Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin asfaltointityöt alkavat kesäkuussa

Jaa

Katujen päällystetyöt aloitetaan Vaasassa viime vuoden tapaan kesäkuun aikana. Tänä vuonna keskitytään erityisesti suuriin kokonaisuuksiin.

Yksi kesän keskeisimmistä päällystyskohteista ovat liikenneympyrät ja pääväylät Kivihaan alueella.

– Kivihaan liikennemäärät ovat viime vuosina kasvaneet huomattavasti ja siksi on tärkeää, että päällystyksen kunto palvelee niin Kivihaan yrityksiä, kuin asiakkaitakin. Kivihaka on myös tärkeä solmukohta huomioiden uusia asuinalueita, joissa rakentaminen on käynnissä, Vaasan kaupungin kunnossapitomestari Isak Norrgård kertoo.

Muita suuria kohteita tänä kesänä ovat muun muassa Vaskiluodon Moottorikatu, jonka hyvä kunto myös osakseen edesauttaa Vaskiluodon yritystoiminnan kehitystä ja houkuttelevuutta. Suurten yrityskeskittymien lisäksi prioriteettina ovat työmatkapyöräilylle tärkeät pyörätiet, joiden päällystystä parantamalla pyritään lisäämään pyöräilyn houkuttelevuutta.

Rahaa hieman edellisvuotta enemmän

Tänä kesänä päällystyksiin on varattu rahaa hieman edellisvuotta enemmän. Suurimmat suunnitteilla olevat päällystyskohteet kesällä 2021 ovat Kivihaantie, Jukolantie, Moottorikatu, Raastuvankatu, Huutoniementie, Välitie ja Gerbyn rantatie.

Myös osa keskustan nupukivellisistä suojateistä poistetaan kesän aikana.

–  Vaikka keskustan nupukivisuojatiet ovatkin näyttävän näköisiä, on niiden kunnossapito ongelmallista. Syynä tähän on liikenteen aiheuttama vääntörasite. Tämän johdosta poistamme ainakin osan nupukivellisistä suojateistä tämän kesän aikana, Norrgård selventää.

Useita toimijoita kaivuu- ja asfaltointitöissä

Kuntatekniikan lisäksi kaduilla kaivuutöitä tekevät ja asfaltoivat muutkin toimijat, kuten Vaasan Vesi, Vaasan Sähkö sekä tietoliikenteen kaapelivetoja hoitavat yhtiöt.

– Aikataulutamme töitä eri toimijoiden kanssa yhteistyössä, jotta sama kohde saataisiin kaivettua ja päällystettyä kerralla. Aina aikatauluja ei kuitenkaan saada sopimaan yhteen töiden luonteen vuoksi, Norrgård sanoo.

Kaupunki myöntää luvat toimijoille ja valvoo työn laatua. Töissä on aina takuu, joten toimijat ovat velvollisia korjaamaan havaitut puutteet kohteessa.

Tutustu vuoden 2021 asfaltointiohjelmaan

Yhteyshenkilöt

Kunnossapitomestari Isak Norrgård, isak.norrgard@vaasa.fi, +358406838563

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme