Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupunki pyytää asukkailta havaintoja Påttin jätevedenpuhdistamon hajuvaikutuksista

Jaa

Vaasan kaupungin kaavoitus kerää tietoja Påttin jätevedenpuhdistamon hajuvaikutuksista puhdistamolla ja sen ympäristössä osana laajempaa hajuselvitystyötä. Kaikille avoimella karttapalautepalvelulla kerätään asukkailta havaintoja puhdistamon hajuvaikutusten ja hajupäästöjen esiintymistiheydestä, leviämislaajuudesta ja häiritsevyydestä Palosaaren alueella.

Kuva: Christoffer Björklund
Kuva: Christoffer Björklund

Karttapalautepalvelu on avoinna vuoden 2022 ajan. Tarkoitus on saada tietoa eri etäisyyksille ja ilmansuuntiin ulottuvista hajuista eri vuodenaikoina, joten on toivottavaa, että hajuhavaintoja kirjaavat järjestelmään lähiasukkaiden lisäksi myös muut lähialueen toimijat.

Käyttäjä merkitsee sähköiseen järjestelmään hajuhavainnon paikan ja ajankohdan, arvioi hajun voimakkuutta sekä halutessaan lisäksi kirjoittaa vapaamuotoisen kuvauksen hajun luonteesta. Karttapalautepalvelu on käytettävissä sekä tietokoneella, että mobiililaitteiden selaimilla.

Karttapalautepalvelussa vastaajaa pyydetään ilmoittamaan hajuilmoituksen yhteydessä oma nimensä, tavoitteena vähentää mahdollisia asiattomia ilmoituksia. Henkilötietoja käsitellään EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Rekisterinpitäjänä toimii Vaasan kaupunki. Lisätietoja tietosuojasta löytyy Vaasan kaupungin sivuilta.

Hajutarkkailusta vastaa Ramboll Finland Oy, joka toteuttaa karttapalautepalvelun tulosten analysoinnin lisäksi vuoden 2022 aikana asiantuntijatyönä hajun kenttähavainnointia, hajunäytteenottoa ja hajupitoisuuksien määritystä Påttin puhdistamolla ja sen ympäristössä.

Vaasan kaupunki käyttää hajutarkkailulla kerättyjä tietoja maankäytön suunnittelussa.

Linkki karttapalautepalveluun:

https://is.ramboll.fi/vaasa-hajutarkkailu/

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja hajutarkkailusta:

Oliver Schulte-Tigges, kaavoitusarkkitehti, Vaasan kaupunki
oliver.schulte-tigges@vaasa.fi, +358 40 8467 792

Kuvat

Kuva: Christoffer Björklund
Kuva: Christoffer Björklund
Lataa
Palosaaren alueen kartta, johon on merkitty Påttin jätevedenpuhdistamon sijainti.
Palosaaren alueen kartta, johon on merkitty Påttin jätevedenpuhdistamon sijainti.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme