Vaasan ja Chef Lundén täyttävät suomalaisten suosikkileivät
Vaasan Ruispalat on Suomen suosituin leipä. Leivän salaisuus on rehdin kotimaisen täysjyvärukiin rakastetussa, ainutlaatuisessa maussa, herkullisessa sitkeydessä ja taikinajuuressa. Kuohkeat ja pehmeät Vaasan Täysjyväkauratyynyt ovat puolestaan Suomen suosituimmat vaaleat palaleivät. Nämä suomalaisen leipämaailman kulmakivet tulevat Chef Lundénin toimesta tarjolle nyt ensimmäistä kertaa huolellisesti käsin täytettyinä. Maukkaat ja laadukkaat uutuudet saapuvat vappuna tarjolle kauppoihin kautta maan.
”Vaikka suomalaiset ovat todellista leipäkansaa, on meillä täytettyjen leipien osalta vielä paljon kehitettävää. Teimmekin Chef Lundénin kanssa kattavan selvityksen siitä, mitä kuluttajat valmiilta leiviltään haluavat. Olemme iloisia ja ylpeitä yhteistyöstämme, jonka myötä pääsemme upealla tavalla valmiiden leipien hyllyyn vastaamaan kuluttajien toiveisiin herkullisilla, laadukkailla ja terveellisemmillä vaihtoehdoilla. Vahvojen tuotemerkkien yhteistyöltä on lupa odottaa paljon”, kertoo tuoreleipien kategoriavastaava Mikko Kaijansinkko Vaasanilta.
Maukkaasti ja terveellisesti täytettyjä leipiä
Vaasan ja Chef Lundénin uudet leivät ovat maukkaasti terveellisiä. Niissä ei ole käytetty kastikkeena majoneesia ja leipien rasvan ja suolan määrä on maltillinen. Kaikki leipien täytteet ovat tarkoin valittuja ja niitä on runsaasti: raikkaita kasviksia, omegapitoista kirjolohta, vapaan kanan munia, kotimaista kanaa ja savukinkkua sekä Emmental-juustoa. Vaasan Ruispalat ja Vaasan Täysjyväkauratyynyt ovat tunnetusti runsaskuituisia ja niissä on käytetty kotimaista täysjyvää.
”Olemme ylpeitä saadessamme ensimmäistä kertaa täyttää Suomen suosituimmat leivät ja tuoda kaikkien tuntemat legendaariset tuotemerkit tarjolle myös tuoretuotehyllyyn. Täytämme leivät runsailla ja laadukkailla, huolellisesti valituilla raaka-aineilla. Leipien reseptiikalle tehtiin kattava taustatyö ja uskon, että yhteistyömme Vaasanin kanssa on omiaan lisäämään kuluttajien kiinnostusta täytettyihin leipiin”, kertoo Chef Lundénin brändipäällikkö Venla Määttä.
Vaasan ja Chef Lundén -leivistä on kolme täytevaihtoehtoa: kana-basilika, kirjolohi-kurkku sekä kinkku-juusto. Tuoreet vihannekset täydentävät kaikkia täytteitä. Chef Lundén Vaasan Kana-basilika Täysjyväkauratyyny, Chef Lundén Vaasan Kirjolohi-kurkku Ruispala ja Chef Lundén Vaasan Kinkku-juusto Ruispala ovat riittoisia lounas-, eväs- tai välipaloja ja niiden paino on 145-155 grammaa. Tuotteet ovat laktoosittomia ja pakkausten selkeät rasiat ja pussit helposti lajiteltavissa. Tuoreiden täytteidensä vuoksi leipien säilyvyys on 5 päivää. Leipien hinta kaupasta riippuen noin 3 euroa.
Oy Lundén Ab on vuonna 1959 perustettu perheyritys, jonka tytäryhtiöitä ovat Oy Lundén Ab Jalostaja, Lundén Food OÜ, Savuhovi sekä Oy L Supply Ab. Tunnettuja brändejämme ovat Jalostaja, Auran ja Chef Lundén. Yhtiömme valmistavat monipuolisesti sekä tuoreita, että teollisia elintarvikkeita. Omien brändien lisäksi tuotannossamme on monia kaupan merkkejä ja lisäksi toimimme merkittävien elintarvikeyritysten alihankkijana. Yhtiöiden päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Baltian maat.
Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 530 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä viidessä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Kaurasydän, Vaasan Kaura 100 %, sekä Vaasan hampurilais- ja hot dog -sämpylät. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme Suomessa ja Baltiassa vuonna 2021 oli 195 miljoonaa euroa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Kaijansinkko, kategoriajohtaja, Vaasan Oy
+358 40 727 7017, mikko.kaijansinkko@vaasan.com
Venla Määttä, brändipäällikkö, Oy Lunden Ab Jalostaja
+358 10 3207 927, venla.maatta@jalostaja.fi
Samuel Sorainen, Wolfcom Oy, samuel.sorainen@wolfcom.fi, +358 400 579 653
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Tapio Lehtisen Galiana WithSecure maaliin odoteltuaan loppusuoran tuulia ankkurissa25.4.2024 14:57:37 EEST | Tiedote
Tapio Lehtisen kipparoima Galiana WithSecure purjehti Ocean Globe Race -maailmanympäripurjehduksen maaliin Isle of Wightin Cowesiin myöhään keskiviikkoiltana. Kilpailun loppuosa oli suomalaisvenekunnalle erittäin vaikea, mutta perille saapui hymyilevä, onnellinen sekä silminnähden kaikkensa antanut joukkue.
Näyttelijä Peter Franzénille uusi rooli juoma-alalla25.4.2024 12:22:27 EEST | Tiedote
Vuosi sitten esitelty suomalainen Lingoncello-käsityölikööri panostaa kansainvälistymiseen näyttelijätähti Peter Franzénin avulla. Lingoncello kuuluu kansainvälisessä kasvussa olevaan cello-juomien kategoriaan, jonka tunnetuin edustaja on italialainen limoncello. Suomessa keksitty ja kotimaisista puolukoista valmistettu likööri haastaa markkinaa pohjoisen tyylikkyydellä, laadulla ja ainutlaatuisella maulla. Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin kuuluva näyttelijä Peter Franzén tulee vauhdittamaan Lingoncellon koti- ja kansainvälistä kasvua liittymällä juoman innovoineen Mother’s Milk Beveragesin osakkaaksi. Yhtiö on kehittänyt myös kulttimainetta nauttivan Puolustuslaitos-juomaperheen.
Minor Hotels yhtenäistää yritysilmeensä, NH Hotel Groupin uudeksi nimeksi Minor Hotels Europe & Americas23.4.2024 09:00:41 EEST | Tiedote
Globaaliin Minor Hotels -konserniin kuuluva NH Hotel Groupin vuosikokous päätti, että yhtiö toimii jatkossa nimellä Minor Hotels Europe & Americas.
Keväisiä elämyksiä Virossa10.4.2024 13:00:41 EEST | Tiedote
Keväällä luonto herää eloon ja ensimmäiset auringonsäteet kutsuvat ulkoilmaan pitkän ja pimeän talven jälkeen. Muuttolinnut palaavat pohjoiseen etsimään kumppania ja pesäpaikkaa tositarkoituksella. Keväisin myös viherpeukaloa syyhyttää päästä työntämään sormensa multaan ja seuraamaan uuden kasvun ihmettä. Mutta ennen varsinaisen kevään tuloa Viron alavat suomaat käyvät läpi niin kutsutun viidennen vuodenajan, joka on täynnä luonnonihmeitä. Kokosimme vinkkejä ainutlaatuisiin luontoelämyksiin keväisessä Virossa.
Menevä sähköisti Tampereen taksimarkkinan Tesloilla ja 5€ kyydeillä4.4.2024 10:00:12 EEST | Tiedote
Kotimainen Menevä taksipalvelu aloitti toiminnan Tampereella ja toi kaupungin katukuvaan sähköautoista koostuvan taksilaivueen. 12 Teslan voimin Tampereella huhtikuun 4. aloittanut Suomen suurin taksialan yhtiö on uusi vaihtoehto vähäpäästöistä ja laadukasta kyytiä arvostavalle matkustajalle. Menevän voi helpoiten tilata sovelluksella, jossa Tampereen kyytien kiinteät hinnat alkavat viidestä eurosta ja ovat kiireisimpäänkin aikaan kaupungin keskustan alueen taksitolppia edullisempi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme