Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin uudeksi kulttuuripäälliköksi on valittu Jenni Niemi

Jaa

Vaasan kaupungin uudeksi kulttuuripäälliköksi on valittu filosofian maisteri Jenni Niemi. Hän siirtyy tehtävään 1.1.2023 alkaen Vaasan kaupungin museoilta.

Jenni Niemi. Kuva: Vaasan kaupunki/Ronja Juola.
Jenni Niemi. Kuva: Vaasan kaupunki/Ronja Juola.

Tällä hetkellä Jenni Niemi työskentelee Vaasan kaupungin museoiden yleisötyönpäällikkönä. Hän on hoitanut tehtävää vuodesta 2015 lähtien ja sitä ennen toiminut museopedagogisissa tehtävissä vuodesta 2003 lähtien.

Niemellä on hyvää kokemusta kaupungista organisaationa, ja hän tuo kulttuuri- ja kirjastopalveluihin uudenlaista näkemystä palveluiden tuottamiseen esimerkiksi kulttuurikasvatukseen, saavutettavuuteen ja taidelaitosten yhteistyöhön liittyen. Jenni Niemi on valmistunut Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan taidekasvatus.

– On ilo saada uutta näkemystä meille, miten voimme edelleen parantaa ja kehittää vaasalaisille tarjottavia kulttuuri- ja kirjastopalveluita, kertoo kulttuuri- ja kirjastotoimen johtaja Sanna Bondas.

Vaasan kaupungin kulttuuripäällikkö vastaa yleisen kulttuuritoiminnan suunnittelusta, koordinoinnista ja kehittämisestä. Hänen tehtäviinsä kuuluu myös hallinnoida jaettavia kulttuuriavustuksia sekä koordinoida taide- ja kulttuurilaitosten yhteistyötä.

– Lähden innoissani kehittämään laadukkaita ja monipuolisia kulttuuripalveluita. Vaasan kaupunki todellakin on kulttuurikaupunki, ja sen merkityksen uskon painottuvan tulevaisuudessa myös matkailun ja alueen vetovoiman näkökulmasta. Kulttuurin saavutettavuus, sen hyvinvointivaikutukset sekä monipuoliset kulttuurin tekijätahot niin kaupunkiorganisaation sisällä kuin ulkopuolellakin tekevät tehtävän mielekkääksi ja kiinnostavaksi, kertoo Jenni Niemi.

Tehtävässä edellytetään hyvää perehtyneisyyttä ja työkokemusta kulttuurialalta, johtamiskokemusta sekä näkemystä kunnan yleisen kulttuuritoiminnan kehittämisestä.

Hakijoita kulttuuripäällikön tehtävään oli 14, joista neljä haastateltiin. Valinnan teki Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastotoimen johtaja Sanna Bondas, p. 040 139 4048 sanna.bondas@vaasa.fi

Kuvat

Jenni Niemi. Kuva: Vaasan kaupunki/Ronja Juola.
Jenni Niemi. Kuva: Vaasan kaupunki/Ronja Juola.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme