Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan katu- ja viheralueiden ylläpito selvästi keskimääräistä edullisempaa – myös asukastyytyväisyys nousussa

Jaa

Tänä kesänä tehdyn selvityksen mukaan katu- ja viheralueiden ylläpito on Vaasassa selvästi keskimääräistä edullisempaa verrattuna muihin suuriin ja keskisuuriin kaupunkeihin. Myös asukastyytyväisyys on noussut reilusti vuodesta 2018.

Vaasan kaupungin kuntatekniikka osallistui kesän 2021 aikana kahteen kansalliseen selvitykseen. Toisessa vertailtiin katu- ja viheralueiden kunnossapidon kustannuksia 16 suuren ja keskisuuren kaupungin osalta. Toisessa puolestaan selvitettiin 22 kaupungin asukkaiden tyytyväisyyttä kuntatekniikan palveluihin.

– Kunnossapidon kustannusvertailussa Vaasan tilanne näyttää kohtuullisen hyvältä. Viime vuoden lukuja tarkasteltaessa ovat Vaasan kunnossapitokustannukset olleet 27% keskimääräistä alhaisemmat, kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi toteaa.

Asukastyytyväisyyden osalta kaikki kuntatekniikan osa-alueet ovat menneet merkittävästi parempaan suuntaan vuodesta 2018 lähtien. Valtakunnallisessa vertailussa Vaasa on asukastyytyväisyydessä keskiarvon tuntumassa.

Puistojen, metsien ja leikkipaikkojen osalta tilanne on selvästi valtakunnallista keskiarvoa parempi, kun taas lumenauraus jalankulku- ja pyöräteillä saa asukkailta keskiarvoa matalammat arvosanat.

– Talvihoidon alueurakat on kilpailutettu tänä vuonna ja jatkossa on tarkoitus parantaa kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita erityisesti pääpyörätieverkolla. Uutena palveluna tulee olemaan myös tonttiliittymien auraus, joka ei ole kaupungin lakisääteinen palvelu, mutta kovasti asukkaiden toivoma, Talvi kertoo.

Talven mukaan selvitykset osoittavat, että kuntatekniikan tilanne Vaasassa on kaiken kaikkiaan varsin hyvä. Siitä huolimatta parannettavaakin löytyy.

– Isossa kuvassa olemme jo nyt hyvin kustannustehokkaita ja asukastyytyväisyydessä suunta onkin erinomainen. Suomen parhaiden joukkoon on vielä hieman matkaa ja tätä eroa lähdemme tulevina vuosina kaventamaan.

 

Yhteyshenkilöt

Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi, 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hela Finland kan nu rösta på världens lyckligaste person − Se på videoserien om Maria Veitolas besök i Vasa15.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Journalisten Maria Veitola besökte Vasaregionen i augusti för att fördjupa sig i lyckan på världens lyckligaste plats. Veitola träffade tre personer som bor i Vasaregionen och som hittades genom en efterlysning och nominerades till den lyckligaste personen i världen. På basis av Maria & världens lyckligaste-videoserien, som har sammanställts från besöken, kan alla rösta på den av trion som de tycker är den lyckligaste på webbsidan varldenslyckligastestad.fi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme