Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan liikennemerkkejä ja päällystevaurioita kartoitetaan mobiilipelin avulla

Jaa

Vaasan kaupunki ja tamperelainen startup–yritys Carchupa joukkoistavat liikennemerkkien ja päällystevaurioiden kartoituksen tienkäyttäjille mobiilipelin avulla. Kartoituksen ensimmäinen vaihe toteutetaan 5. joulukuuta, jolloin peliä hyödynnetään liikennemerkkirekisterin muodostamisessa.

Carchupa-sovelluksessa Vaasan kadut on ripoteltu täyteen kolikoita ja muita rahanarvoisia objekteja, joita kerätään videokuvaa nauhoittamalla. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla katujen päällystevauriot ja liikennemerkkien sijainnit.

– Liikenneväylien kuvaaminen mobiilipelin avulla on mielenkiintoinen konsepti, joka nopeuttaa merkittävästi ajantasaisen tiedon keräämistä Vaasankin katuverkosta. Videokuvaa ja tekoälyyn pohjautuvaa kuvantulkintaa tullaan hyödyntämään alkuvaiheessa liikennemerkkirekisterin muodostamisessa ja ensi vuonna liikenneverkon päällysteiden kunnon kartoittamisessa, Vaasan kaupungin kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi toteaa.

Ensimmäiset kartoitukset tapahtuvat 5. joulukuuta, jolloin Vaasan kaduille ripotellaan objekteja noin tuhannen euron arvosta pelaajien kerättäväksi. Objekteja on yhteensä noin kahden euron arvosta per kilometri. Osallistumiseen tarvitaan vain auto, tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike ja Android-puhelin.

– Asfalttivaurioiden analysointi videokuvasta tekoälyn avulla mahdollistaa tiedon keräämisen joukkoistamisen kenelle tahansa, jolla on Android-älypuhelin. Tavoitteenamme on merkittävästi nopeuttaa vauriotiedon keräämistä ja laskea kustannuksia nykyisestä, sanoo Carchupan toimitusjohtaja Toni Paju.

Yhteyshenkilöt

Toni Paju, toimitusjohtaja, Carchupa
0503226263, toni.paju@carchupa.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORJATTU: Kirjastolla kokoontuu keväällä ilmastoaiheiset lukupiirit suomeksi ja ruotsiksi15.1.2021 12:48:21 EETTiedote

KORJATTU KOHTA: RUOTSINKIELISEEN LUKUPIIRIIN ON ILMOITTAUDUTTAVA MARJA.MIKOLA@VAASA.FI. Vaasan kaupunginkirjasto on mukana valtakunnallisessa lukupiirikampanjassa, jossa voi lukea, keskustella ja kuunnella ilmasto- ja luontokriisistä paikan päällä kirjastossa. Ilmastolukupiirit kokoontuvat pääkirjastossa kevään aikana tiistaisin (suomeksi) ja lauantaisin (ruotsiksi).

Årets unga konstnär 2021 är Joel Slotte – Utställning i höst i Vasa15.1.2021 11:02:04 EETTiedote

En utställning av Joel Slotte, som valts till årets unga konstnär 2021, får vi på hösten se i Vasa. Verk av den Karlebybördiga bildkonstnären är utställda på Tikanojas konsthem 1.10.2021-23.1.2022 som en del av jubileumsårets program. Utställningen inleder samarbetet mellan Tammerfors konstmuseum och Vasa stads museer med den traditionellt viktiga Årets unga konstnär –traditionen, som varje år lyfter fram en lovande konstnär under 35 år. Samarbetet lyfter å ena sidan fram en regional ung konstnär och å andra sidan är utställningen i Tikanojas konsthem också konsthemmets satsning på barns och ungas konstfostran.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme