Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupunki aloittaa maanantaina 6.4. soitot ikäihmisille

Jaa

Vaasan kaupunki aloittaa soittokierroksen yli 85-vuotiaille, jotka eivät jo ole kaupungin palveluiden piirissä. Puheluilla halutaan varmistaa, että ikääntyneet saavat tarvitsemansa avun poikkeusaikana. Soittokierros alkaa maanantaina 6.4.2020. Kaupungin verkkosivuille on koottu tietoa asiointiapua tarjoavista tahoista.

Vaasan kaupunki aloittaa soittokierroksen maanantaina 6.4. kaikille yli 85-vuotiaille, jotka eivät jo ole kaupungin palveluiden piirissä, esimerkiksi kotihoidon asiakkaana tai palvelutalon asukkaana.

- Haluamme varmistaa, että ikääntyneet saavat tarvitsemansa avun nyt poikkeusaikana. Puhelun aikana kartoitamme mahdollisen avun tarpeen ja sen laajuuden, kertoo sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Jukka Kentala.

Kaupungilla on jo toiminnassa palvelunumerot kaikille yli 70-vuotiaille, ja niihin voivat kaikki edelleen olla yhteydessä.

- Maanantaina alkavat soitot täydentävät tätä palvelua, jotta voimme ennaltaehkäisevästi tavoittaa apua tarvitsevat, jotka eivät ehkä ole vielä löytäneet palvelunumeroita tai heillä ei ole omaisia ja läheisiä auttamassa, jatkaa Kentala.

- Ikäihmiset ovat koronaviruksen riskiryhmää, ja on erittäin tärkeää, että he välttävät nyt sosiaalisia kontakteja. Haluamme varmistaa, että he ovat myös tietoisia esimerkiksi kauppojen, ravintoloiden ja apteekkien tarjoamista kotiinkuljetuspalveluista. Kotiinkuljetuspalveluita käyttämällä riski tartunnan saamiseen on pienempi, kuin lähtemällä itse kauppaan, muistuttaa johtava ylilääkäri Markku Sirviö.

Vaasassa on noin 700-800 yli 85-vuotiasta. Puheluita tullaan tekemään suuri määrä, joten kaikki ikäihmiset eivät saa puhelua heti maanantain aikana.

- Tavoitteena on saada puhelinkierros käytyä ensi viikon aikana. Puhelut tulevat 06 325 -alkavista numeroista, kertoo Sirviö.

Tarvittaessa ja resurssien mukaan soittokierrosta laajennetaan myöhemmin yli 80-vuotiaisiin ja sen jälkeen yli 75-vuotiaisiin.

Palvelunumerot ja kaupungin verkkosivut

70 vuotta täyttäneille tarkoitettuihin palvelunumeroihin voi soittaa arkipäivinä klo 9 - 12. Palvelunumeroista annetaan neuvontaa esimerkiksi apteekki- ja kauppa-asioinneissa. Palvelunumerot ovat: 040 717 3005 sekä 040 197 8216.

Kaupungin verkkosivuille osoitteeseen vaasa.fi/korona päivitetään aina ajankohtaista tietoa koronavirustilanteeseen liittyen ja tältä sivulta löytyy myös linkki sivulle, jonne on koottu lista ikäihmisille ja riskiryhmille asiointiapua tarjoavista tahoista.

- Kaikilla ikäihmisillä ei ole mahdollisuuksia tai osaamista seurata kaupungin digitaalisia kanavia eikä omaisia, jotka voisivat tehdä tämän heidän puolestaan. Sen takia teemme soittokierroksen, että kukaan ei jäisi yksin ja ilman apua, täsmentää Kentala.

Yhteyshenkilöt

Jukka Kentala, toimialajohtaja (sosiaali- ja terveystoimi)
puh. 040 718 3660

Markku Sirviö, johtava ylilääkäri
puh. 040 544 0575

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Håll distans också på sommarn! Kampanj uppmanar ungdomar att ha ett ansvarsfullt slut på skolåret25.5.2020 15:54:30 EESTTiedote

Sommaren står för dörren, och många unga har lust att ge sig ut efter den långa karantänstiden. Även om restriktionerna lindras, är det fortfarande viktigt att vara försiktig och komma ihåg de åtgärder som förhindrar att viruset sprids. Vasa stad och Vasa sjukvårdsdistrikt har denna vecka inlett en kampanj, med vilken de försöker nå 16–20-åringar i alla 13 kommuner inom sjukvårdsdistriktet.

Turvavälitä kesälläkin! Kampanja kehottaa nuoria valmistumaan vastuullisesti25.5.2020 15:54:18 EESTTiedote

Kesä kolkuttaa ovella, ja monen nuoren menojalka vipattaa pitkän karanteeniajan jälkeen. Vaikka rajoituksia lievennetään, on edelleen tärkeää edetä varovasti ja pitää mielessä toimenpiteet viruksen leviämisen estämiseksi. Vaasan kaupunki ja Vaasan sairaanhoitopiiri ovat julkistaneet tällä viikolla kampanjan, jolla pyritään tavoittamaan 16-20-vuotiaat kaikissa sairaanhoitopiirin alueen 13 kunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme