Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin kesätöitä haki 2039 nuorta

Jaa

Suosituimpia kesätyöpaikkoja olivat puistotyöntekijän ja päiväkotiapulaisen tehtävät. Kesätyöhaku oli käynnissä koko helmikuun ajan ja päättyi eilen 28.2. Tänä vuonna haettavana oli noin 43 erilaista työtehtävää ja yhteensä 430 kesätyöpaikkaa. Lisäksi hoitajille on oma erillinen hakunsa, joka jatkuu vielä 31.4. saakka.

Kesätöihin haettiin viidessä eri hakuryhmässä: 14–15-vuotiaat, 16–17-vuotiaat ja 18–24-vuotiaat, korkeakouluopiskelijat sekä vammais- ja erityisnuoret. Erillishakujen tavoitteena on löytää mahdollisimman monelle nuorelle sopiva kesätyöpaikka.

- Työpaikoista puolet on 14-15 ja 16-17 ikäryhmälle, 47 prosenttia yli 18-vuotiaille ja loput ammattiin opiskeleville, kertoo työvoimasuunnittelija Anna Vesterback.

Vaasan kaupunki on alueen suurin työllistäjä ja kaupunki tarjoaa vuosittain sadoille nuorille ja opiskelijoille kesätöitä, kesäsijaisuuksia, harjoittelumahdollisuuksia sekä Kesäduuniseteleitä. Eniten työpaikkoja on sosiaali- ja terveystoimessa, päiväkodeissa, viheralueyksikössä, kirjastoissa ja museoissa. Kesätöihin haettiin muun muassa liikuntakavereita, digitutoreita, kesäkirjastokaveria ja kesäsomettajia.

Suosituimpien kesätyöpaikkojen top 5:

  1. Avustava puistotyöntekijä (316 hakijaa)
  2. Päiväkotiapulainen (281 hakijaa)
  3. Apuohjaaja liikuntaleirille (156 hakijaa)
  4. Kesätyöntekijä kunnossapitoon (139 hakijaa)
  5. Apuohjaaja Helppari-toimintaan (119 hakijaa)

Hoitajien haku yhä käynnissä

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa on tarjolla monipuolisia kesätyöpaikkoja myös lähihoitajille, sairaanhoitajille, sosionomeille, terveydenhoitajille ja fysioterapeuteille sekä alan opiskelijoille. Hoitajien kesätyöhaku on vielä käynnissä ja kestää 30.4. saakka. Hakeminen tapahtuu Kuntarekry-sivuilla osoitteessa www.kuntarekry.fi.

- Vielä ehdit hyvin hakea hoitajan kesäsijaisuuksia. Meillä on vielä useita sijaisuuksia tarjolla eri yksiköihin. Erityisesti kaipaisimme lisää hakijoita kotihoitoon ja palveluasumiseen, muistuttaa Anne Lindell kaupungin rekrytointipalveluista.

Lisäksi Vaasassa jaetaan työllistämisstipendejä nuorille urheilijalupauksille sekä 200 euron suuruisia Kesätyö 4H-yrittäjänä –tukia yrittäjyyden kokeilemiseen nuorille ja kesäduuniseteleitä, jota nuori voi hakea yhdessä yrityksen tai yhdistyksen kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja nuorten kesätyöhausta ja Kesäduuniseteleistä:
- Työvoimasuunnittelija Anna Vesterback , p. 040 573 4964, anna.vesterback@vaasa.fi

Lisätietoja hoitajahausta:
- Rekrytointivastaava Anne Lindell, p. 040 1534564, anne.lindell@vaasa.fi

Lisätietoja urheilijastipendeistä ja 4H-yrittäjätuesta:
- Työllistämisvastaava Helena Nurmikoski, p. 040 173 0517, helena.nurmikoski@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Språkutbudet vid rådgivningsstället Welcome Office har blivit ännu mer mångsidigt14.4.2021 09:26:01 EEST | Tiedote

Welcome Office är ett informations- och rådgivningsställe med låg tröskel i Vasa, där man får information om sådant som rör invandring, det finländska samhället, offentliga tjänster, språkkurser och rekrytering på finska, svenska och engelska. Nu har rådgivningens språkutbud blivit ännu mer mångsidigt genom Arbets- och näringsministeriets projektfinansiering med rådgivning även på arabiska, somaliska, persiska, dari och urdu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme