Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin hulevesimaksujen laskutus alkaa syyskuussa

Jaa

Hulevesimaksu määräytyy kiinteistön asemakaavan mukaisen käyttötarkoituksen ja kiinteistön pinta-alan mukaan. Laskut toimitetaan syyskuun loppuun mennessä

Hulevesimaksu peritään kunnalle sen hulevesijärjestelmästä aiheutuneiden kustannusten kattamiseksi. Hulevesijärjestelmä käsittää hulevesiviemäreiden lisäksi avo-ojat, hulevesikaivot sekä erilaiset hulevesien hallintaratkaisut kuten painanteet, viivytysaltaat, kosteikot ja suodatusratkaisut.

Vaasassa hulevesimaksu peritään taksan mukaisesti hulevesijärjestelmän vaikutusalueella sijaitsevan rakennetun kiinteistön omistajalta tai haltijalta asemakaava-alueella. Maksu riippuu kiinteistön koosta.

Voimassa olevassa taksassa kiinteistöt on jaettu kuuteen (6) eri maksuluokkaan kokonsa perusteella. Valtaosalla laskutettavista kiinteistöistä maksun suuruusluokka on 25-300 euroa/vuosi. Esimerkiksi 750 m² omakotitontin hulevesimaksu on 25 euroa/vuosi. Kooltaan yli 10 000 m2 rakennettujen kiinteistöjen maksukatto on 2000 euroa/vuosi.

Maksu määräytyy teknisen lautakunnan 14.10.2015 § 131 hyväksymän taksan määräämisperusteiden mukaan. Laskutuksen taustalla on maankäyttö- ja rakennuslain muutos 682/2014. Linkki lainmuutokseen: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20140682

Lisätietoa hulevesimaksuista ja vastauksia hulevesiä koskeviin kysymyksiin:  https://www.vaasa.fi/asu-ja-ela/asuminen-ja-rakentaminen/jatehuolto-vesi-ja-sahko/hulevesien-hallinta/

Yhteyshenkilöt

Palvelusihteeri Virva Hirvi-Nevala, virva.hirvi-nevala@vaasa.fi, puh. 0404805637

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme