Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin asfaltointityöt kesällä 2020 

Jaa

Katujen päällystetyöt aloitetaan Vaasassa kesäkuussa. Tänä vuonna keskitytään erityisesti pääväyliin. Viime talven vaihtelevat sääolosuhteet aiheuttivat vaurioita tienpintoihin.

Viime talven tiheästi vaihdelleet sääolosuhteet aiheuttivat tienpinnoille erityisen suurta rasitusta, ja vaurioita syntyi Lunta satoi useasti, mutta suli lähes saman tien eikä tienpintaan jäänyt suojaavaa kerrosta. Näin vesi pääsi rakenteisiin, ja lämpötila vaihteli nollan molemmin puolin, Vaasan kaupungin kunnossapitopäällikkö Timo Rajala kertoo. 

Kuntatekniikan budjetissa on rahaa päällystyksiin hiukan enemmän kuin vuonna 2019. Samalla on painetta säästää kaupungin vaikean taloudellistilanteen takia. – Olemme kunnossapidossa haasteellisen tilanteen edessä, päällystetyöt ovat tärkeitä, mutta joudumme priorisoimaan kohteita, Rajala sanoo. 

Päällystetöissä keskitytään erityisesti pääväyliin 

Tulevana kesänä kunnossapito keskittyy erityisesti pääväylien ja bussireittien asfalttipäällysteen parantamiseen.  

Suurimmat suunnitteilla olevat päällystyskohteet kesällä 2020 ovat Gerbyn rantatie, Pohjolankatu, Välitie, Melaniementie, Sepänkyläntie, Raastuvankatu, Huutoniementie ja Ruutikellarintie. Mukana on myös pienempiä kohteita sekä pyöräteiden pahimpien vaurioiden korjaamista. 

Pääkohteet kartalla (pdf)

Vuonna 2019 korjattiin mm. isot risteykset keskustassa, Kivihaassa sekä keskustan alueen pyörätiet. 

Useita toimijoita kaivuu- ja asfaltointitöissä  

Kuntatekniikan lisäksi kaduilla kaivuutöitä tekevät ja asfaltoivat muutkin toimijat, kuten Vaasan Vesi, Vaasan Sähkö sekä tietoliikenteen kaapelivetoja hoitavat yhtiöt.  

 Aikataulutamme töitä eri toimijoiden kanssa yhteistyössä, jotta sama kohde saataisiin kaivettua ja päällystettyä kerralla. Aina aikatauluja ei kuitenkaan saada sopimaan yhteen töiden luonteen vuoksi, Rajala sanoo. 

Kaupunki myöntää luvat toimijoille ja valvoo työn laatua. Töissä on aina takuu, joten toimijat ovat velvollisia korjaamaan havaitut puutteet kohteessa. 

Yhteyshenkilöt

kunnossapitopäällikkö Timo Rajala, puh. 040 582 7700   

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme