palkitsemistilaisuudessa lehtori Juha Hantula (vas.) europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri, rehtori Tauno Kekäle ja R&D Manager Esko Petäjä.
Lataa
Lehtori Juha Hantula (vas.), R&D Manager Esko Petäjä, rehtori Tauno Kekäle ja johtaja Jorma Tuominen
Lehtori Juha Hantula (vas.), R&D Manager Esko Petäjä, rehtori Tauno Kekäle ja johtaja Jorma Tuominen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Vailla opiskelupaikkaa? VAMKin opintoihin voit hakea vielä elokuussa4.8.2020 06:00:00 EESTTiedote

Kevään yhteishaku oli koronaviruksen aiheuttamien erityisjärjestelyiden vuoksi poikkeuksellinen. Jos pääsykokeet eivät menneet aivan nappiin, kaikki ei kuitenkaan ole vielä menetetty. VAMKin kesän lisähaussa hakijalla on vielä mahdollisuus saada opiskelupaikka kaupan tai tekniikan opintoihin. Lisähaku Vaasan ammattikorkeakouluun käynnistyy maanantaina 17. elokuuta ja kestää 21. elokuuta asti. Opintoihin haetaan sähköisesti osoitteissa opintopolku.fi (suomenkieliset ohjelmat) ja studyinfo.fi (englanninkieliset ohjelmat).

Ilmastonmuutos ja fossiilisten polttoaineiden vaikutus: Pahin mahdollinen skenaario8.5.2020 06:00:00 EESTTiedote

Jos kaikki maailman fossiilisten polttoaineiden varannot poltettaisiin, kivihiilellä olisi ilmakehässä olevan hiilidioksidin määrään dramaattisin vaikutus. Pienin vaikutus olisi maakaasulla. VAMKin yliopettaja Seppo Mäkinen julkaisi aiheesta tieteellisen artikkelin Atmospheric and Climate Sciences -julkaisussa yhdessä Turun yliopiston tohtorikoulutettavan Pauliina Mäkisen kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme