Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupunki luopuu uuden vuoden ilotulituksesta

Jaa

Perinteisesti Räätälinsaaresta ammuttavasta uuden vuoden ilotulituksesta luovutaan Vaasassa. Koronapandemian jälkeen ilotulituksen tilalle tulee mahdollisesti jotain muuta, millä uusi vuosi voidaan ottaa yhdessä vastaan.

- Totesimme, ettei ilotulitus ole hyvä idea nyt, kun ihmisten kokoontumisia tulisi välttää, kertoo Vaasan kaupungin konsernijohtaja Jari Karjalainen.

Ilotulitus on perinteisesti kerännyt satoja katsojia Vankilanrantaan ja Kalarantaan Vaasassa uuden vuoden yönä.

- Myös ilotulitteiden pienhiukkaspäästö ovat ongelma. Haluamme kaikin keinoin edistää ympäristöystävällisiä ratkaisuja sekä hiilineutraalia Vaasaa. Lisäksi tietysti on kyseessä eläinten ja ihmistenkin rauha. Välkkyvät valot ja kovat äänet ovat monelle eläimelle, varsinkin koirille, stressaavia, Karjalainen jatkaa.

Joissakin kaupungeissa ilotulitus on korvattu esimerkiksi laser-esityksellä.

- Ilotulitukselle vaihtoehtoiset esitykset ovat vielä hyvin hinnakkaita, eivätkä sovi budjettiimme. Ehkä joskus jatkossa, kun tekniikka ja hinnoittelu kehittyvät, voimme tarjota vaasalaisille näyttävän tavan vastaanottaa uusi vuosi yhdessä, Karjalainen sanoo.

Ilotulitteita ei saa ampua Vaasan keskusta-alueella

Pohjanmaan pelastuslaitos on päättänyt alueista, joissa ilotulitteiden ja muiden pyroteknisten tuotteiden käyttö on kielletty vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta annetun lain perusteella. Vaasassa näitä alueita ovat keskusta, Vaskiluoto sekä Palosaari.

Ilotulitteiden käyttöä koskevat kieltoalueet eivät koske järjestettäviä tapahtumaturvallisuuden piiriin kuuluvia yleisötapahtumien ilotulitusnäytöksiä. Järjestettävistä ilotulitusnäytöksistä on tehtävä asianmukaiset ilmoitukset viranomaisille. 

Tarkemmat ohjeet ja kartta kieltoalueesta ovat Pohjanmaan pelastuslaitoksen sivuilla: https://www.pohjanmaanpelastuslaitos.fi/palvelut/vaaralliset-aineet-ja-kemikaalit/rajahteet-ja-ilotulitteet/

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme