Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kirjallisuusfestivaali tulossa syksyllä – teemana rytmi

Jaa

Vaikka kesä on kauneimmillaan, syksyn kirjallisuusfestivaalia valmistellaan jo vauhdilla. Tämän vuoden festivaaliteema on rytmi. LittFest järjestetään Vaasassa 11.–14.11.2021.

Karen Smirnoff, kuvaaja: Johan Gunseus, Tammen kuvapankki
Karen Smirnoff, kuvaaja: Johan Gunseus, Tammen kuvapankki

Kaksikielinen kirjallisuusfestivaali tuo Vaasaan jälleen huippukattauksen kirjailijoita 11.–14.11.2021.

– Tässä vaiheessa festivaalin järjestämistä voimme paljastaa kolme loistavaa kirjailijavierasta, kertoo kulttuurituottaja Ilkka Nyqvist Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Hassam Blasim, Karen Smirnoff ja Sirpa Kähkönen

Hassam Blasim on irakilaissyntyinen ja sittemmin helsinkiläistynyt kirjailija, elokuvakäsikirjoittaja- ja ohjaaja. Blasim on voittanut brittiläisen The Independent -lehden arvostetun käännöskirjapalkinnon. Hänen teoksistaan on suomennettu Vapaudenaukion mielipuoli, Irakin Purkkajeesus ja Allah99. Blasimin uusin romaani Kelloja ja vieraita ilmestyy syksyllä 2021.

Ruotsista Vaasaan saapuu ajankohtainen Karen Smirnoff, jonka voimakas ja hurja esikoisromaani on innostanut sekä kriitikoita että yleisöä. Lähdin veljen luo avaa trilogian, jonka toinen osa ilmestyy suomeksi ensi vuonna. Teos oli August-palkintoehdokkaana vuonna 2018.

Viime vuonna aloitettu yhteistyö Vaasan kaupunginorkesterin kanssa saa jatkoa, kun kirjailija Sirpa Kähkönen nähdään lavalla muusikoiden kanssa. Kähkösen uusin romaani Vihreä Sali ilmestyy syyskuussa 2021 ja jatkaa rakastettua Kuopio-sarjaa.

Nuorille ohjelmaa jo syyskuussa

LittFest ottaa varaslähdön jo syyskuussa, kun nuorille järjestetään LittFestin etkot yhteistyössä vaasalaisen kustantaja ja kirjailija Tiina Hautalan kanssa. Luvassa on kiinnostavia keskusteluja kirjastossa sekä työpajoja oppilaitoksissa. Lasten ohjelman vuoro on varsinaisen LittFestin yhteydessä marraskuussa.

Tämän vuoden festivaali pyritään järjestämään lähitapaamisina, mutta tapahtumaa valmistellaan niin, että se on mahdollista toteuttaa etäfestivaalina tai hybriditapahtumana.

Ohjelma täydentyy ja monipuolistuu syksyn mittaan, ja siitä tiedotetaan Vaasan kaupunginkirjaston eri kanavissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja Ilkka Nyqvist, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, p. 0400 564 469, ilkka.nyqvist@vaasa.fi

Kuvat

Karen Smirnoff, kuvaaja: Johan Gunseus, Tammen kuvapankki
Karen Smirnoff, kuvaaja: Johan Gunseus, Tammen kuvapankki
Lataa
Hassam Blasim, kuvaaja: Katja Bohm, Wsoy:n kuvapankki
Hassam Blasim, kuvaaja: Katja Bohm, Wsoy:n kuvapankki
Lataa
Sirpa Kähkönen, kuvaaja: Jonne Räsänen / Otava 2019
Sirpa Kähkönen, kuvaaja: Jonne Räsänen / Otava 2019
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme