Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan hulevesimaksu on nyt lainvoimainen

Jaa

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Vaasan hulevesimaksua koskeneen jatkovalituksen. Näin ollen hulevesimaksua koskeva päätös on nyt lainvoimainen.

Tekninen lautakunta päätti 14.10.2015 hulevesimaksun käyttöönotosta Vaasassa ja hyväksyi maksun määräytymisen perusteet. Hulevesimaksu laitettiin täytäntöön 12.12.2018 kuntalain 143§ nojalla.

– Odotettavissa oli, että päätös hulevesimaksuista saavuttaisi lainvoiman jatkovalituksesta huolimatta. Hulevesimaksu on jo käytössä useissa kunnissa, kertoo teknisen toimen johtaja Markku Järvelä.

Vesihuoltolain ja Maankäyttö- ja rakennuslain 1.9.2014 voimaan tulleet muutokset siirsivät hulevesien hallinnan kunnan järjestettäväksi. Muut vesiasiat ovat edelleen vesihuoltolaitoksen tehtäviä.

Hulevesijärjestelmällä ehkäistään tulvavahinkoja

Kiinteistöjen omistajatiedot kerätään hulevesimaksua varten kiinteistörekisteristä vuosittain 31.12. ja kuntatekniikka hoitaa maksujen laskutuksen talouspalveluiden avustuksella kerran vuodessa edellisen vuoden tilinpäätöksen valmistuttua.

– Ensimmäiset laskut lähetetään tänä vuonna syksyn kuluessa. Asiasta tiedotetaan tarkemmin elokuussa, kertoo Järvelä.

Hulevesimaksu on tarkoitettu kattamaan kaupungin hulevesijärjestelmän ylläpidosta ja kehittämisestä syntyviä kustannuksia. Hulevesijärjestelmä koostuu pumppaamoista, katujen kuivatuksen putkista ja ojista, hulevesialtaista, puistojen kuivatusratkaisuista ja alueellisista hulevesiratkaisuista, jotka yhdessä palvelevat kaupungin asukkaita. Kaupungin hulevesijärjestelmän kehittämisellä ja paremmalla ylläpidolla pyritään myös varautumaan tulvien vaikutuksiin ja minimoimaan niistä aiheutuvat vahingot.

Laajimmat hulevesijärjestelmän kehittämishankkeet vuonna 2018 olivat Pohjolankadun kuivatukseen liittyvät investoinnit ja Singsbyntien ojan kunnostaminen. Lisäksi uutta hulevesijärjestelmää rakennettiin Yttersundomiin, Länsiniittyyn ja yli kymmenen kadun yhteyteen. Investointeihin kuului myös Klemetinpuiston tulvavesihallintaa ja Ravilaakson alueen hulevesijärjestelmän esirakentamista sekä lukuisia muita kohteita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimistoinsinööri Antti Ruokonen, puh. 040 839 4226, antti.ruokonen@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme