Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungille toinen sija kansainvälisessä innovaatiokilpailussa

Jaa

IDC Industry Insights Awards jakoi joulukuussa 2021 tunnustusta organisaatioille, jotka teknologisen innovaation keinoin ovat osoittaneet oman sektorinsa edelläkävijyyttä sekä kehittäneet merkittävää tulevaisuuden toimintamallia. Vaasa sijoittui Personal Mobility -kategoriassa toiseksi toteutettuaan kaupungin ajoratojen ja pyöräteiden kuntotiedonkeruun joukkoistetusti mobiilipelin avulla.

Kuva: Crowdchuba
Kuva: Crowdchuba

IDC:n eli International Data Corporationin kilpailuun osallistui Euroopasta ja Keski-Aasiasta yhteensä 30 organisaatiota, kuten H&M, AB InBev ja NHS Scotland. Innovaatioita arvioitiin neljässä eri kategoriassa: liikkumisen, kaupan, tuotannon ja hyvinvoinnin aloilla. Vaasan kaupungin edelle kilpailussa sijoittui ainoastaan Michelin DDI innovaatiollaan Better Driving Community.

Vaasa on ehtinyt hyödyntää omaa innovaatiotaan jo aktiivisesti. Yli vuoden ajan kaupungissa on kerätty jopa 1800 kilometrin verran katu- ja pyörätieverkon kuntotietoa sekä inventoitu 20 000 liikennemerkkiä joukkoistetusti Crowdchupa-mobiilipelin avulla.

– Systemaattisen datankeruun, aktiivisten kaupunkilaisten ja tehokkaiden järjestelmien ansiosta meillä on käytössä aina ajantasaista ja tarkkaa dataan perustuvaa tietoa katuverkon kunnosta. Tämän vuoden aikana tehtävät parannus- ja korjaustoimenpiteet perustuvatkin tällä menetelmällä kartoitettuun tietoon, kertoo kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi.

Tempausluontoisissa kartoituksissa vaasalaiset autoilijat ja pyöräilijät keräsivät älypuhelimillaan dataa nauhoittamalla tiestä videota, poimien samalla Crowdchupa-pelin kartalla näkyviä rahanarvoisia, virtuaalisia objekteja. Vaisalan RoadAI-konenäkömallilla videoista tunnistettiin teiden päällystevauriot, minkä jälkeen data siirrettiin Sirwayn kehittämään ja AFRYn toimittamaan päällysteidenhallintajärjestelmään kaupungin hyödynnettäväksi.

IDC:n kilpailua tuomaroinut asiantuntijaraati oli vakuuttunut, että Vaasan kaupungin innovatiivinen ratkaisu onnistuu lisäämään liikkumisen ja siihen liittyvän kunnossapidon helppoutta, edullisuutta ja turvallisuutta sekä edistämään positiivisia ympäristövaikutuksia.

 

Yhteyshenkilöt

Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi, 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Crowdchuba
Kuva: Crowdchuba
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme